Dobre książki
Re: Dobre książki
Lunko, przepraszam! Gdybym Cię wcześniej znała, zaprosiłabym Cię na pomoc. Ale ostatnia faza zniszczeń objęła książki specjalistyczne, naukowe. Wątpię, czy by się dzisiaj jeszcze komuś przydały, a ja musiałam się przeprowadzić. I tak z tymi resztkami tragarze pytali, czy ja jestem jakaś profesor, a jeden z tragarzy zamiast nosić, zaczął... czytać

-
- Przybysz
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Mam nadzieję, że zostawiam wiadomość w dobrym tematycznie miejscu. Chciałabym polecić wszystkim książkę Hildebranda "Przemienienie w Chrystusie". Są to przemyślenia fenomenologiczne o tym, co w istocie oznacza ogołocić siebie tak, by Chrystus mógł żyć w Nas (Ga 2, 20).
Czy może ktoś czytał?
Czy może ktoś czytał?
- sądzony
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1821 times
- Been thanked: 1940 times
Wydaje się to być ciężką lekturą acz ciekawą lekturą.Talitha pisze: ↑2023-08-12, 12:05 Mam nadzieję, że zostawiam wiadomość w dobrym tematycznie miejscu. Chciałabym polecić wszystkim książkę Hildebranda "Przemienienie w Chrystusie". Są to przemyślenia fenomenologiczne o tym, co w istocie oznacza ogołocić siebie tak, by Chrystus mógł żyć w Nas (Ga 2, 20).
Czy może ktoś czytał?
Możesz zacytować kilka myśli lub jakiś fragment?
Czy odnosi się do św. Jana od Krzyża?
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
- Ojciec.Pablito
- Zasłużony komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 741 times
- Been thanked: 271 times
- Kontakt: