Masz jakieś dowody, że to bzdury? Zawsze jestem ostrożny z tak jednoznacznymi ocenami zdarzeń, których nie rozumiem - nie dlatego, że przyzwalam na wierzenie we wszystko, tylko dlatego, że mam poczucie własnej niewiedzy - i pokorę wobec zjawisk, których nie potrafię wytłumaczyć.
Cudowny obraz Matki Bożej z Guadalupe
- AdamS.
- Zasłużony komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1109 times
- Been thanked: 1413 times
Re: Cudowny obraz Matki Bożej z Guadalupe
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 1400 times
- Been thanked: 1158 times
Pytam ogólnie.
Ale chyba mam prawo do swojej opinii, że Bóg objawia muzykę w obrazie to bzdura?
Ale chyba mam prawo do swojej opinii, że Bóg objawia muzykę w obrazie to bzdura?
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
Ale czy mają prawo mówić, że to jest od Boga?
No chyba mają.
Więc jeśli chyba mają, nie muszą tego udowadniać, to i ja chyba mam prawo, i też nie muszę tego udowadniać, jak by chciał Adam, że uważam że to bzdury.
Zresztą logiczniejszym jest kwestionować muzykę w obrazie, niż Mszę posoborową, jak niektórzy
No chyba mają.
Więc jeśli chyba mają, nie muszą tego udowadniać, to i ja chyba mam prawo, i też nie muszę tego udowadniać, jak by chciał Adam, że uważam że to bzdury.
Zresztą logiczniejszym jest kwestionować muzykę w obrazie, niż Mszę posoborową, jak niektórzy

Ostatnio zmieniony 2024-12-20, 15:01 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
Mojej opinii. Nie uważam że Bóg tak działa i tyle.
Ale jestem otwarta na argumenty i dowody, że to od Boga.
Ale jestem otwarta na argumenty i dowody, że to od Boga.
Ostatnio zmieniony 2024-12-20, 15:12 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przybysz
- Has thanked: 7 times
Czytałem na Deon.pl że w oczach Matki Bożej z Guadalupe widać odbicie samego świętego Juana Diego i kilku innych osób i badadano oczy nowoczesnym sprzętem stwierdzająć że wyglądają jak żywe, temperatura tilmy (materiał na którym jest wizerunek) wynosi dokładnie 36,6 stopnia co odpowiada temperaturze zdrowego człowieka ,naukowcy nie znaleźli śladów pędzla ani żadnego innego pigmentu znanego na ziemi, tilma zwykle po 10ciu latach się rozpada (o ile dobrze pamiętam) a ta ma kilka wieków
Jak dla mnie to kolejny prawdziwy dowód na to że Bóg istnieje,
Kiedyś rozmawiałem z światkiem Jehowy i mówiłem mu o tym obrazie to stwierdził że nie nie będzie tego czytał a cuda się skończyły ze śmiercią ostatniego apostoła ,mówiłem mu także o cudzie słońca w Fatimie i prosiłem żeby sobie to wygooglował to stwierdził że nie będzie oglądał tych kłamstw i że my katolicy jesteśmy bałwochwalcami
Pozdrawiam wszystkich i nie Bóg nam wszystkim błogosławi
Kiedyś rozmawiałem z światkiem Jehowy i mówiłem mu o tym obrazie to stwierdził że nie nie będzie tego czytał a cuda się skończyły ze śmiercią ostatniego apostoła ,mówiłem mu także o cudzie słońca w Fatimie i prosiłem żeby sobie to wygooglował to stwierdził że nie będzie oglądał tych kłamstw i że my katolicy jesteśmy bałwochwalcami
Przejrzyj ten wątek, jest trochę info o tym obrazie + dodałam link do tego, co muzycznie można było odtworzyć nakładając pięciolinięGrzegorz 1974 pisze: ↑2025-03-06, 14:47 Czytałem na Deon.pl że w oczach Matki Bożej z Guadalupe widać odbicie samego świętego Juana Diego i kilku innych osób i badadano oczy nowoczesnym sprzętem stwierdzająć że wyglądają jak żywe, temperatura tilmy (materiał na którym jest wizerunek) wynosi dokładnie 36,6 stopnia co odpowiada temperaturze zdrowego człowieka ,naukowcy nie znaleźli śladów pędzla ani żadnego innego pigmentu znanego na ziemi, tilma zwykle po 10ciu latach się rozpada (o ile dobrze pamiętam) a ta ma kilka wieków

Może ciut naciągane, ale pięknie zrobili z tego kompozycję.
Mnie jakoś bardzo poruszył ten wizerunek.
Uwielbiam Matkę Boską Częstochowską bo tu mieszkam i wspierała mnie przy nawróceniu na Jasnej Górze.
Ale ten z Guadalupe jest tak też wyjątkowy pod względem samej kompozycji, kolorów, tych właśnie niewytłumaczalnych doniesień na jego temat.