„Ja bym nie żywił nadziei co do Trumpa. Nawet jeśli przyjedzie z misją pokojową i zaprosi Putina gdzieś do neutralnego Stambułu, to będzie to pułapka. Przy czym nie zastawi jej Trump, bo jest na to zanadto prostolinijny. Tę pułapkę zastawi geopolityczny hegemon (w domyśle: globaliści). Zaczną przekupywać wszystkich. Nie będzie żadnego pokoju, tylko rozejm, jak porozumienia mińskie. Dlatego naszym zadaniem jest zdobyć Kijów, Odessę i Mikołajów. Zdobyć wszystkie rdzenie noworosyjskie i rosyjskie ziemie. I dopiero wtedy możemy sobie pozwolić na negocjacje” – zakończył Małofiejew.
Komentarz aktualny
- Andy72
- Mistrz komentowania
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 399 times
- Been thanked: 542 times
Re: Komentarz aktualny
https://dorzeczy.pl/swiat/618555/malofi ... rumpa.html
„Stół dla mnie zastawiasz, na oczach mych wrogów to czynisz” (Ps 23,5)
-
- Mistrz komentowania
- Has thanked: 207 times
- Been thanked: 518 times
Rurociąg Pomorski też do piachu.
I dobrze po co Pixiory mają mieć jakąś alternatywna drogę dostaw ropy.
Dobrze im tak. Niech elektryki kupujo.
Dodano po 30 minutach 2 sekundach:
A money.pl we wrześniu zeszłego roku że Niemcom projekt się nie podobał bo mógł wpłynąć na import " kazachskiej " ropy do Schwedt.
Pewnie chodzi o to że jakby była ta rozbudowy to Miemce nie mogłyby się wykręcać że nie mają alternatyw dla ropy że wschodu
I dobrze po co Pixiory mają mieć jakąś alternatywna drogę dostaw ropy.
Dobrze im tak. Niech elektryki kupujo.
Dodano po 30 minutach 2 sekundach:
A money.pl we wrześniu zeszłego roku że Niemcom projekt się nie podobał bo mógł wpłynąć na import " kazachskiej " ropy do Schwedt.
Pewnie chodzi o to że jakby była ta rozbudowy to Miemce nie mogłyby się wykręcać że nie mają alternatyw dla ropy że wschodu
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator
- Has thanked: 3462 times
- Been thanked: 5732 times
- Kontakt:
Polska za PiS nie chciała zgodzić się na uwolnienie rosyjskiego agenta Pawła Rubcowa bez uwolnienia więzionego przez białoruski reżim Andrzeja Poczobuta (co było polskim warunkiem jego uwolnienia za czasów PiS). Do władzy doszedł Tusk i Rubcow był witany przez Putina na lotnisku. co zyskała Polska? Nic.Ekipa Tuska oddała Rosjanom ich najcenniejszego agenta w zamian nie uzyskując żadnej korzyści.
Rubcow został przywitany przez Putina, Poczobut został w więzieniu.
A Polska się ponoć uśmiecha.
Rubcow został przywitany przez Putina, Poczobut został w więzieniu.
A Polska się ponoć uśmiecha.
-
- Mistrz komentowania
To jakaś większa układanka..
Niestety ale Poczobut ma większą wartość przymknięty.
Na ten moment się nie dowiemy.
PS Bodnar odmówił skargi kasacyjnej na uchylenie decyzji środowiskowej przedłużającej istnienie elektrowni w Turowie.
To 7 procent zużywanej energii w Polsce.
Szykujemy się na duuuuuze ceny prądu w przyszłości . Biorąc pod uwagę uwalone projekty drugiego atomu. Problemy z SMR .... Uśmiechajmy się
PS Bodnar odmówił skargi kasacyjnej na uchylenie decyzji środowiskowej przedłużającej istnienie elektrowni w Turowie.
Szykujemy się na duuuuuze ceny prądu w przyszłości . Biorąc pod uwagę uwalone projekty drugiego atomu. Problemy z SMR .... Uśmiechajmy się
- Piotr55
- Zasłużony komentator
- Wyznanie: Deista
- Has thanked: 381 times
- Been thanked: 124 times
A kto ci broni trafnie inwestować oszczędności?Gzresznik Upadający pisze: ↑2024-08-02, 15:17 To jakaś większa układanka..
Śledzisz ceny np. złota?
Niepojęty, nie zmierzony, światy stworzyłeś
-
- Mistrz komentowania
- Piotr55
- Zasłużony komentator
Tak. Prime target amerykański, teraz rosyjski. Szybka śmierć , każdy by tak chciał.
Dodano po 2 minutach 11 sekundach:
A nieźle też mieć obligacje. Te, co Morawiecki. 4-latki i 10-latki. Oprocentowanie wg inflacji. Wszędzie do nabycia.
Dodano po 2 minutach 11 sekundach:
A nieźle też mieć obligacje. Te, co Morawiecki. 4-latki i 10-latki. Oprocentowanie wg inflacji. Wszędzie do nabycia.
Ostatnio zmieniony 2024-08-02, 16:39 przez Piotr55, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz komentowania
Całe życie na bombie w ciągłym stresie może mieć wpływ.
Ja tu o konkretach jak działania wpływają na portfel kolegi i kolegi dzieci i wnukow a kolega jak przekupa czy serwis z magla.
Zaczynam się nie dziwić że oferta wyborcza obecnej władzy mogła mieć wzięcie.
Ja tu o konkretach jak działania wpływają na portfel kolegi i kolegi dzieci i wnukow a kolega jak przekupa czy serwis z magla.
-
- Mistrz komentowania
- Morkej
- Zasłużony komentator
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 533 times
Dzisiaj trzeci i ostatni dzień koncertów Taylor Swift w Polsce. Jak ogólnie oceniacie tą całą fascynację jej osobą wśród młodych i ogólnie to, co się dzieje w okół tych wydarzeń?
Oczekuj Pana, bądź mężny w działaniu i umacniaj się w sobie; nie trać ufności, nie poddawaj się,
lecz ciałem i duszą walcz o chwałę Bożą. - Tomasz à Kempis
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
- Has thanked: 1472 times
- Been thanked: 1218 times
-
- Złoty mówca
- Has thanked: 589 times
- Been thanked: 1172 times
O tej osobie i całym zjawisku dowiedziałem się może z tydzień temu. Choć może mogłem coś tam słyszeć z jej utworów ale nie zwracałem uwagi na nazwisko.
Takie okresy fanatycznej fascynacji jakimiś artystami i ich twórczością zdarzały się już w przeszłości.Minie jak wszystkie.
O tej pani słyszałem tylko że zapowiedziała że wyprowadzi się z USA jeśli wygra Trump. Zobaczymy...
- Morkej
- Zasłużony komentator
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 533 times
Ogólnie. To co jest związane z tym całym zjawiskiem. Możesz pod to podpiąć też to, że co czwarty Amerykanin będzie się kierował jej poglądami przy wyborach. To jest w ogóle ciekawe. Bo jak popatrzymy na polskie podwórko, to chyba ciężko znaleźć takiego piosenkarza, który miałby taki porównywalny wpływ, że tak, jakby się zadeklarował, to ludzie masowo zagłosowaliby razem z nim.
Oczekuj Pana, bądź mężny w działaniu i umacniaj się w sobie; nie trać ufności, nie poddawaj się,
- sądzony
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 2572 times
- Been thanked: 2830 times
Dzięki za polecenie. Nie znałem dziewczyny. Muzycznie, wokalnie, popowo, prosto i całkiem miło. A co się dzieje wokół to nie wiem.
Dodano po 1 minucie 57 sekundach:
Dodano po 1 minucie 57 sekundach:
Myślę, że Podsiadło ostatnią płytą i pewnymi wypowiedziami o (chyba) instytucji kościoła też może mieć pewien wpływ na młodych ludzi.Morkej pisze: ↑2024-08-03, 10:00 Ogólnie. To co jest związane z tym całym zjawiskiem. Możesz pod to podpiąć też to, że co czwarty Amerykanin będzie się kierował jej poglądami przy wyborach. To jest w ogóle ciekawe. Bo jak popatrzymy na polskie podwórko, to chyba ciężko znaleźć takiego piosenkarza, który miałby taki porównywalny wpływ, że tak, jakby się zadeklarował, to ludzie masowo zagłosowaliby razem z nim.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
- Piotr55
- Zasłużony komentator
Jestem młody duchem. Relatywnie jak tu widzę. No i pierwsze słyszę o tym zjawisku.
Dodano po 4 minutach 14 sekundach:
Nie żadna oferta obecnej władzy czy poprzedniej wadzy ma wzięcie. Wzięcie ma arytmetyka. Inwestowałeś na giełdzie? Wiesz co to dywidenda?Gzresznik Upadający pisze: ↑2024-08-02, 17:05 Całe życie na bombie w ciągłym stresie może mieć wpływ.
Pewnie nie, bo lichwa = grzech. Słuchałeś objasnień Pinokia? Przy 4-latkach akurat nie kłamał.