A Chuck Norris to robot? Przecież żywy człowiek. Prawdziwy! ;-))))
A nasz Skrzetuski?
Od dziecka kibicowałem Jurkowi Bohunowi.
Porozmawiajmy o ... wszystkim - temat dla lubiących offtopy
- Piotr55
- Zasłużony komentator
- Ostrzeżenia: 2
- Wyznanie: Deista
- Has thanked: 320 times
- Been thanked: 108 times
Re: Powołanie człowieka do...
Ostatnio zmieniony 2024-08-31, 22:09 przez Piotr55, łącznie zmieniany 1 raz.
Niepojęty, nie zmierzony, światy stworzyłeś
-
- Biegły forumowicz
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 257 times
- Been thanked: 208 times
Re: Powołanie człowieka do...
A ja mieszkam w jednym z domow kuzyna Chucka Norrisa, Piotra, ktory na stale mieszka w Australii.
Czy to cos zmienia we mnie, albo opinii o mnie?
Ostatnio zmieniony 2024-09-01, 00:26 przez marcin, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Biegły forumowicz
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 257 times
- Been thanked: 208 times
Re: Marcin Zieliński - charyzmatyk, czy zagrożenie duchowe.
Zgadzam sie Pompieri.
Rozne formy to w zasadzie rozne wierzenia, niekoniecznie niezgodne z Nauczaniem Kosciola.
Jednak to wierzenie, jakkolwiek rozne, nie moze wykraczac poza Nauczanie Kosciola, a tym samym poza przykazania i Nauki Jezusa.
Kiedys pisalem o tych roznych grupach przykoscielnych jako o kreowaniu malych kosciolkow w calym Kosciele, a jesli jakies grupy nie potrafia sie zrozumiec, to znaczy ze wyznaja inna wiare, bo Nauki sa jedne i te same dla kazdego, wiec brak zrozumienia swiadczy o tym ze ktoras z tych grup jest w bledzie i wierzy w cos innego.
Kiedys 9 lat temu na poczatku widzen zapytalem czy powinienem o tym z kims porozmawiac i otrzymalem wyrazna odpowiedz z wyjasnieniem "Nie, bo to co wiesz moze byc uzyte w zlym celu, lub przeciwko tobie".
Dlatego niewiele o tych widzeniach pisalem, co niektorzy uznali za jakas wiedze tajemna, a powod jest prosty, a przykladem moze byc ze , nikt majac dostep do uzbrojenia i uzycia bomby nuklearnej nie poda nikomu kodu dostepu. Idiotow udajacych mocno wierzacych jest coniemiara, zwlaszcza fanatykow religijnych, ktorzy sa zdolni do wszystkiego. Uzdrawianie jest jedna z takich tajemnic ktorych osoby nieodpowiednie nie moga poznac.
Dla mnie to po prostu etap rozpoznawania kto jest kto i kto jak wierzy, zanim cokolwiek oficjalnie podam, czy napisze.
Dodano po 10 minutach 56 sekundach:
obawiam sie ze zaraz wlasnie ci niezrownowazeni wierzacy fanatycy sie odezwa.
Dodano po 3 minutach 17 sekundach:
Ciekawi mnie co by zrobili majac dastep do kont milonerow, do ktorych mieli by upowaznienie i ksiazeczki czekowe podpisane inblanco? lub cod dostepu do bomb nuklearnych?
Kilka opisow jakie podalem kiedys na forach jest dla mnie wlasnie takim rozpoznaniem kto jest kto, komu mozna zaufac, a kogo omijac z daleka.
To jest wlasnie powod dlaczego na forum stosowalem psychologie (co wystraszylo wiele osob) ktorej nauczylem sie juz w mlodym wieku.
Tak czy innac,ej nic wiecej nie opisze na forum, a jesli cos ma dotrzec do kogos z forum, dotrze poprzez Kosciol, a nie bezposrednio ode mnie, bo mnie juz nie bedzie na forum, jesli forum w ogole wtedy bedzie.
Rozne formy to w zasadzie rozne wierzenia, niekoniecznie niezgodne z Nauczaniem Kosciola.
Jednak to wierzenie, jakkolwiek rozne, nie moze wykraczac poza Nauczanie Kosciola, a tym samym poza przykazania i Nauki Jezusa.
Kiedys pisalem o tych roznych grupach przykoscielnych jako o kreowaniu malych kosciolkow w calym Kosciele, a jesli jakies grupy nie potrafia sie zrozumiec, to znaczy ze wyznaja inna wiare, bo Nauki sa jedne i te same dla kazdego, wiec brak zrozumienia swiadczy o tym ze ktoras z tych grup jest w bledzie i wierzy w cos innego.
Kiedys 9 lat temu na poczatku widzen zapytalem czy powinienem o tym z kims porozmawiac i otrzymalem wyrazna odpowiedz z wyjasnieniem "Nie, bo to co wiesz moze byc uzyte w zlym celu, lub przeciwko tobie".
Dlatego niewiele o tych widzeniach pisalem, co niektorzy uznali za jakas wiedze tajemna, a powod jest prosty, a przykladem moze byc ze , nikt majac dostep do uzbrojenia i uzycia bomby nuklearnej nie poda nikomu kodu dostepu. Idiotow udajacych mocno wierzacych jest coniemiara, zwlaszcza fanatykow religijnych, ktorzy sa zdolni do wszystkiego. Uzdrawianie jest jedna z takich tajemnic ktorych osoby nieodpowiednie nie moga poznac.
Dla mnie to po prostu etap rozpoznawania kto jest kto i kto jak wierzy, zanim cokolwiek oficjalnie podam, czy napisze.
Dodano po 10 minutach 56 sekundach:
obawiam sie ze zaraz wlasnie ci niezrownowazeni wierzacy fanatycy sie odezwa.
Dodano po 3 minutach 17 sekundach:
Ciekawi mnie co by zrobili majac dastep do kont milonerow, do ktorych mieli by upowaznienie i ksiazeczki czekowe podpisane inblanco? lub cod dostepu do bomb nuklearnych?
Kilka opisow jakie podalem kiedys na forach jest dla mnie wlasnie takim rozpoznaniem kto jest kto, komu mozna zaufac, a kogo omijac z daleka.
To jest wlasnie powod dlaczego na forum stosowalem psychologie (co wystraszylo wiele osob) ktorej nauczylem sie juz w mlodym wieku.
Tak czy innac,ej nic wiecej nie opisze na forum, a jesli cos ma dotrzec do kogos z forum, dotrze poprzez Kosciol, a nie bezposrednio ode mnie, bo mnie juz nie bedzie na forum, jesli forum w ogole wtedy bedzie.
Ostatnio zmieniony 2024-09-04, 23:26 przez marcin, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Mistrz komentowania
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 448 times
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator
- Ostrzeżenia: 1
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 2927 times
- Been thanked: 5018 times
- Kontakt:
Re: Marcin Zieliński - charyzmatyk, czy zagrożenie duchowe.
No tak, kolejna próba zainteresowania "widzeniami" marcina/faraona/inne nicki - przez pisanie w stylu "mam, ale nie powiem"
Wyraźnie masz nadzieję, że ktoś o nie zapyta...
I kolejne zapewnienie o wszechwiedzy @marcin w kolejnej dziedzinie (tym razem psychologii) ;
Naprawdę nie domyślasz się, czemu nikt nie chciał z Tobą gadać na temat tych urojeń i odradzał Ci ich publikację?
Zabawne, że właśnie Ty piszesz o "niezrównoważnych wierzących fanatykach"....
Wyraźnie masz nadzieję, że ktoś o nie zapyta...
I kolejne zapewnienie o wszechwiedzy @marcin w kolejnej dziedzinie (tym razem psychologii) ;
Naprawdę nie domyślasz się, czemu nikt nie chciał z Tobą gadać na temat tych urojeń i odradzał Ci ich publikację?
Zabawne, że właśnie Ty piszesz o "niezrównoważnych wierzących fanatykach"....
Tak, jak wiadomo papież Franciszek już nie może się doczekać, kiedy ogłosi Twoje "rewelacje"Tak czy innac,ej nic wiecej nie opisze na forum, a jesli cos ma dotrzec do kogos z forum, dotrze poprzez Kosciol, a nie bezposrednio ode mnie,
No tak, miało się to wszystko wydarzyć do 2025 roku, zobaczymybo mnie juz nie bedzie na forum, jesli forum w ogole wtedy bedzie.