Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź, bo nic z tego nie rozumiem.
A ty Jozku modlił byś się ta modlitwą, bo nie pamiętam twojego stanowiska w tej sprawie.
Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź, bo nic z tego nie rozumiem.
Józek komentujesz tymi słowami zgodę biskupa. Czyli co sugerujesz?! Że biskup nie wie o istnieniu szatana? Czy że nie umiał dobrze rozeznać ?
Nie mozna wysnuć z tej modlitwy takich wniosków, bo jest tam fragment
A co sądzicie o utożsamianiu złego ducha z różnymi grzesznymi rzeczami wymienianymi obficie w tej modlitwie - przyznam, że ja spotkałem się z takim utożsamianiem dopiero niedawno w Odnowie, wcześniej nigdy nie łączyłem tych grzechów z Szatanem, czy złymi duchamio Krwi Jezusa, zapłato naszego zbawienia, bądź dla nas murem obronnym przeciw wszystkim zasadzkom szatana! Ty jesteś godna wszelkiej czci i chwały! Ojcze niebieski! My Twoje dzieci, odnawiamy obietnice chrztu świętego, wyrzekamy się szatana i wszystkich spraw jego!
Ostatnio miałem dylemat jak wycenić moje pomiary 10 czy 14 zł takie przyjąłem widełki opłacalności - wybrałem 14 - teraz wiem czemu - to zły duch "chciwości" mnie podkusiłidźcie precz duchy pychy, nieczystości, chciwości, zazdrości, obżarstwa, gniewu i lenistwa! W imię Jezusa Chrystusa + odpędzamy was duchy kłamstwa, nienawiści, kłótni, nierządu, podstępu, zdrady, kradzieży, wiarołomstwa, pijaństwa, narkomanii, zabijania nienarodzonych, eutanazji oraz wszelkiego zamieszania:
Józek, sugerujesz, że biskup, który wydał zgodę nie zna podstaw teologii?