Propozycje zmian
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Has thanked: 4843 times
- Been thanked: 3317 times
- Kontakt:
Re: Propozycje zmian
Kasi i Piotrów mamy 10
Adamów i Anna kolejne 10
więc zapomnijmy- każdy niech sobie robi nika jakiego chce
Ciekawa rzeczywiści dała nam przesłanki, że Retro to Ojciec, ale inne nie wskazywały na niego
jednak jest z nami na forum, bo podjęliśmy przedyskutowaną decyzję, że pozwolimy mu pisać, bo :
- wykazał się wręcz heroicznym dążeniem do pisania z nami
- pisząc jako Retro zmienił się bardzo i powody jego usunięcia mam taką nadzieję, że się nie powtórzą.
- pisanie Retro jest pod szczególnym nadzorem i widać chyba wyraźnie, że nie ma taryfy ulgowej
- ostrzegam nowych forumowiczów nie znających go , że nie jest katolikiem (Herb, Woźnica, ...)
reasumując
Kochani forumowicze zajmijmy się dyskusją a nie sprawami aministracyjno-moderacyjnymi
Adamów i Anna kolejne 10
więc zapomnijmy- każdy niech sobie robi nika jakiego chce
Ciekawa rzeczywiści dała nam przesłanki, że Retro to Ojciec, ale inne nie wskazywały na niego
jednak jest z nami na forum, bo podjęliśmy przedyskutowaną decyzję, że pozwolimy mu pisać, bo :
- pisząc jako Retro zmienił się bardzo i powody jego usunięcia mam taką nadzieję, że się nie powtórzą.
- pisanie Retro jest pod szczególnym nadzorem i widać chyba wyraźnie, że nie ma taryfy ulgowej
- ostrzegam nowych forumowiczów nie znających go , że nie jest katolikiem (Herb, Woźnica, ...)
reasumując
Kochani forumowicze zajmijmy się dyskusją a nie sprawami aministracyjno-moderacyjnymi
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
- AdamS.
- Zasłużony komentator
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 896 times
- Been thanked: 1210 times
To nie problem - wtedy można dodać literkę, miejscowość, region, a nawet dowolny nick. Ważne, żeby był poprzedzony imieniem.
Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Czyli moja propozycja nie wchodzi w zakres dyskusji?
Dodano po 8 minutach 4 sekundach:
Żadnego z trzech? (bo zakładam, że ze chrztu masz dwa i jedno z bierzmowania?). Ale nawet jeśli nie, to pozostaje jeszcze święta, z którą się najbardziej identyfikujesz. Biblijna Abigail mi się bardzo podoba! Był też święty Abigail.
Ostatnio zmieniony 2024-11-25, 19:39 przez AdamS., łącznie zmieniany 1 raz.
- CiekawaXO
- Złoty mówca
- Has thanked: 1228 times
- Been thanked: 1049 times
@AdamS. to jest strasznie...niezręczny wręcz pomysł:P
Chcesz mieć podmiotowość na forum?
Robi się kącik zdjęć userów.
Twarzy konkretnie.
Kto chce, to wstawia.
Może wstawić okrojone nawet.
Chcesz mieć podmiotowość na forum?
Robi się kącik zdjęć userów.
Twarzy konkretnie.
Kto chce, to wstawia.
Może wstawić okrojone nawet.
Ostatnio zmieniony 2024-11-26, 03:38 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 2 razy.
- CiekawaXO
- Złoty mówca
- Has thanked: 1228 times
- Been thanked: 1049 times
Polska, 26.11.24 Podanie do Moderatorów forum
Nie można tu cytować więc jest tak:
"retroentuzjasta pisze: ↑2024-10-16, 13:12
prośba - zastosoujcie inną formę kary niż ban. "
@Dezerter :
"... a co masz uraz jakiś???
po 2 ostrzeżeniach, 3 skutkuje banem i każdy forumowicz to wie - więc się sam na niego decyduje,
tak jak w innym wypadku na piekło
więc wolna wola"
Także Dezerter
"Retro(...)jednak jest z nami na forum, bo podjęliśmy przedyskutowaną decyzję, że pozwolimy mu pisać, bo :
reasumując"
Jakiś czas temu razem z abi, postulowałyśmy, tu w tym wątku, aby nie było banów na stałe. Wcale. Albo prawie wcale. Tylko czasowe. Co też umożliwia zdeterminowanym jak Retro powrót. Bo każdy może się zmienić, a jak nie zmienić, to przemyśleć, czego nie pisać aby nie wylecieć.
I to jest chrześcijańskie. Sądzę że Bóg chciałby, aby tak było na forum, a nie porównywac forum do rzeczywistości niebiańskiej czy piekielnej.
I tak się zresztą stało. Moderacja sama przyznała, powyższym cytowanym postem, że zrobiła wyjątek, więc jednak jest to możliwe.
Szkoda że zrobiła wyjątek tylko dla jednego usera.
Ale:
"wykazał się wręcz heroicznym dążeniem do pisania z nami"-Więc jednak uznaje, że Retro to Pablito-z tego to wynika. Jeśli tak, niech zatem pisze pod swoim dawnym nikiem. Jak postulował Marek:powrót tak, pod dawnym nikiem. O to także postuluję. Albo przynajmniej dopisek, jaki nik miał.
Jaką to informacje daje o moderacji?
Że jest łaskawa?Że złamała swój własny regulamin? Taki jest fakt. Złamała. Ale ja się akurat cieszę że to zrobiła, bo właśnie to postuluję.
Ale:
Słowo heroizm, jest tu nieporozumieniem. Zmiana IP przez kupienie sobie nowej karty, za 5 zika, nie jest heroizmem. Okłamanie, tak okłamanie, ponowne, że jest się wyznawcą judaizmu, co wykrył Dez-że nim Retro nie jest, nie jest heroizmem. Przywdzianie nowej tożsamości, jest pójściem na łatwiznę, a nie jest heroizmem.
Retro się nie zmienił, Retro po prostu akceptuje regulamin i czegoś się nauczył. Ale dalej, po mojej pisaninie z nim, na jego prośbę, na discordzie-jest tym samym dawnym Pablito.
Czy kłamanie, oszukiwanie DALEJ, kolejna nowa tożsamość jest heroizmem? To jest bardzo złe porównanie, i pokazuje, że moderacja jest skłonna premiować takie zachowania, co też się stało.
Zatem jeśli już moderacja złamała swój własny regulamin, że nie ma powrotów, ma być jak w piekle, niech idzie dalej, i rozciągnie to na innych usuniętych userów, wyśle im uczciwie maile, że mogą wrócić jeśli chcą, pod warunkiem poprawy.
Niech wróci zatem Piotr, i wielu innych, którzy także zasługują na to, aby wrócić, mimo że nie kupili sobie nowej kary z nowym IP, nie okłamywali i nie przywdziali nowej tożsamości, ale widzę że to dla modów przeszkoda:żeby wrócić, trzeba się tak" heroicznie" zachowywać-kłamiąc.
Dlatego proszę o ustosunkowanie się do mojej prośby i rozpatrzenie mojego podania.
Koniec ze stałymi banami, raz na kwartał czy pół roku w zupełności wystarczy na przemyślenia. Jezus kazał wybaczać, wybaczyliście raz, więc wybaczcie pozostałym.
Z wyrazami szacunku
Ciekawa XO
Nie można tu cytować więc jest tak:
"retroentuzjasta pisze: ↑2024-10-16, 13:12
prośba - zastosoujcie inną formę kary niż ban. "
@Dezerter :
"... a co masz uraz jakiś???
po 2 ostrzeżeniach, 3 skutkuje banem i każdy forumowicz to wie - więc się sam na niego decyduje,
tak jak w innym wypadku na piekło
więc wolna wola"
Także Dezerter
"Retro(...)jednak jest z nami na forum, bo podjęliśmy przedyskutowaną decyzję, że pozwolimy mu pisać, bo :
reasumując"
Jakiś czas temu razem z abi, postulowałyśmy, tu w tym wątku, aby nie było banów na stałe. Wcale. Albo prawie wcale. Tylko czasowe. Co też umożliwia zdeterminowanym jak Retro powrót. Bo każdy może się zmienić, a jak nie zmienić, to przemyśleć, czego nie pisać aby nie wylecieć.
I to jest chrześcijańskie. Sądzę że Bóg chciałby, aby tak było na forum, a nie porównywac forum do rzeczywistości niebiańskiej czy piekielnej.
I tak się zresztą stało. Moderacja sama przyznała, powyższym cytowanym postem, że zrobiła wyjątek, więc jednak jest to możliwe.
Szkoda że zrobiła wyjątek tylko dla jednego usera.
Ale:
"wykazał się wręcz heroicznym dążeniem do pisania z nami"-Więc jednak uznaje, że Retro to Pablito-z tego to wynika. Jeśli tak, niech zatem pisze pod swoim dawnym nikiem. Jak postulował Marek:powrót tak, pod dawnym nikiem. O to także postuluję. Albo przynajmniej dopisek, jaki nik miał.
Jaką to informacje daje o moderacji?
Że jest łaskawa?Że złamała swój własny regulamin? Taki jest fakt. Złamała. Ale ja się akurat cieszę że to zrobiła, bo właśnie to postuluję.
Ale:
Słowo heroizm, jest tu nieporozumieniem. Zmiana IP przez kupienie sobie nowej karty, za 5 zika, nie jest heroizmem. Okłamanie, tak okłamanie, ponowne, że jest się wyznawcą judaizmu, co wykrył Dez-że nim Retro nie jest, nie jest heroizmem. Przywdzianie nowej tożsamości, jest pójściem na łatwiznę, a nie jest heroizmem.
Retro się nie zmienił, Retro po prostu akceptuje regulamin i czegoś się nauczył. Ale dalej, po mojej pisaninie z nim, na jego prośbę, na discordzie-jest tym samym dawnym Pablito.
Czy kłamanie, oszukiwanie DALEJ, kolejna nowa tożsamość jest heroizmem? To jest bardzo złe porównanie, i pokazuje, że moderacja jest skłonna premiować takie zachowania, co też się stało.
Zatem jeśli już moderacja złamała swój własny regulamin, że nie ma powrotów, ma być jak w piekle, niech idzie dalej, i rozciągnie to na innych usuniętych userów, wyśle im uczciwie maile, że mogą wrócić jeśli chcą, pod warunkiem poprawy.
Niech wróci zatem Piotr, i wielu innych, którzy także zasługują na to, aby wrócić, mimo że nie kupili sobie nowej kary z nowym IP, nie okłamywali i nie przywdziali nowej tożsamości, ale widzę że to dla modów przeszkoda:żeby wrócić, trzeba się tak" heroicznie" zachowywać-kłamiąc.
Dlatego proszę o ustosunkowanie się do mojej prośby i rozpatrzenie mojego podania.
Koniec ze stałymi banami, raz na kwartał czy pół roku w zupełności wystarczy na przemyślenia. Jezus kazał wybaczać, wybaczyliście raz, więc wybaczcie pozostałym.
Z wyrazami szacunku
Ciekawa XO
Ostatnio zmieniony 2024-11-26, 09:12 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.
- abi
- Złoty mówca
- Has thanked: 1093 times
- Been thanked: 1794 times
stały ban za wyjątkiem autentycznych trolli - kazdy wie o jakich mi chodzi - to niemiłosierne
ой чи пан, чи пропав, двічі не вмирати
- sądzony
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 2351 times
- Been thanked: 2598 times
A ja chciałem podziękować moderatorom za ich zaangażowanie, pracę, cierpliwość i dystans. Liznąłem, przez króciutką chwilę moderowania na innym forum i uważam, że nie jest to prosta robota.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Has thanked: 4843 times
- Been thanked: 3317 times
- Kontakt:
Podanie rozpatrzymy na spokojnie, więc proszę o cierpliwość
Ciekawa pisze o powrocie Retro
A Józek ile?
i kilku innych ...
Nie prawdą jest również , że łamiemy Regulamin :
§ 18
Zakres kar
18a - Zwrócenie uwagi na pw z prośbą o zmianę
18b - Upomnienie publiczne w wątku
18c - Żądanie udowodnienia wpisu, lub usunięcia i/lub przeproszenia.
18d - Wycięcie części postu lub zastąpienie inną treścią, lub usunięcie postu.
18e - Czasowa blokada wątku lub użytkownika.
18f - Ostrzeżenie
18g - Zamknięcie lub usunięcie wątku
18h - Usunięcie konta
18i - Wyłączenie dostępu do określonej funkcji forum (ustawianie podpisu, wysyłanie PW itp)
Konto Ojciec Pablito zostało usunięte
wprowadziliśmy niepisaną zasadę , że po 3 ostrzeżeniu jest usunięcie z forum, by zdyscyplinować rozrabiaków
ale to nie dogmat, ani nie przykazanie
Retroentuzjasta ma zgodę na pisanie na forum i apeluję o zaniechanie tego tematu, wybaczenie dawnych urazów i danie kolejnej szansy.
Ostrzegam jednocześnie, że ne będzie zgody ani przyzwolenia na publiczny hejt, czy podobne zachowanie
mamy na forum pw - macie coś do niego to piszcie tam
mamy wątek o rozwiązywaniu problemów dwustronnych
Ciekawa pisze o powrocie Retro
Nieprawda, by nie szukać daleko to Ciekawa ile razy zapisywałaś się na nasze forum?Szkoda że zrobiła wyjątek tylko dla jednego usera.
A Józek ile?
i kilku innych ...
Nie prawdą jest również , że łamiemy Regulamin :
§ 18
Zakres kar
18a - Zwrócenie uwagi na pw z prośbą o zmianę
18b - Upomnienie publiczne w wątku
18c - Żądanie udowodnienia wpisu, lub usunięcia i/lub przeproszenia.
18d - Wycięcie części postu lub zastąpienie inną treścią, lub usunięcie postu.
18e - Czasowa blokada wątku lub użytkownika.
18f - Ostrzeżenie
18g - Zamknięcie lub usunięcie wątku
18h - Usunięcie konta
18i - Wyłączenie dostępu do określonej funkcji forum (ustawianie podpisu, wysyłanie PW itp)
Konto Ojciec Pablito zostało usunięte
wprowadziliśmy niepisaną zasadę , że po 3 ostrzeżeniu jest usunięcie z forum, by zdyscyplinować rozrabiaków
ale to nie dogmat, ani nie przykazanie
Retroentuzjasta ma zgodę na pisanie na forum i apeluję o zaniechanie tego tematu, wybaczenie dawnych urazów i danie kolejnej szansy.
Ostrzegam jednocześnie, że ne będzie zgody ani przyzwolenia na publiczny hejt, czy podobne zachowanie
mamy na forum pw - macie coś do niego to piszcie tam
mamy wątek o rozwiązywaniu problemów dwustronnych
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.