Odnowa w Duchu Świętym
-
- Gawędziarz
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 50 times
Re: Odnowa w Duchu Świętym
Uzdrawiającą moc ma już Msza Święta, a modlitwa o Uzdrowienie jest po tej Myszy Świętej.
1J, 4, 16
Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
- sądzony
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1821 times
- Been thanked: 1940 times
Musiałbym skłamać, by nie dopuszczać takiej możliwości.Gzresznik Upadający pisze: ↑2023-11-20, 22:00 Sądzony.To co się dziać miało oo prostu bylo niekompatybilne z Twoimi oczekiwaniami I tyle..
Jednakże, nie byłem gotów, i aż tak zdesperowany, by robić coś przeciwko sobie, tym bardziej, że ma to być w zgodzie z sercem.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
- Tek de Cart
- Super gaduła
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 553 times
- Kontakt:
i słusznie, zresztą chyba nikt nie mówił że to obowiązkowe? u nas zawsze podkreślana jest wolność - możesz podejść, ale nie musisz
Nie sprzedawaj duszy diabłu, Bóg da Ci za nią więcej!
-
- Gawędziarz
To Pan Jesus uzdrawia, a nie człowiek.
1J, 4, 16
- sądzony
- Legendarny komentator
Rozumiem. Ja nie oceniam, a jedynie opisuję swoje doświadczenia. Równie dobrze to ja mogę być zblokowany, niegotowy, a może faktycznie spętany. Nie wykluczam żadnej możliwości.Tek de Cart pisze: ↑2023-11-20, 22:00 z drugiej strony są osoby które uważają że właśnie jakby taka modlitwa obywała się w kościele - to byłoby zbyt publiczne i niektórzy wstydzili by się podejść... i weź tu dogódź...w tych w których ja uczestniczyłem to zawsze były 'publicznie' w kościele - po prostu w różnych 'kątach' kościoła były grupki po 3-4 osoby modlące się i kto chciał mógł podejść, ale oczywiście mógł też nie podchodzić i po prostu modlić się w ławce.
Dodano po 2 minutach 20 sekundach:
Nie, nikt nie mówił. Hmmm, a może to ja sam bardzo chciałem..., może sam, wewnętrznie "narzuciłem" sobie taki obowiązek.Tek de Cart pisze: ↑2023-11-20, 22:08 i słusznie, zresztą chyba nikt nie mówił że to obowiązkowe? u nas zawsze podkreślana jest wolność - możesz podejść, ale nie musisz
To jednak chyba zbyt głęboka analiza

"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
-
- Zasłużony komentator
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 253 times
Ja mimo przeraźliwego poczucia osamotnienia, braku poczucia Dziecięctwa Bożego czy synowstwa wciąż nie " usłyszałem w sercu Synu czy nawet dziecko."sądzony pisze: ↑2023-11-20, 22:07Musiałbym skłamać, by nie dopuszczać takiej możliwości.Gzresznik Upadający pisze: ↑2023-11-20, 22:00 Sądzony.To co się dziać miało oo prostu bylo niekompatybilne z Twoimi oczekiwaniami I tyle..
Jednakże, nie byłem gotów, i aż tak zdesperowany, by robić coś przeciwko sobie, tym bardziej, że ma to być w zgodzie z sercem.
Musze to na intelekt brać znaczy mam zajęcia praktyczne z rozumienia slow DOMYŚL SIĘ.
Widocznie tak ma być. Choc nie powiem ze nie boli
- sądzony
- Legendarny komentator
Nie rozumiem.Gzresznik Upadający pisze: ↑2023-11-20, 22:12 Ja mimo przeraźliwego poczucia osamotnienia, braku poczucia Dziecięctwa Bożego czy synowstwa wciąż nie " usłyszałem w sercu Synu czy nawet dziecko."
Musze to na intelekt brać znaczy mam zajęcia praktyczne z rozumienia slow DOMYŚL SIĘ.
-
- Zasłużony komentator
Wyobraź sobie ze tez nie rozumiem. Musza mi wystarczyć słowa z Biblii ze Jego ścieżki nie sa naszymi ścieżkami a Jego myśli naszymi.sądzony pisze: ↑2023-11-20, 22:16Nie rozumiem.Gzresznik Upadający pisze: ↑2023-11-20, 22:12 Ja mimo przeraźliwego poczucia osamotnienia, braku poczucia Dziecięctwa Bożego czy synowstwa wciąż nie " usłyszałem w sercu Synu czy nawet dziecko."
- sądzony
- Legendarny komentator
W każdym razie, na chwilę obecną, nie doświadczam poczucia osamotnienia, nie doświadczam poczucia braku synostwa i staram się opróżniać intelekt.
-
- Zasłużony komentator
-
- Gawędziarz
Kochani ja byłem uzdrowiony Cudownie (o ile dobrze pamiętam) ponad 30 razy. Moim zdaniem Pan Jezus nie chce byśmy cierpieli, ale główny cel Uzdrowień to jest umocnienie wiary w dążeniu do świętości i wypełnianiu Woli Bożej w nas.
Dodano po 3 minutach 58 sekundach:
Wszyscy jesteśmy grzesznikami i zawsze mamy co poprawiać w swoim życiu na ziemi.
Dodano po 3 minutach 58 sekundach:
Wszyscy jesteśmy grzesznikami i zawsze mamy co poprawiać w swoim życiu na ziemi.
1J, 4, 16
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Has thanked: 3656 times
- Been thanked: 2709 times
- Kontakt:
Dzięki Sądzony (podziękuj żonie), że zdecydowaliście się na jeszcze jeden tydzień
Szkoda, że nie poszliście dalej
ale tak jak pisałem wcześniej i Tek potwierdza, że w wszystko wolności
Ja już mówiłem, ale wyjaśnię, że zależało mi trochę tak egoistycznie, byście z żona przeszli całe rekolekcje i jako osoby biegłe w psychologii poddały je fachowej analizie, ale dobre i tyle
Pokuś się o jakieś podsumowanie całości proszę, może poproś o to żonę również - będzie to bardzo dla nas cenne.
Trochę mnie martwi, przepraszam za szczerość, że uczestnicząc w spotkaniu gdzie było 10 księży nie czułeś się na tyle bezpiecznie i pewnie , by wziąć udział w czymś co Kościół proponuje. Nie oceniam, nie odbierz tak tego proszę, bo wiesz jak Cię lubię, ale taki jest fakt i piszę o faktach, które mnie i niepokoją i zastanawiają i trochę dziwią (nic nie sugeruję nie oceniam- opisuje fakty jak je rozumiem).
Szkoda, że nie poszliście dalej
ale tak jak pisałem wcześniej i Tek potwierdza, że w wszystko wolności
Ja już mówiłem, ale wyjaśnię, że zależało mi trochę tak egoistycznie, byście z żona przeszli całe rekolekcje i jako osoby biegłe w psychologii poddały je fachowej analizie, ale dobre i tyle

Pokuś się o jakieś podsumowanie całości proszę, może poproś o to żonę również - będzie to bardzo dla nas cenne.
Trochę mnie martwi, przepraszam za szczerość, że uczestnicząc w spotkaniu gdzie było 10 księży nie czułeś się na tyle bezpiecznie i pewnie , by wziąć udział w czymś co Kościół proponuje. Nie oceniam, nie odbierz tak tego proszę, bo wiesz jak Cię lubię, ale taki jest fakt i piszę o faktach, które mnie i niepokoją i zastanawiają i trochę dziwią (nic nie sugeruję nie oceniam- opisuje fakty jak je rozumiem).
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
-
- Zasłużony komentator
mnie martwi ze skonczono z modlitwa nakladania rak przez ksiezy.
to nie jest zwykly gest ale realne "moce" , rzeczywisty prund w ryncach. i tak zadziała jak zechce.
a odpalency zawsze sie znajda. mnie , 10 latka od morderców Popiełuszki wyzwał zwykły ksiadz.
to nie jest zwykly gest ale realne "moce" , rzeczywisty prund w ryncach. i tak zadziała jak zechce.
a odpalency zawsze sie znajda. mnie , 10 latka od morderców Popiełuszki wyzwał zwykły ksiadz.
-
- Gawędziarz
Nic mi na ten temat nie wiadomo. Woże jakiś link z decyzji?Gzresznik Upadający pisze: ↑2023-11-20, 23:10 mnie martwi ze skonczono z modlitwa nakladania rak przez ksiezy.
1J, 4, 16