Propozycje zmian

Napisz tutaj jaką masz propozycje, sugestie odnośnie forum, jakie zauważyłeś błędy, zadaj pytanie, administracja odpowie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 4843 times
Been thanked: 3317 times
Kontakt:

Re: Propozycje zmian

Post autor: Dezerter » 2024-11-25, 18:43

Kasi i Piotrów mamy 10
Adamów i Anna kolejne 10
więc zapomnijmy- każdy niech sobie robi nika jakiego chce

Ciekawa rzeczywiści dała nam przesłanki, że Retro to Ojciec, ale inne nie wskazywały na niego
jednak jest z nami na forum, bo podjęliśmy przedyskutowaną decyzję, że pozwolimy mu pisać, bo :
- wykazał się wręcz heroicznym dążeniem do pisania z nami
- pisząc jako Retro zmienił się bardzo i powody jego usunięcia mam taką nadzieję, że się nie powtórzą.
- pisanie Retro jest pod szczególnym nadzorem i widać chyba wyraźnie, że nie ma taryfy ulgowej
- ostrzegam nowych forumowiczów nie znających go , że nie jest katolikiem (Herb, Woźnica, ...)
reasumując
Kochani forumowicze zajmijmy się dyskusją a nie sprawami aministracyjno-moderacyjnymi
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

Awatar użytkownika
AdamS.
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 896 times
Been thanked: 1210 times

Post autor: AdamS. » 2024-11-25, 19:28

Malutka pisze: 2024-11-25, 17:39 @AdamS. gorzej by było jakby się zrobiło paru użytkowników o tym imieniu. ;)
To nie problem - wtedy można dodać literkę, miejscowość, region, a nawet dowolny nick. Ważne, żeby był poprzedzony imieniem.

Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Dezerter pisze: 2024-11-25, 18:43 Kochani forumowicze zajmijmy się dyskusją a nie sprawami aministracyjno-moderacyjnymi
Czyli moja propozycja nie wchodzi w zakres dyskusji? ;)

Dodano po 8 minutach 4 sekundach:
abi pisze: 2024-11-25, 16:33 to już wolę dać zdjęcie...nie cierpię mojego imienia
Żadnego z trzech? (bo zakładam, że ze chrztu masz dwa i jedno z bierzmowania?). Ale nawet jeśli nie, to pozostaje jeszcze święta, z którą się najbardziej identyfikujesz. Biblijna Abigail mi się bardzo podoba! :) Był też święty Abigail.
Ostatnio zmieniony 2024-11-25, 19:39 przez AdamS., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 1228 times
Been thanked: 1049 times

Post autor: CiekawaXO » 2024-11-26, 03:33

@AdamS. to jest strasznie...niezręczny wręcz pomysł:P
Chcesz mieć podmiotowość na forum?
Robi się kącik zdjęć userów.
Twarzy konkretnie.
Kto chce, to wstawia.
Może wstawić okrojone nawet.
Ostatnio zmieniony 2024-11-26, 03:38 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 1228 times
Been thanked: 1049 times

Post autor: CiekawaXO » 2024-11-26, 09:12

Polska, 26.11.24 Podanie do Moderatorów forum

Nie można tu cytować więc jest tak:

"retroentuzjasta pisze: ↑2024-10-16, 13:12
prośba - zastosoujcie inną formę kary niż ban. "

@Dezerter :
"... a co masz uraz jakiś???
po 2 ostrzeżeniach, 3 skutkuje banem i każdy forumowicz to wie - więc się sam na niego decyduje,
tak jak w innym wypadku na piekło
więc wolna wola"

Także Dezerter
"Retro(...)jednak jest z nami na forum, bo podjęliśmy przedyskutowaną decyzję, że pozwolimy mu pisać, bo :
- wykazał się wręcz heroicznym dążeniem do pisania z nami
- pisząc jako Retro zmienił się bardzo i powody jego usunięcia mam taką nadzieję, że się nie powtórzą.
- pisanie Retro jest pod szczególnym nadzorem i widać chyba wyraźnie, że nie ma taryfy ulgowej
- ostrzegam nowych forumowiczów nie znających go , że nie jest katolikiem (Herb, Woźnica, ...)
reasumując"

Jakiś czas temu razem z abi, postulowałyśmy, tu w tym wątku, aby nie było banów na stałe. Wcale. Albo prawie wcale. Tylko czasowe. Co też umożliwia zdeterminowanym jak Retro powrót. Bo każdy może się zmienić, a jak nie zmienić, to przemyśleć, czego nie pisać aby nie wylecieć.
I to jest chrześcijańskie. Sądzę że Bóg chciałby, aby tak było na forum, a nie porównywac forum do rzeczywistości niebiańskiej czy piekielnej.
I tak się zresztą stało. Moderacja sama przyznała, powyższym cytowanym postem, że zrobiła wyjątek, więc jednak jest to możliwe.
Szkoda że zrobiła wyjątek tylko dla jednego usera.
Ale:
"wykazał się wręcz heroicznym dążeniem do pisania z nami"-Więc jednak uznaje, że Retro to Pablito-z tego to wynika. Jeśli tak, niech zatem pisze pod swoim dawnym nikiem. Jak postulował Marek:powrót tak, pod dawnym nikiem. O to także postuluję. Albo przynajmniej dopisek, jaki nik miał.
Jaką to informacje daje o moderacji?
Że jest łaskawa?Że złamała swój własny regulamin? Taki jest fakt. Złamała. Ale ja się akurat cieszę że to zrobiła, bo właśnie to postuluję.
Ale:
Słowo heroizm, jest tu nieporozumieniem. Zmiana IP przez kupienie sobie nowej karty, za 5 zika, nie jest heroizmem. Okłamanie, tak okłamanie, ponowne, że jest się wyznawcą judaizmu, co wykrył Dez-że nim Retro nie jest, nie jest heroizmem. Przywdzianie nowej tożsamości, jest pójściem na łatwiznę, a nie jest heroizmem.
Retro się nie zmienił, Retro po prostu akceptuje regulamin i czegoś się nauczył. Ale dalej, po mojej pisaninie z nim, na jego prośbę, na discordzie-jest tym samym dawnym Pablito.
Czy kłamanie, oszukiwanie DALEJ, kolejna nowa tożsamość jest heroizmem? To jest bardzo złe porównanie, i pokazuje, że moderacja jest skłonna premiować takie zachowania, co też się stało.

Zatem jeśli już moderacja złamała swój własny regulamin, że nie ma powrotów, ma być jak w piekle, niech idzie dalej, i rozciągnie to na innych usuniętych userów, wyśle im uczciwie maile, że mogą wrócić jeśli chcą, pod warunkiem poprawy.
Niech wróci zatem Piotr, i wielu innych, którzy także zasługują na to, aby wrócić, mimo że nie kupili sobie nowej kary z nowym IP, nie okłamywali i nie przywdziali nowej tożsamości, ale widzę że to dla modów przeszkoda:żeby wrócić, trzeba się tak" heroicznie" zachowywać-kłamiąc.

Dlatego proszę o ustosunkowanie się do mojej prośby i rozpatrzenie mojego podania.
Koniec ze stałymi banami, raz na kwartał czy pół roku w zupełności wystarczy na przemyślenia. Jezus kazał wybaczać, wybaczyliście raz, więc wybaczcie pozostałym.

Z wyrazami szacunku
Ciekawa XO
Ostatnio zmieniony 2024-11-26, 09:12 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.

Pompieri
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Has thanked: 742 times
Been thanked: 370 times

Post autor: Pompieri » 2024-11-26, 09:38

Prosze moderacje o przemyslenie tego, co Ciekawa napisala, gdyz jej spostrzezenia sa godne poparcia ( co najmniej w kilku punktach ).

Awatar użytkownika
abi
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 1093 times
Been thanked: 1794 times

Post autor: abi » 2024-11-26, 13:14

stały ban za wyjątkiem autentycznych trolli - kazdy wie o jakich mi chodzi - to niemiłosierne
ой чи пан, чи пропав, двічі не вмирати

Awatar użytkownika
sądzony
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 2351 times
Been thanked: 2598 times

Post autor: sądzony » 2024-11-26, 14:05

A ja chciałem podziękować moderatorom za ich zaangażowanie, pracę, cierpliwość i dystans. Liznąłem, przez króciutką chwilę moderowania na innym forum i uważam, że nie jest to prosta robota.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 4843 times
Been thanked: 3317 times
Kontakt:

Post autor: Dezerter » 2024-11-26, 20:38

Podanie rozpatrzymy na spokojnie, więc proszę o cierpliwość
Ciekawa pisze o powrocie Retro
Szkoda że zrobiła wyjątek tylko dla jednego usera.
Nieprawda, by nie szukać daleko to Ciekawa ile razy zapisywałaś się na nasze forum?
A Józek ile?
i kilku innych ...

Nie prawdą jest również , że łamiemy Regulamin :
§ 18
Zakres kar
18a - Zwrócenie uwagi na pw z prośbą o zmianę
18b - Upomnienie publiczne w wątku
18c - Żądanie udowodnienia wpisu, lub usunięcia i/lub przeproszenia.
18d - Wycięcie części postu lub zastąpienie inną treścią, lub usunięcie postu.
18e - Czasowa blokada wątku lub użytkownika.
18f - Ostrzeżenie
18g - Zamknięcie lub usunięcie wątku
18h - Usunięcie konta
18i - Wyłączenie dostępu do określonej funkcji forum (ustawianie podpisu, wysyłanie PW itp)

Konto Ojciec Pablito zostało usunięte

wprowadziliśmy niepisaną zasadę , że po 3 ostrzeżeniu jest usunięcie z forum, by zdyscyplinować rozrabiaków
ale to nie dogmat, ani nie przykazanie ;)
Retroentuzjasta ma zgodę na pisanie na forum i apeluję o zaniechanie tego tematu, wybaczenie dawnych urazów i danie kolejnej szansy.
Ostrzegam jednocześnie, że ne będzie zgody ani przyzwolenia na publiczny hejt, czy podobne zachowanie
mamy na forum pw - macie coś do niego to piszcie tam
mamy wątek o rozwiązywaniu problemów dwustronnych
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Propozycje, sugestie, błędy, pytania”