z tego co piszę to kawa i posiłek będzie, a jak nie to ja zapraszam, a wszystko to w pobliżu katedry z drzwiami gnieźnieńskimi , muzeum katedralnego, Muzeum początków państwa Polskiego
https://archidiecezja.pl/dzieje_sie/63625/Co zrobić, by rodzina była szkołą wiary?
Jak pogłębić wiarę w Chrystusa i Jego Kościół?
Jak wytrwać w tej wierze w epoce kryzysu?
Jak dzielić się wiarą dzisiaj, także z tymi, którzy jeszcze albo już nie wierzą?
Jak odnaleźć własne miejsce w Kościele?
Czy naprawdę potrzebuję Kościoła, a Kościół mnie?
Czy Kościół Chrystusowy to także „mój” Kościół?
Zapraszamy do uczestnictwa w Archidiecezjalnym Forum Duszpasterskim, które 28 października 2023 odbędzie się w Gnieźnie. Spotkamy się, by dzielić się doświadczeniem i wiarą, nadziejami i troskami, pytaniami i odpowiedziami. Chcemy rozmawiać o Kościele i za Kościół się modlić. Chcemy umocnić się świadectwem Ewangelii i pozwolić, by Pan Jezus wyprawił nas w drogę. To zaproszenie adresowane jest do każdego, kto pragnie świadomie przeżywać własne powołanie, czy to w codziennych rodzinnych obowiązkach, czy też w konkretnej posłudze w Kościele. Mamy nadzieję, że i Ciebie nie zabraknie!
Forum odbędzie się w gnieźnieńskim Centrum Edukacyjno-Formacyjnym w godzinach 10:00-15:00. Do udziału w sposób szczególny zaproszeni są kapłani, osoby konsekrowane i świeccy, zwłaszcza przedstawiciele rad parafialnych, ruchów, wspólnot i stowarzyszeń, katecheci, nadzwyczajni szafarze Komunii św., doradcy życia rodzinnego, wolontariusze i wszystkie osoby zaangażowane w dzieła duszpasterskie, ewangelizacyjne i formacyjne. Szczegółowy program na plakacie.
Udział w forum jest bezpłatny.
Dla zapewnienia sprawnej organizacji prosimy o wypełnienie formularza rejestracyjnego