Ale dobrze, że nie był u mnie w domu, bo by zobaczył moją tegoroczną choinkę

ciach autocenzura
Twierdzisz, że praktykujący. Na jakiej podstawie? Dlatego, że tak powiedział? On jest tak wierzący jak moja sąsiadka, która dowiadywała się, ile i komu trzeba zapłacić, żeby ksiądz na chrzestną dopuścił osobę niewierzącą. Albo jak okoliczny menel, który stale ma przy sobie różaniec. I za każdym razem deklaruje, jaki to wierzący, gdy wyłudza pieniądze.Logan pisze: ↑2021-01-20, 19:47Dziś został zaprzysiężony Joe Biden na urząd prezydenta USA. Ciekawostką jest to, że jest najstarszym prezydentem w historii oraz to, że jest drugim prezydentem wyznania rzymsko-katolickiego i co ciekawe, jest praktykujący. W jednym z wywiadów wyznał, że trzyma różaniec w kieszeni. Joe Biden jednak oficjalnie popiera LGBT wraz Kamal'ą Harris. Wydaje mi się, że ofensywa ideologii Gender nabierze nowy wiatr w skrzydła.
I to jest powód do zmartwień. Prezydent, która już w 2012 roku oficjalnie poparł związki jednopłciowe stwierdzając, że nie dostrzega różnicy pomiędzy homo a hetero. Podobna ma się rzecz panią Harris wojującą proaborcjonistką.
Oceniasz zbyt pochopnie, oglądam Mikołaja, bardzo go cenię, i uważam że jest bardzo katolicki. Zresztą jest teologiem katolickim, więc to co piszesz... no każdy ma prawo się pomylić.
No bo oceniasz go...
Zacytuj proszę fragment wypowiedzi z protekcjonalnym tonem, a w ramach krótkiej lekcji języka polskiego, zacytuję definicję protekcjonalnego tonu:
W czym Ciebie drażnię? Zwróciłem Tobie uwagę oraz zadałem pytanie w innym wątku o przykład nieprecyzyjnej wypowiedzi papieża, bo stwierdziłaś, że to przyczynia się do przeinaczania przez media, a co nie zdarzało się za innych papieży, co nie jest prawdą.
Może chodziło mu o to, że pod względem osobistej relacji z Maryją niewiele by go różniło? Poza tym, to, że Mikołaj osobiście nie jest przywiązany do kultu maryjnego nie znaczy, że ten kult neguje.orzeszku pisze: ↑2021-01-25, 22:10Oglądam zapis live'a Mikołaja Kapusty, bardzo fajne miał przemyślenia o "byciu sobą" vs wzorowaniu się na Chrystusie, ale ok. godziny 1:00 odpowiedział na pytanie widza czy zrobiłby jakąś dyskusję z protestantem, odpowiedział wprost, że on się zajmuje bardziej "apologetyką chrześcijańską" a z Maryją ma niewiele wspólnego, bo o Niej jest niewiele w Biblii, więc niewiele z tym protestantem tak naprawdę by go różniło.