Andy72 pisze: ↑2024-08-30, 15:27
Ale o co chodzi z panią Wiesławą?, przecież nie chce walczyć o pokój z kałachem a modlitwą.
polecam wiersz:
https://www.swarozyn.trim.pl/documents/5456.pdf
"W małej izdebce, tuż obok łóżka,
Z różańcem w ręku klęczy staruszka
Czemuż to babciu mówisz pacierze?
......
Osobiście uważam że Trump = pokój, Kamala = wojna
Daruj sobie takie debilne insynuacje. Daruj sobie różańce i klęczące staruszki. Daruj sobie kałachy. Nie pod ten adres.
Chcesz walczyć - czego tu się wymądrzasz? Bierz kałacha i droga wolna.
Ale nie mów, że jesteś chrześcijaninem i że nauka Jezusa cokolwiek dla ciebie znaczy.
A ja owszem, będę walczyć modlitwą i to wcale nie różańcową. Nauczył mnie tej modlitwy mój Pan - Jezus Chrystus, a ona brzmi tak: "Ojcze nasz, któryś jest w niebie: święć się imię Twoje, przyjdź Królestwo Twoje, bądź wola Twoja, jako w niebie, tak i na ziemi. Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj. I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom. I nie wódź nas na pokuszenie, ale nas zbaw ode złego. Amen."
Będę się modlić i powoływać na Jego obietnice: " I Ja wam powiadam: Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam".
Ty rób co chcesz, ale nie drwij z ludzi apelujących i modlących się o pokój?
Co ty zrobiłeś w sprawie pokoju?
Zniszczyłeś temat, który w zasadzie nie wymaga dyskusji i nie w celu obgadywania został przeze mnie podany. Zastanów się komu w tej chwili służysz.
Dodano po 4 minutach 15 sekundach:
Znowu zostałam sama, źle zrozumiana. Cóż, dla mnie to żadna nowość, a kolejny dowód na to, aby od wszelkiej maści chrześcijan trzymać z daleka.
Jak dla mnie temat można nie tylko zamknąć, ale po prostu usunąć.