No, tak, pod warunkiem ze elektrolitycznie wprowadzisz je do miesa.
Ciekawie to by musialo wygladac, marynowanie szynki w wannie galwanizerskiej.
No, tak, pod warunkiem ze elektrolitycznie wprowadzisz je do miesa.
Ale ty ciagle pomijasz to ze jesli mieso jest juz zwykla woda nasaczone na maxa to niestety, ale tkanki nie dopuszcza do dyfuzji jonow soli do wnetrza miesa. Co najwyzej w cienkiej warstwie powierzchniowej.CMK pisze: ↑2021-06-11, 07:31 Abi - mnie nic sie nie dzieja po drugiej dawce, a inni maja odreagowanie: jeden jest chudy , a inny gruby, murzyn jest czarny, a Polak bialy. Taka jest natura.
Jozku - kazda slona woda ( a taka jest ta do peklowania ) jest elektrolitem. Smak nie ma wagi.
A jesli do litra wody dodasz pewna miare soli ( jakiejkolwiek ) to owa ciecz zmniejsza swoja objetosc - na tym polega wchlaniane wody przez tkanki w zywym organizmie i w martwym miesie - reakcje naturalne fizyko-chemiczne.
Czy i tutaj stwierdzisz, ze ja cos blokuje w informacji?
Wiecej pokory prosze we wrzucanie wszelkich wiesci o koncu swiata i spisach miedzynarodowych.
A o zjawisku osmotycznym nasz WIELKI GENETYK słyszał?
A udalo ci sie wlac 2, 5litrowe wiaderka wody do jednego 5 litrowego?
Jożki skończ ten offtopJozek pisze: ↑2021-06-11, 17:00A udalo ci sie wlac 2, 5litrowe wiaderka wody do jednego 5 litrowego?
Znow wasc nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i odpowiadasz na swoje wlasne urojenia.
Jak na Godota. Skoro nie ma takowych, to się nie doczekasz.
Znow trolujesz i przekrecasz tresci. dwu wiaderek 5l wody do jednego 5l nie wlales, a przynajmniej tak by sie zmiescilo.
Sie porobilo, wlasnie wrocilem z garazu gdzie malowalem natryskowo emalia loza kolejnych tokarek i wlasnie spojzalem na paznokcie i mam u prawej reki polakierowane na zielono, "highland green".