Płaska ziemia

UFO, obce cywilizacje, niewyjaśnione zjawiska na Ziemi. Ciężkie dyskusje na ciężkie tematy.
ODPOWIEDZ
Andy72
Super gaduła
Super gaduła
Has thanked: 95 times
Been thanked: 156 times

Re: Płaska ziemia

Post autor: Andy72 » 2023-05-20, 12:28

Płaska Ziemia to głupoty, mam teorię spiskową że płaską ziemię celowo wymyślił main stream, aby ośmieszać wszystkie inne teorie.
„Stół dla mnie zastawiasz, na oczach mych wrogów to czynisz” (Ps 23,5)

maciej jeśmanowicz
Przybysz
Przybysz

Post autor: maciej jeśmanowicz » 2023-05-20, 16:14

Andy72 pisze: 2023-05-20, 12:28 Płaska Ziemia to głupoty, mam teorię spiskową że płaską ziemię celowo wymyślił main stream, aby ośmieszać wszystkie inne teorie.
Dobrze, cenię sobie Twoją opinię. Zróbmy tak. Masz pewnie smartfon. Ściągnij sobie z Google Play dwie popularne aplikacje: Flightradar24 i MarineTraffic. Wtedy zadaj sobie (nie mnie) dwa pytania. Dlaczego nad wodami półkuli południowej nie lata żaden samolot? I, dlaczego na terenie Antarktydy pływają jakieś statki? To tyle.

Awatar użytkownika
abi
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Has thanked: 592 times
Been thanked: 898 times

Post autor: abi » 2023-05-20, 17:02

tzn lot warszawa - melbourne to fikcja?

https://www.skyscanner.pl/routes/WAW/ME ... lsrc=aw.ds
nie spodziewajcie sie po mnie ani wiedzy, ani mądrości

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 3642 times

Post autor: Andej » 2023-05-20, 19:15

Wynalezione w internetach:
W roku 1926 Roald Amundsen razem z Amerykaninem Ellsworthem (ten, który finansował jego lot nad Oceanem Arktycznym) i Włochem Umberto Nobile poprowadził po zwycięski laur sterowiec „Norge” od wysp Svalbard przez Biegun Północny do Alaski.

Dwa lata przed wybuchem II wojny światowej Czkałowrazem ze swoją załogą na pokładzie ANT-25 dokonał samodzielnego lotu z Moskwy do Ameryki. Wybrał trasę, która biegła nad Arktyką i Biegunem Północnym.

W dniach 12-14 lipca 1937 r. ruszyła druga radziecka załoga pod dowództwem Gromowa. Na pokładzie znaleźli się również Jumaszew i Danilin. Pokonali dystans 10 148 km w 62 godziny. Wystartowali 12 lipca w Moskwie. Lądowali w kalifornijskim San Jacinto.

Arktyka została pokonana. Loty nad wielkim lodem dzisiaj nikogo nie dziwią. W tamte dni były kamieniami milowymi na drodze rozwoju światowego lotnictwa. W którym Polacy mieli swój bardzo chwalebny udział.

Dlaczego samoloty nie latają nad Tybetem?
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

ODPOWIEDZ