Kosmiczna demonologia

UFO, obce cywilizacje, niewyjaśnione zjawiska na Ziemi. Ciężkie dyskusje na ciężkie tematy.
Albertus
Złoty mówca
Złoty mówca
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 558 times
Been thanked: 1125 times

Re: Kosmiczna demonologia

Post autor: Albertus » 2024-08-15, 11:50

marcin pisze: 2024-08-15, 11:41
Andy72 pisze: 2024-08-15, 11:03 Może, mózg czasem z urywków może coś wytworzyć, jak kobieta, która w hipnozie opowiadała zdarzenie które nie zgadzało się w pełni z rzeczywistością, za to zgadzało się z treścią opowiadania, które przeczytała.
Choć tu mamy wojnę, na wsi nikt nie opowiada o spodkach, trzyletnie dziecko
Nie sadze by trzyletnie dziecko pamietalo jakiekolwiek zdarzenie, tym bardziej ze czas wojny wyzwakal u ludzi przerozne wyobrazenia zwiazane z trauma i checia unikniecia jej.
Wyobraznia podsuwa wtedy przerozne scenariusze, ktore moga sie utrwalic w pamieci jako autentyczne wydarzenia.
Ja pamiętam i znam wielu ludzi którzy pamiętają jakieś zdarzenia z takiego wieku.

Nie jest to nic nadzwyczajnego szczególnie jeśli zdarzenie wiąże się z jakimiś silnymi odczuciami i emocjami, szczególnym bólem albo radością itp.

Inna sprawa że dziecko pewnych rzeczy nie rozumie. Czasem trzeba te swoje wspomnienia dopiero wyjaśnić później.

marcin
Biegły forumowicz
Biegły forumowicz
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 256 times
Been thanked: 210 times

Post autor: marcin » 2024-08-15, 12:01

Zgadza sie ze ktos moze cos z takiego wieku cos zapamietac, a wyjasnienie przychodzi znacznie pozniej.
To pozniejsze wyjasnienie moze powstac pod wplywem innych zdarzen, lub nabytych informacji, np. o ufo.

Albertus
Złoty mówca
Złoty mówca

Post autor: Albertus » 2024-08-15, 12:07

marcin pisze: 2024-08-15, 12:01 Zgadza sie ze ktos moze cos z takiego wieku cos zapamietac, a wyjasnienie przychodzi znacznie pozniej.
To pozniejsze wyjasnienie moze powstac pod wplywem innych zdarzen, lub nabytych informacji, np. o ufo.
Całkiem możliwe że tak może być.

Chociaż ja mam dosyć konkretne prozaiczne wspomnienia z tego wieku.

Na przykład pamiętam taka sytuację jak sparzyłem się gorącą zupą a było to w mieszkaniu w którym moi rodzice kiedyś mieszkali i wyprowadzili się z stamtąd jak miałem około 3 lat.Potrafiłem opisać mamie układ i wygląd tego mieszkania i tą sytuację pomimo że nigdy potem już tam nie byłem.

Mam też inne wspomnienia z tego wieku.

marcin
Biegły forumowicz
Biegły forumowicz
Has thanked: 256 times
Been thanked: 210 times

Post autor: marcin » 2024-08-15, 12:11

Ja mialem w nieco starszym wieku wiele zdarzen ze ktos mnie wolal, glosno i wyraznie gdy bawilem sie z kolegami na podworku. Zawsze myslalem ze to babcia mnie wola przez okno choc okna byly zamkniete i bieglem dosc niechetnie do mieszkania na 2 pietrze, a babcia zwykle byla zdziwiona, a czesto nawet spala w tym czasie.
Pozniej zaczalem zauwazac ze chce mnie oddzielic od kolegow, bo najczesciej wtedy kiedy slyszalem wolanie, koledzy planowali gdzies isc, lub wymyslili jakas zabawe poza podworkiem. Bylem zly na babcie.
W wieku nastoletnim juz nie slyszalem tego wolania, ale juz wiekszosc kolegow sie oddzielila a ja bylem poza ich paczka.
pare lat pozniej w pieciu zgwalcili dziewczyne i dostali po 3 lata.
Teraz wiem ze to rzeczywiscie nie babcia mnie wolala.
Ostatnio zmieniony 2024-08-15, 12:18 przez marcin, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2024-11-14, 09:26

Witam
Dajcie spokój z tymi diabłami i szatanami. Osoba z mojego kręgu ciągle mi powtarza, że te światełka na niebie to szatan itd. Przez to podejście ta osoba w ogóle nie kieruje się logiką w tym temacie. W ogóle nie da się wtedy merytorycznie dyskutować.
1. komórki nie służą do kręcenia UFO ale do robienia sobie selfie.
2. Nagrań z całego świata są tysiące. Mam je na playlistach:
_54. UFO: Najlepsze nagrania UFO oraz zdjęcia
_68. UFO: Średnie nagrania UFO oraz zdjęcia
_74. UFO: Marne nagrania UFO , marne zdjęcia
Przestałem je już gromadzić, bo trudno stwierdzić co jest sfałszowane a co nie. Lepiej zając się dowodami w postaci konkretnych przypadków. Te mam na playlistach od 00 do 49.

3. Ja nie wierzę w kosmitów tylko w Pana Boga. A obecność kosmitów na Ziemi to fakt, który udowadniam na moich playlistach, więc to nie nie jest dla mnie żadna wiara.

Albertus
Złoty mówca
Złoty mówca

Post autor: Albertus » 2024-11-14, 18:05

DowodyKosmiciSąTutaj pisze: 2024-11-14, 09:26 Witam
Dajcie spokój z tymi diabłami i szatanami. Osoba z mojego kręgu ciągle mi powtarza, że te światełka na niebie to szatan itd. Przez to podejście ta osoba w ogóle nie kieruje się logiką w tym temacie. W ogóle nie da się wtedy merytorycznie dyskutować.
1. komórki nie służą do kręcenia UFO ale do robienia sobie selfie.
2. Nagrań z całego świata są tysiące. Mam je na playlistach:
_54. UFO: Najlepsze nagrania UFO oraz zdjęcia
_68. UFO: Średnie nagrania UFO oraz zdjęcia
_74. UFO: Marne nagrania UFO , marne zdjęcia
Przestałem je już gromadzić, bo trudno stwierdzić co jest sfałszowane a co nie. Lepiej zając się dowodami w postaci konkretnych przypadków. Te mam na playlistach od 00 do 49.

3. Ja nie wierzę w kosmitów tylko w Pana Boga. A obecność kosmitów na Ziemi to fakt, który udowadniam na moich playlistach, więc to nie nie jest dla mnie żadna wiara.
Na razie prezentujesz tylko swoje opinie. Masz oczywiście do nich prawo ale zachęcam cię do jakiegoś uzasadniania swoich twierdzeń i poglądów.

Było tutaj kilka tematów o tzw UFO i były tutaj prezentowane rożne argumenty. Może jakoś spróbuj się do nich konkretnie i merytorycznie odnieść?

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2024-11-14, 18:39

Wybacz, ale nie będę czytał wszystkich postów z wielu lat, bo byś się nawet nie zorientował do czego się odnoszę.
Każdy prezentuje swoje opinie, ewentualnie czyjeś.
Jeśli się nie zgadzasz z moimi twierdzeniami to podaj merytorycznie z którymi, to się do tego odniosę.
Albo przedstaw swoją opinię, też się do niej odniosę.
Które z moich twierdzeń chciałbyś abym uzasadnił konkretnie?

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 1393 times
Been thanked: 1155 times

Post autor: CiekawaXO » 2024-11-14, 22:40

Ja bym chciala wiedzieć, czemu kosmici nie opanowali jeszcze Ziemi?

Gzresznik Upadający
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania
Has thanked: 201 times
Been thanked: 509 times

Post autor: Gzresznik Upadający » 2024-11-14, 23:21

CiekawaXO pisze: 2024-11-14, 22:40 Ja bym chciala wiedzieć, czemu kosmici nie opanowali jeszcze Ziemi?
Mimo ze wszelkie przejawy kosmitów traktuje bardziej jako demoniczne zwiedzenia to odpowiedz jak sie zastanowimy jest banalnie prosta.

Jezeli przyjmiemy ze uni nas stworzyli tysiace lat temu to jesli ich cywilizacja przetrwała to sie na pewno rozwijala. Postep w takich wypadkach patrzac na nas jest wykładniczy. . Czyli sa znacznie bardziej zaawansowani niz my i dystans jeszcze jest wiekszy. I nic ,co my mamy , NIE JEST DLA NICH W ZADEN SPOSÓB ATRAKCYJNE.
To tak jak my , majac supermieszkania , TV WIFI ogrzewanie lodówki nie jedziemy do Afryki grabić lepianek rdzennej ludnosci. Nawet dla dzieci , bo szybciej łatwiej zapewnimy im przyszłosc tu, i teraz.
To w przypadku gdy cywilizacja jest pokojowa.

cywilizacje militarne nigdy nie trwaja długo . bo sie same wyczerpuja. albo trafiaja na kogos silniejszego. kto ich wykancza . przykładem niech bedzie to co carska rosja zrobiła z ludami które je ciemiezyły przez dwiescie lat. Zostały przemielone.podsumowujac cywilizacje stricte militarne nie osiagna mas krytycznych czyli akumulacji zasobów do poruszania sie w kosmosie. Cywilizacja obcych z Dnia Niepodległosci nie mogła by powstac.

Rozumiem ze mozemy byc pod wpływem historii opowiedzianej w Avatarze ale wiemy , naukowo ze nie ma czegos indziej czego nie yłoby u nas. Historia opowiedziana w Avatarze to faktycznie opowiesc o podboju Ameryki Pln przez Anglosasów.

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2024-11-15, 15:34

CiekawaXO pisze: 2024-11-14, 22:40 Ja bym chciala wiedzieć, czemu kosmici nie opanowali jeszcze Ziemi?
Właśnie to zagadnienie również staram się odgadnąć a raczej przybliżyć sobie (na playliście 80.b zbieram różne teorie na ten temat, również; ale wiedza na ten temat przewija się przez wszystkie moje playlisty).
Są różne hipotezy, każda to osobny temat do dyskusji.
Na przykład "hipoteza zoo" mówi, że Kosmici nas obserwują tak jak pracownicy zoo obserwują zwierzęta. Albo jak my je oglądamy w zoo.
Jest też hipoteza ciekawa, że we Wszechświecie istnieje zasada nie ingerowania w cywilizacje, które są na niskim poziomie.
"Gzresznik Upadający" przytoczył hipotezę ala "Starożytni Kosmici", że oni nas stworzyli. Ja z powodów religijnych odrzucam analizowanie tej hipotezy (to jest moje ograniczenie religijne), gdyż stoi ona w sprzeczności z Biblią.
Prawie na pewno Kosmici nie mają interesu podbijać Ziemi bo takich planet są miliardy.
Ale są ufolodzy, na przykład Ben Hansen, którzy uważają, że Kosmici są groźni dla ludzi.
Wielu ufologów uważa również, że obserwowane obiekty typu orb, czyli latające kule, to sondy badające Ziemię. I że to może być preludium do inwazji.
Zainteresowanie Kosmitów naszą bronią atomową i lotnictwem również przez niektórych jest postrzegane jako przygotowanie do inwazji.
Ostatnio zmieniony 2024-11-15, 15:56 przez DowodyKosmiciSąTutaj, łącznie zmieniany 2 razy.

Gzresznik Upadający
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania
Has thanked: 201 times
Been thanked: 509 times

Post autor: Gzresznik Upadający » 2024-11-15, 20:50

Ewolucja wszędzie rządzi się podobnymi prawami.
Jako ludzie też przetestowaliśmy różne warianty cywilizacji.
To nam daje duże prawo do ekstrapolowania wniosków na perspektywę Universum.

Awatar użytkownika
AdamS.
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Has thanked: 1103 times
Been thanked: 1407 times

Post autor: AdamS. » 2024-11-15, 21:41

Osobiście nie wierzę w istnienie jakichkolwiek form inteligencji poza Ziemią. Bardziej już jestem skłonny uwierzyć w wędrówki w czasie. Ale to tylko spekulacje.

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 1393 times
Been thanked: 1155 times

Post autor: CiekawaXO » 2024-11-15, 21:47

Serio jesteś w to bardziej skłonny uwierzyć?
Jak Ci to wyszło???

Awatar użytkownika
Marek_Piotrowski
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 3289 times
Been thanked: 5530 times
Kontakt:

Post autor: Marek_Piotrowski » 2024-11-15, 22:10

CiekawaXO pisze: 2024-11-15, 21:47 Serio jesteś w to bardziej skłonny uwierzyć?
Jak Ci to wyszło???
Nie mówię, że to bardzo prawdopodobne, ale zgadzam się z @AdamS. . Podróż w czasie ma pewne poszlaki teoretyczne (jedno z rozwiązań równań), podróże na tak wielkie odległości - nie. Jest niby "most Einsteina-Rosena" ale wymagałby zastosowania materii egzotycznej, która... nie istnieje (uprzedzam odpowiedź - nie, procesor kwantowy Sycamore nie utworzył takiego mostu).

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2024-12-08, 19:13

AdamS. pisze: 2024-11-15, 21:41 Osobiście nie wierzę w istnienie jakichkolwiek form inteligencji poza Ziemią. Bardziej już jestem skłonny uwierzyć w wędrówki w czasie. Ale to tylko spekulacje.
1. A ja uważam, że samych cywilizacji nas odwiedzających są dziesiątki. To na podstawie relacji i obserwacji.
Gwiazd są tryliony !!! Planet raczej też !!!
2. Podróż w przeszłość jest nielogiczna więc według mnie nie istnieje. Jedynie do przyszłości.
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567

ODPOWIEDZ