Konto kątem Raka. Kątem który, wydaje mi się, jest jej potrzebny. A i nam dobrze, gdy wychyla się z kąta konta. Nie znam się na tym, ale czy to nie problem sprzętowy lub z przeglądarką? Mój komp robi mi też dziwne myki. Nie tu, ale na Allegro. Coś, czego nie mogłem przeskoczyć, ani specjaliści z Allegro rozwiązać (czekam na informatyka, który zerknie na mój komp).
Ale żyby nie było tak, że brakuje problemów z Forum na Forum. Jest coś, co mnie nieco drażni. A może też zniechęca wielu przypadkowych zaglądaczy, poszukiwaczy forów. Otóż są dwie pozycje między którymi nie ma korelacji. A sądzę, że powinna być. Mianowicie: NOWE POSTY (widoczne tylko dla zalogowanych) oraz AKTYWNE TEMATY (widoczne tylko dla niezalogowanych). Rozumiem, że algorytm jest różny.
O ile Nowe posty dla zalogowanych działa logicznie, to Aktywne tematy dla niezalogowanych wprowadza w błąd. A dzieje się tak dlatego, bo nie ma tam aktualnych dyskusji, które nie raz dotyczą tematów interesujących szersze rzesze ludzi. Nie ma też tematów, w których jest najwięcej postów. Nie ma też tych, które były najczęściej otwierane w ostatnim tygodniu.
Zatem zapytowywuję, czy nie można uatrakcyjnić Aktywnych tematów tak, aby nowa osoba miała przegląd tego, co najżywsze i najważniejsze? Jeśli dałoby się, to dobrze byłoby na tej liści umieścić także stałe pozycje, jedną, dwie może nawet trzy, które są uznane za najważniejsze. Tak, aby były one widoczne stale i dla każdego, kto nasz szuka. Wydaje mi się, że jednym z takich tematów mogłyby być czytania na każdy dzień. Mogłyby, gdyby więcej osób wspierało swą aktywnością ten wątek.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.