autor: miłośniczka Faustyny » 2022-08-02, 14:32
Konwalia pisze: ↑2022-08-02, 13:22
Może powstałby wątek zbiorczy z pytaniami o grzech – aby pytających umocnić na duchu, a jednocześnie odesłać do spowiednika (lub zasugerować poszukanie psychologa)? W ciągu kilku zaledwie dni widziałam na forum jak grzyby po deszczu wyrastające nowe wątki z pytaniami o to, czy coś jest grzechem. Nie może tak być. Ci ludzie wrócą z kolejnymi pytaniami albo po prostu zamęczą się skrupułami (bo z kolei nikt nie chciał im pomóc). Proszę, zróbcie coś z tym.
Przecież jest taki wątek, z poradami, nawet specjalnie przypięty, aby zawsze był na początku działu. Wielokrotnie podawaliśmy forumowiczom, którzy zwracali się z takimi pytaniami, link do niego:
viewtopic.php?t=12589
Dodano po 2 minutach 32 sekundach:
Nie ma sensu robić jednego wątku z pytaniami dla wszystkich skrupulantów, bo każdy się pogubi w tym i to zwyczajnie niepraktyczne. Niech będzie jednak jakiś porządek i logika w tym.
Odkąd umiłowałam Boga całą istotą swoją, całą mocą swego serca, od tej chwili ustąpiła bojaźń, i chociażby mi nie wiem już jak mówiono o Jego sprawiedliwości, to nie lękam się Go wcale, bo poznałam Go dobrze: Bóg jest Miłość a Duch Jego- jest spokój"