Jak Jezus jest przedstawiany w popkulturze?
Mi bardzo podoba się musical "Jesus Christ Super Star". Kiedy oglądam go z niewierzącymi, widzę że robi to na nich jakieś duchowe wrażenie, jak gdyby mieli chwilę zastanowienia.
Albo mi się zdaje.
Jezus i kultura popularna
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 1400 times
- Been thanked: 1158 times
-
- Aktywny komentator
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 53 times
Re: Jezus i kultura popularna
To dość interesujące, że ktoś mógł tutaj odnieść pozytywne wrażenie.
Ja obiektywnie rzecz biorąc widzę tu raczej negatywy.
Czy mógłbym prosić o garstkę informacji:
1) co ci się w nim podoba,
2) i jakie duchowe wrażenie?
Jako, że watek był długo bez odpowiedzi, a wydaje mi się, że jak tylko jakiś niemrawy ruszę to:
- zaczynają uaktywniać się mili dyskutanci
- i zlatują się do niego różni tacy jedni
więc mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie, a przynajmniej takich jednych tu nie będzie.
Jako, że watek był długo bez odpowiedzi, a wydaje mi się, że jak tylko jakiś niemrawy ruszę to:
- zaczynają uaktywniać się mili dyskutanci

- i zlatują się do niego różni tacy jedni

więc mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie, a przynajmniej takich jednych tu nie będzie.
Tym braciom i siostrze: Marek_Piotrowski, sądzony, kacperek29, Abstract, Pompieri, Jockey i abi już dziękuję. Nie odpowiadajcie, ponieważ jesteście już ignorowani. Idźcie z Bogiem w swoją stronę.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator
- Has thanked: 3296 times
- Been thanked: 5545 times
- Kontakt:
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
Pozwól że ci odpowiem chwilowo trzema piosenkami, trochę podobnymi:)Woźnica pisze: ↑2025-03-12, 13:47 To dość interesujące, że ktoś mógł tutaj odnieść pozytywne wrażenie.
- zaczynają uaktywniać się mili dyskutanci![]()
- i zlatują się do niego różni tacy jedni![]()
Jak nie poczujesz sercem czemu mi się podoba, to rozwinę wypowiedź.
I krótkie preludium:
Także sentyment.Na ten musical poszłam kiedyś z prawosławnym kolegą,a byłam w trakcie pisania z adwentysta,który próbował mnie nawrócić na pewne sprawy,mam z nim kontakt do dziś i bardzo go lubie,ale dalej..
Ten prawoslawny kolega na tym musicalu mi powiedział jedno zdanie:,,jeśli KK ma Ducha Świętego, nie można na jego temat nic złego mówić,,.
Jakoś mnie to bardziej do Kosciola przykleiło, i mimo iż krytykuję coś tam,to kocham ten Kościół.
Oto piosenki,przesłuchaj sumiennie.Jak nie będziesz tego czuł czemu go lubię,to pogadamy dalej.
-
- Aktywny komentator
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 53 times
Albo mam jakąś drewnianą głowę albo nie wiem czego szukać.
1-szy film przypomina mi kabaret z Moulin Rouge, który oglądałem na żywo w aPryżu.
Ciała tancerek były ukształtowane do perfekcji. Byłem pod ogromnym wrażeniem, że ludzkie ciało może być takie piękne.
3-ci film przypomina mi musical "Notre Dame de Paris" z Garou. Niespecjalnie lubię Garou ale ten musical bardzo.
Może jestem tak skażony już tym, co widziałem wcześniej, że potrafię już tylko porównywać?
Tak czy inaczej, nie zgadnę.
1-szy film przypomina mi kabaret z Moulin Rouge, który oglądałem na żywo w aPryżu.
Ciała tancerek były ukształtowane do perfekcji. Byłem pod ogromnym wrażeniem, że ludzkie ciało może być takie piękne.
3-ci film przypomina mi musical "Notre Dame de Paris" z Garou. Niespecjalnie lubię Garou ale ten musical bardzo.
Może jestem tak skażony już tym, co widziałem wcześniej, że potrafię już tylko porównywać?

Tak czy inaczej, nie zgadnę.
Tym braciom i siostrze: Marek_Piotrowski, sądzony, kacperek29, Abstract, Pompieri, Jockey i abi już dziękuję. Nie odpowiadajcie, ponieważ jesteście już ignorowani. Idźcie z Bogiem w swoją stronę.
- CiekawaXO
- Legendarny komentator
Lubisz NDdP powiadasz 
Mój ulubiony
Dodano po 32 sekundach:
Jak nie przemówiło, to później ci wyjaśnię.

Mój ulubiony

Dodano po 32 sekundach:
Jak nie przemówiło, to później ci wyjaśnię.
Ostatnio zmieniony 2025-03-12, 15:44 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 2 razy.