Konsubstancjacja/unia sakramentalna

Luteranie, Adwentyści, Baptyści, Zielonoświątkowcy, itd. Rozmowy na temat protestantów, czy rzeczywiście, to co mówi protestantyzm jest biblijne.
Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 4438 times

Re: Konsubstancjacja/unia sakramentalna

Post autor: Andej » 2025-05-21, 21:08

Arek pisze: 2025-05-21, 20:18 To mnie uspokoiłeś. Zawsze Twój podpis mi zgrzytał. Mam propozycję, a może co jakiś czas wstaw coś innego bardziej katolickiego ;)
Czy chodzi o stopkę? Tj. Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Zmiana byłaby czymś nieuczciwym. Niekatolickim.
Nikt nie udzielił mi prawa wypowiadania się w imieniu Kościoła. A ja nie ma zamiaru uzurpować sobie takiego prawa.
Nigdy nie starałem się o to, aby Kościół autoryzował to, co piszę. Gdybym nawet chciał, to praktyczniej uniemożliwiłoby mi to pisanie tutaj, gdyż kilkutygodniowe albo kilkumiesięczne czekania na zgodę przekreślałyby sens dyskutowania.
W tej sytuacji nie mogę udawać, że piszę w czyimś imieniu, albo, że jedynie przytaczam czyjeś słowa. Niestety, nie zastępować swoich myśli, swojego zdania obszernymi cytatami czyichś wypowiedzi. Uważam, że to bez sensu, gdy człowiek zamiast swojego zdania przekazuje jedynie zdanie czyjeś. Nie jestem automatem.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Arek
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 442 times
Been thanked: 517 times

Re: Konsubstancjacja/unia sakramentalna

Post autor: Arek » 2025-05-21, 21:20

W sumie to zasady jakieś trzeba mieć :-!

Dodano po 49 sekundach:
Ale odeszliśmy od tematu.
Jezus Chrystus jest moim Królem.

ODPOWIEDZ