W ogole slowo narod moze byc roznie uzyte i wcale nie musi oznaczac Zydow, czy Izraelitow.
To ze zapisywali rodowody nie oznacza ze sa jednym narodem.
Na dodatek tak jak tu Dez napisal ze Chrzescijanie sa duchowymi Zydami, tak samo z narodem zydowskim chodzi o duchowy narod. Jesli Dez i Marek sa mi bracmi, to jestesmy jednym narodem, choc pewnie nie mamy wspolnych przodkow.
Naród wybrany
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Has thanked: 3449 times
- Been thanked: 2605 times
- Kontakt:
Re: Naród wybrany
Ale Edomitów już nie ma 2000 lat temu powrócili do Izraela swojego brata i przyjęli jego Jedyną Prawdziwą religie
czy dotrą do ciebie te fakty, które mają już 2000 lat?????
Abraham był dziadkiem a Izaak ojcem zarówno Ezawa jaki i Jakuba/Izraela
czemu nadal skłócasz pośmiertnie braci i próbujesz rozdzielić to co zjednoczone?
czy Duch Święty jest duchem podziału czy jednania?!
Żaden chrześcijanin nie ma nic przeciw Ezawowi, choć zachował się słabo, każdy czytając ta opowieść trochę z nim sympatyzuje i my współczuje, za głupotę, za lekkomyślność, za błąd chwili
ale nauka dla nas jest taka z tego
aby nigdy i za nic
nie oddawać tego co bardzo ważne - Bożego błogosławieństwa
które mi jest osobiście bliskie i czuje go, odkąd przeczytałem dzieję mojego ojca duchowego Abrahama, Izaka, Jakuba i jego brata nieszczęsnego Ezawa.
Po każdej eucharystii pochylam głowę na otrzymanie Bożego błogosławieństwa i układam dłonie w geście otwarcia na przyjęcie Bożego błogosławieństwa
ale mam do tego prawo, bo jestem członkiem duchowego Izraela
a nie jakimś członkiem nieistniejącego i upadłego Edomu , czy coś podobnego
.
Edomie
zostałeś wielokrotnie i wyczerpująco pouczony i proszony byś nawrócił się ze swej bardzo dziwnej i bezpodstawnej krętej drogi na manowce a nie do zbawienia
uparcie i jednoznacznie odmawiasz przyjęcia Prawdy
w związku z powyższym nie mogę jako człowiek odpowiedzialny pozwolić, byś swoim zwiedzeniem zarażał innych
masz dobę na pożegnanie się z forum (zaniechaj jednak indoktrynacji , bo będzie usunięta)
Jest to moja jednoosobowa i nieodwołalna decyzja
Niech Bóg Izraela Jedyny JHWH da ci łaskę wiary i metanoi
bez urazy bracie, jest mi na prawdę smutno ...
czy dotrą do ciebie te fakty, które mają już 2000 lat?????
Abraham był dziadkiem a Izaak ojcem zarówno Ezawa jaki i Jakuba/Izraela
czemu nadal skłócasz pośmiertnie braci i próbujesz rozdzielić to co zjednoczone?
czy Duch Święty jest duchem podziału czy jednania?!
Żaden chrześcijanin nie ma nic przeciw Ezawowi, choć zachował się słabo, każdy czytając ta opowieść trochę z nim sympatyzuje i my współczuje, za głupotę, za lekkomyślność, za błąd chwili
ale nauka dla nas jest taka z tego
aby nigdy i za nic

które mi jest osobiście bliskie i czuje go, odkąd przeczytałem dzieję mojego ojca duchowego Abrahama, Izaka, Jakuba i jego brata nieszczęsnego Ezawa.
Po każdej eucharystii pochylam głowę na otrzymanie Bożego błogosławieństwa i układam dłonie w geście otwarcia na przyjęcie Bożego błogosławieństwa
ale mam do tego prawo, bo jestem członkiem duchowego Izraela
a nie jakimś członkiem nieistniejącego i upadłego Edomu , czy coś podobnego

Edomie
zostałeś wielokrotnie i wyczerpująco pouczony i proszony byś nawrócił się ze swej bardzo dziwnej i bezpodstawnej krętej drogi na manowce a nie do zbawienia

uparcie i jednoznacznie odmawiasz przyjęcia Prawdy
w związku z powyższym nie mogę jako człowiek odpowiedzialny pozwolić, byś swoim zwiedzeniem zarażał innych
masz dobę na pożegnanie się z forum (zaniechaj jednak indoktrynacji , bo będzie usunięta)
Jest to moja jednoosobowa i nieodwołalna decyzja
Niech Bóg Izraela Jedyny JHWH da ci łaskę wiary i metanoi
bez urazy bracie, jest mi na prawdę smutno ...
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.