Jak przeżywamy Wielki Post?
-
Malutka
- Aktywny komentator

- Has thanked: 282 times
- Been thanked: 248 times
Re: Jak przeżywamy Wielki Post?
Zdrapka. Dzień pierwszy, Środa Popielcowa.
"Jaki jest Twoj plan na Wielki Post? Zapisz konkretne postanowienia, intencje, relacje. Powierz to Bogu w modlitwie".
"Jaki jest Twoj plan na Wielki Post? Zapisz konkretne postanowienia, intencje, relacje. Powierz to Bogu w modlitwie".
- Lwica
- Super gaduła

- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 428 times
Dobry pomysł żeby tutaj dać rano codziennie tekst albo zdjęcie zdrapanego okienka
U mnie też rozdawali, to wzięłam
- Lwica
- Super gaduła

- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 428 times
Tylko nie każdy ma zdrapkę
Dodaję zdjęcie

-
Malutka
- Aktywny komentator

Na pierwszej stronie tematu dodałam zdjęcie
-
Woźnica
- Gaduła

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 61 times
Od ponad dekady Wielki Post przeżywam w ten sposób, że przeżywam, podobnie jaki inne święta, czując wdzięczność za okazaną mi łaskę i miłosierdzie Boże.
W tym roku jest może trochę inaczej, choć to, że w Wielki Post to trochę przypadek.
Postanowiłem sobie wyzbyć się i nie dopuszczać żadnych negatywnych myśli, same tylko pozytywne nastawienie.
Trudno jak na razie mówić o pełnym sukcesie ale nawet pól sukcesu jest lepsze niż wcale, niż różne troski czy gniew przychodzące sobie samowolnie.
Co prawda moje problemy z codzienną modlitwą nadal występują i nie maleją, a chyba wręcz odwrotnie ale mimo wszystko staram się być dobrej myśli.
W tym roku jest może trochę inaczej, choć to, że w Wielki Post to trochę przypadek.
Postanowiłem sobie wyzbyć się i nie dopuszczać żadnych negatywnych myśli, same tylko pozytywne nastawienie.
Trudno jak na razie mówić o pełnym sukcesie ale nawet pól sukcesu jest lepsze niż wcale, niż różne troski czy gniew przychodzące sobie samowolnie.
Co prawda moje problemy z codzienną modlitwą nadal występują i nie maleją, a chyba wręcz odwrotnie ale mimo wszystko staram się być dobrej myśli.
-
Malutka
- Aktywny komentator

Dzień siódmy.
"Znajdź Kościoły Jubileuszowe w okolicy.
Bp Waldemar Musioł: Pielgrzymując w Roku Świętym możesz uzyskać odpust. Wyszukaj i nawiedź kościoły jubileuszowe w swojej diecezji lub w innych miejscach (np. Rzym, sanktuaria, itp.)"
"Znajdź Kościoły Jubileuszowe w okolicy.
Bp Waldemar Musioł: Pielgrzymując w Roku Świętym możesz uzyskać odpust. Wyszukaj i nawiedź kościoły jubileuszowe w swojej diecezji lub w innych miejscach (np. Rzym, sanktuaria, itp.)"