W ogóle nie wiem, czy tylko mi się wydaje, ale halloween z moich obserwacji wygląda na jakąś zwykłą coroczną zabawę(świętem na pewno nie można tego nazwać), gdzie dzieci przebierają się za jakieś stwory i zbierają cukierki ; O
Halloween kojarzy mi się tak dziecinnie, nie kojarzyłem tego święta nigdy z satanizmem, czy czymś takim.
Czy oprócz tego, oprócz tych wszystkich dyni, kostiumów itd. da się znaleźć w tym jakieś elementy zła/satanizmu?
I a propo tego opętania przez halloween. Dla mnie jest to trochę wątpliwe, bo słyszałem też, że po Harrym Potterze(nawet w tym artykule wysłanym przez ciebie ksiądz wspomina o nim), chyba był to film, zdarzały się jakieś zniewolenia duchowe i trochę mnie dziwi, że po obejrzeniu jakiegoś filmu, który ma charakter fantastyczny, który zawiera nieprawdziwe zaklęcia, może mieć jakikolwiek wpływ na duchowość, że może opętać. Na stronie catholic.com czytam, że oglądanie Harrego Pottera jest ok i w pełni bezpieczne, za to Polscy egzorcyści mają co innego do powiedzenia