Kościół w Holandii

Jeśli nie wiesz gdzie zamieścić swój temat lub nie psuje on nigdzie indzie to napisz go tutaj.
ODPOWIEDZ
Dzik
Gawędziarz
Gawędziarz
Has thanked: 77 times
Been thanked: 20 times

Kościół w Holandii

Post autor: Dzik » 2024-08-25, 22:26

Pierwszy raz w życiu jestem w Holandii pojechałem na zbiór jabłek i mam 2 pytania pierwsze czy jeśli nie byłem dzisiaj w kościele bo o 17 wyjechałem do Holandii a o 15 dojechałem to trochę było problemowo odrazu znaleźć kościół msze i jechać to czy moge za tydzień iść do komuni czy to już grzech ciężki za nieuczestnictwo w niedzielcej mszy a drugie czy ktoś mi wytłumaczy co może do tej Holandii czy zagranicę jeździ i się zna czy oprócz 9:00 kiedy pisze na stronie tego kościoła że jest msza to czy to o 12:00 to msza po ukraińsku czy o co z tym chodzi bo nie rozumiem być może automatyczne tłumaczenie stron źle mi tłumaczy nie wiem nie znam się może ktoś mi powie. A ostatnie pytanie tak przy okazji nie do końca związane z kościołem czy 1 GB internetu starczy na nawigację żeby bezpiecznie pojechać na rowerze do kościoła i spowrptem te 12 km bo jeśli brakło by internetu nie mam jak wrócić nie znam drogi nie znam żadnego języka obcego żeby się kogoś zapytać a dokupienie internetu jest wtedy niemożliwe jeśli nie mogę zalogować się na play 24 i do banku żeby doładować blikiem. ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 2024-08-25, 22:27 przez Dzik, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe Tematy Chrześcijańskie”