Swiadectwo nawrócenia..

Dzielimy się dowodami Bożego działania w naszym życiu i życiu znanych osób, jak i naszych bliskich i innych ludzi; piszcie to, co zbuduje wszystkich w wierze w Boga.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 1318 times
Been thanked: 1112 times

Swiadectwo nawrócenia..

Post autor: Susanna » 2024-12-01, 07:42

Zawsze się zachwycam tymi pięknymi świadectwami czy to uzdrowienia, nawrócenia itp. dziś też się zachwyciłam tym pięknym świadectwem ! Chwała Tobie Panie Boże :!: :!: :x :ymhug:

"Ludzie zawodzą pomimo szczerych chęci
Niektóre chwile chcę wymazać z pamięci..."

Chada. [*]

Awatar użytkownika
Lwica
Gaduła
Gaduła
Has thanked: 147 times
Been thanked: 301 times

Re: Swiadectwo nawrócenia..

Post autor: Lwica » 2024-12-01, 09:21

@Susanna a nie można w jednym temacie tych wszystkich świadectw dawać? :-?
Bo tak to chyba trochę się robi chaos, a jak będzie temat typu: "świadectwa" czy coś w tym stylu, no to tam mogły by być do przejrzenia, ja dodałam do Twojego tematu kilka, bo myślalam, że on właśnie będzie taki zbiorczy :)

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2024-12-01, 11:35

Lwica pisze: 2024-12-01, 09:21 @Susanna a nie można w jednym temacie tych wszystkich świadectw dawać? :-?
Bo tak to chyba trochę się robi chaos, a jak będzie temat typu: "świadectwa" czy coś w tym stylu, no to tam mogły by być do przejrzenia, ja dodałam do Twojego tematu kilka, bo myślalam, że on właśnie będzie taki zbiorczy :)
Tu jest dział "świadectwa działania Boga" i raczej nie uważam by robił się chaos:) ale w takim razie niech moderatorzy sami zdecydują czy faktycznie on jest. (chaos)

Dodano po 4 minutach 58 sekundach:
Zobacz, przecież nie tylko ja wrzucam w ten sposób świadectwa:)

Chada. [*]

Awatar użytkownika
Lwica
Gaduła
Gaduła

Post autor: Lwica » 2024-12-01, 14:29

Susanna pisze: 2024-12-01, 11:40
Lwica pisze: 2024-12-01, 09:21 @Susanna a nie można w jednym temacie tych wszystkich świadectw dawać? :-?
Tu jest dział "świadectwa działania Boga" i raczej nie uważam by robił się chaos:) ale w takim razie niech moderatorzy sami zdecydują czy faktycznie on jest. (chaos)

Dodano po 4 minutach 58 sekundach:
Zobacz, przecież nie tylko ja wrzucam w ten sposób świadectwa:)
Może inaczej: jeśli byłby jeden temat np świadectwa z internetu czy coś takiego, to można tam wejść i w ogóle zauważyć/wrócić do poprzednich.
Jeśli każdy Użytkownik daje nowy temat na jeden film, to te poprzednie są nawet już średnio do znalezienia, giną w tle.
Łatwiej wejść w jeden temat i przejrzeć nawet te trzy strony, wybrać coś co zaciekawi, gdzie dajmy na to będzie 15 świadectw, niż w całym dziale szukać.

To luźna propozycja ode mnie po prostu :ymalien:
No a świadectwa, według mnie, są ważne bo utwierdzają w wierze, dają też taki powiew świeżości.

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2024-12-01, 15:52

@Lwica Okej niech będzie :)

Chada. [*]

Awatar użytkownika
AdamS.
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 1027 times
Been thanked: 1318 times

Post autor: AdamS. » 2024-12-04, 09:09

Susanna pisze: 2024-12-01, 07:42 Zawsze się zachwycam tymi pięknymi świadectwami czy to uzdrowienia, nawrócenia itp. dziś też się zachwyciłam tym pięknym świadectwem! Chwała Tobie Panie Boże
Dopiero teraz wysłuchałem. Świadectwo bardzo autentyczne, bo aktor jest tu jak wiele innych współcześnie zagubionych osób. Znam go ze "Stulecia winnych", gdzie grał rolę życiowo równie zagubionego lekarza. W ogóle ten serial, mam wrażenie, jest wierna panoramą losów naszego narodu - zrealizowaną z niezwykłą starannością o szczegóły (ma się wrażenie autentycznej wędrówki w czasie), no i z pogłębiona psychologią. To tak na marginesie, bo warto obejrzeć - ja oglądałem nawet dwa razy (jest na TVP VOD).

A samo świadectwo warto oglądać od tego momentu, bo nie wiem dlaczego wcześniej dali niepotrzebną dłużyznę:

Ostatnio zmieniony 2024-12-04, 09:10 przez AdamS., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2024-12-13, 16:18

Wstawiam piękne świadectwo nawrócenia (jak prosiła Lwica w jednym temacie).
Kolejny raz słyszę jak Jezus pomógł osobie która miała myśli samobójcze, gdy poprosiła by pomógł.
W moim przypadku było podobnie ♥️♥️

Chwała Panu 😊

Chada. [*]

Awatar użytkownika
Lwica
Gaduła
Gaduła

Post autor: Lwica » 2024-12-13, 16:40

@Susanna oglądałam to też ostatnio ;)
Oj, tak, takich świadectw, gdzie Bóg przychodzi z pomocą jest sporo.
Nie wiedziałam, że miałaś taką sytuację, dobrze, że się dobrze skończyło dla Ciebie O:-)

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2024-12-13, 17:23

Lwica pisze: 2024-12-13, 16:40 @Susanna oglądałam to też ostatnio ;)
Oj, tak, takich świadectw, gdzie Bóg przychodzi z pomocą jest sporo.
Nie wiedziałam, że miałaś taką sytuację, dobrze, że się dobrze skończyło dla Ciebie O:-)
Gdzieś tu pisałam o tym na forum , że jak zmarł mój tata 3 lata temu to pogorszyły mi się myśli samobójcze, płakałam całe dnie nawet w pracy po kryjomu, byłam sama bo mama pojechała do pracy do Niemiec i było już naprawdę źle,bo wiele lat mówiłam w myślach że nie zrobię tego a w tamtym czasie pewnego dnia powiedziałam że OK, i poczułam się tak bardzo już zrezygnowana, na dodatek to była pandemia i psycholog nie chciała mnie przyjąć bo nie byłam zaszczepiona. Obudziłam się następnego dnia z silnym takim uczuciem że koniecznie muszę iść do spowiedzi i na Mszę co było dla mnie dziwne bo chodzę często. Z tego co pamiętam, spowiedź odbyła się w pierwszy czwartek miesiąca a Msza - w pierwszą sobotę miesiąca, jeśli się nie mylę bo sporo czasu minęło.
No i owszem. Od czasu Mszy świętej, nie miałam już ani myśli samobójczych ani depresji, ani nie płakałam. ♥️ Dzięki Ci Boże ❤️

Chada. [*]

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2024-12-26, 08:14

Świadectwo nawrócenia Muńka Staszczyka z TLove. Polecam posłuchać:)

Ostatnio zmieniony 2024-12-26, 08:14 przez Susanna, łącznie zmieniany 1 raz.

Chada. [*]

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2024-12-27, 16:29

Piękne świadectwo. Widać jak Bóg działa w życiu Mileny. Chwała Panu!

Chada. [*]

Awatar użytkownika
AdamS.
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 1027 times
Been thanked: 1318 times

Post autor: AdamS. » 2024-12-27, 21:42

Susanna pisze: 2024-12-27, 16:29 Piękne świadectwo. Widać jak Bóg działa w życiu Mileny. Chwała Panu!
Poruszające! Chciałbym, żeby takie świadectwa były wygłaszane przy każdym przygotowywaniu młodych ludzi do sakramentu bierzmowania. Na pewno byłyby wprowadzeniem w bardziej świadomą wiarę, niż uczenie się na pamięć wielu formułek.

Nie chcę deprecjonować nauki wiary (na tym przykładzie widać, jak wspaniałą rolę odegrała katechetka). Mam jednak wrażenie, że samo nauczanie przesłoniło rdzeń wiary, którym jest świadectwo i zawierzenie. To, że tyle młodych odchodzi dziś od Kościoła, można porównać do nauki jazdy rowerem z podręcznika. Teoria może być wtedy wystukana na blachę, ale gdy nie będzie roweru i nie wsiądzie się na siodełko, nigdy się na tym rowerze nie pojedzie.

Jeśli w naszej wierze zabraknie świadectwa i wprowadzenia w przestrzeń zawierzenia, budowanego na gruncie miłości, to tak rozumiana wiara stanie się albo jakąś ideą (jedną z wielu), albo bezmyślną tradycją. Nastał czas szczególny, kiedy świadectwa będą odgrywać główną rolę w niesieniu Ewangelii. Dziękuję za ten materiał!

Awatar użytkownika
Susanna
Elitarny komentator
Elitarny komentator

Post autor: Susanna » 2025-01-10, 20:50

Piękne świadectwo <3