Maryja na Netflix
Re: Maryja na Netflix
Taka ciekawostka czytając książkę "Jezus i żydowskie korzenie Maryi" Branta Pitre, wyczytałem że Maryja rodząc Jezusa nie mogła odczuwać bólów porodowych gdyż będąc "Arką Przymierza" musiała być bez grzechu gdyż miała w sobie Boga Żywego, a bóle porodowe są skutkiem grzechu pierworodnego. I to właśnie filmy przedstawiające Narodziny Jezusa wprowadzają nas w błąd.
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Has thanked: 5004 times
- Been thanked: 3377 times
- Kontakt:
Skoro zajście w ciąże było nietypowe, nadzwyczajne, cudowne to i ciąża i poród mogły takie być
ale jakie to ma znaczenie
może właśnie taka krzycząca w bólach Maria stanie się bliższa wielu matkom właśnie dzięki tej scenie?
Powiedz Greg, czy namawiać całą rodzinę z dorosłymi dziećmi, znawcami i miłośnikami kina na ten film?
czy biorąc pod uwagę niską ocenę na filmweb taki seans będzie przeciwskuteczny ?
ale jakie to ma znaczenie
może właśnie taka krzycząca w bólach Maria stanie się bliższa wielu matkom właśnie dzięki tej scenie?
Powiedz Greg, czy namawiać całą rodzinę z dorosłymi dziećmi, znawcami i miłośnikami kina na ten film?
czy biorąc pod uwagę niską ocenę na filmweb taki seans będzie przeciwskuteczny ?
Ostatnio zmieniony 2024-12-18, 22:51 przez Dezerter, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
- CiekawaXO
- Złoty mówca
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 1290 times
- Been thanked: 1104 times
A inne bóle?greg77 pisze: ↑2024-12-16, 21:15 Taka ciekawostka czytając książkę "Jezus i żydowskie korzenie Maryi" Branta Pitre, wyczytałem że Maryja rodząc Jezusa nie mogła odczuwać bólów porodowych gdyż będąc "Arką Przymierza" musiała być bez grzechu gdyż miała w sobie Boga Żywego, a bóle porodowe są skutkiem grzechu pierworodnego. I to właśnie filmy przedstawiające Narodziny Jezusa wprowadzają nas w błąd.
-
- Mistrz komentowania
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 504 times
- sądzony
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 2425 times
- Been thanked: 2676 times
To chyba nie temat o Netfliksie
Ja omijam TV by minąć politykowanie ale widzę, że i w wątku o filmie się zdarza.
Ja omijam TV by minąć politykowanie ale widzę, że i w wątku o filmie się zdarza.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
W książce o której piszę mowa była tylko o bólach porodowych.CiekawaXO pisze: ↑2024-12-18, 21:50A inne bóle?greg77 pisze: ↑2024-12-16, 21:15 Taka ciekawostka czytając książkę "Jezus i żydowskie korzenie Maryi" Branta Pitre, wyczytałem że Maryja rodząc Jezusa nie mogła odczuwać bólów porodowych gdyż będąc "Arką Przymierza" musiała być bez grzechu gdyż miała w sobie Boga Żywego, a bóle porodowe są skutkiem grzechu pierworodnego. I to właśnie filmy przedstawiające Narodziny Jezusa wprowadzają nas w błąd.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator
- Has thanked: 3144 times
- Been thanked: 5378 times
- Kontakt:
Prawdę mówiąc, ja nie widze powodu, by nie było tych bólów u Maryi. Choć wiem, że jest to pogląd, który ma dość silne podstawy w piśmiennictwie świetych.
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Kontakt:
Ktoś dołączy swoją recenzję ?
- warto nie warto
- dobry film, czy omijać?
- warto nie warto
- dobry film, czy omijać?
- CiekawaXO
- Złoty mówca
- Has thanked: 1290 times
- Been thanked: 1104 times
Sam oceń.
To tylko film, obejrzyj, i jak obejrzysz i uznasz że dobry, to namów resztę rodziny.
To chyba mądra rada.
Zaproponuję alternatywę totalną, jest na CDA:
Może się wydawać "goopie", bo pewnie na N wszystko mądre(zrezygnowałam z subskrybcji), a na końcu się okazuje, że właśnie bardzo mądre.
Dodano po 12 minutach 3 sekundach:
Ateista i ksiądz cofają się w czasie do roku "0". Ciekawe czy wrócą wzbogaceni o jakąś wiedzę:P
To tylko film, obejrzyj, i jak obejrzysz i uznasz że dobry, to namów resztę rodziny.
To chyba mądra rada.
Zaproponuję alternatywę totalną, jest na CDA:
Może się wydawać "goopie", bo pewnie na N wszystko mądre(zrezygnowałam z subskrybcji), a na końcu się okazuje, że właśnie bardzo mądre.
Dodano po 12 minutach 3 sekundach:
Ateista i ksiądz cofają się w czasie do roku "0". Ciekawe czy wrócą wzbogaceni o jakąś wiedzę:P
Ostatnio zmieniony 2024-12-22, 12:40 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Kontakt:
Dzięki Ciekawa, ale jednak w Święta zaryzykowałem o obejrzeliśmy i o dziwo i mi i innym się podobał
tylko na jednej scenie wszyscy nie wytrzymali i parsknęli śmiechem i posypały się komentarze
jak Józef i Maria na koniu, uciekają, przejeżdżając przez ścianę ognia
tylko na jednej scenie wszyscy nie wytrzymali i parsknęli śmiechem i posypały się komentarze
jak Józef i Maria na koniu, uciekają, przejeżdżając przez ścianę ognia