Nie nudno wam tu?
- Zuben Ninja
- Aktywny komentator

- Wyznanie: Katolicyzm
- Been thanked: 65 times
Re: Nie nudno wam tu?
Ja nie lubię tych coacho - manipulacji, które stosuje Marcin Zieliński. To tak jakby jakiś trener sukcesu wmawiał mało inteligentnemu człowiekowi, który ledwo co ogarnia tabliczkę mnożenia, że jeśli tylko całym sobą włoży mnóstwo czasu w naukę, pracę i wysiłek w to aby zostać lekarzem chirurgiem to zawsze osiągnie swój rezultat i zostanie tym chirurgiem niezależnie od jego inteligencji - to jest perfidne oszukiwanie takich ludzi. Równie dobrze można wmawiać Hindusowi o IQ na poziomie 50, że zostanie pilotem Boeinga ale po co wmawiać takiemu człowiekowi bajki?
Ostatnio zmieniony 2025-05-28, 20:50 przez Zuben Ninja, łącznie zmieniany 2 razy.
"Przyjdą takie czasy, że ludzie będą szaleni i gdy zobaczą kogoś przy zdrowych zmysłach, powstaną przeciw niemu mówiąc: Jesteś szalony, bo nie jesteś do nas podobny" - św. Antoni Pustelnik
- Arek
- Złoty mówca

- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 675 times
Przyjdzie czas, że sam Zieliński pokaże owoce swojej działalności w sposób jeszcze bardziej widoczny niż dziś i reszta, która tak bardzo dziś Go wspiera będzie sama Go negowała i wypierała. Jeszcze troszkę czasu.
Biznes jest biznes, no bo z czego się utrzymuje, bo przecież szarańczą i jagodami się nie żywi.
Biznes jest biznes, no bo z czego się utrzymuje, bo przecież szarańczą i jagodami się nie żywi.
Jezus Chrystus jest moim Królem.
https://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=286
---------------------------------------------------

- Jockey
- Biegły forumowicz

- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 253 times
Tą tezę trzeba jeszcze udowodnić. Wątpię, żeby to była świadoma manipulacja. Raczej stawiam, że on w to wierzy. Z tym, że znowu robimy offtop.Zuben Ninja pisze: ↑2025-05-28, 20:21 Ja nie lubię tych coacho - manipulacji, które stosuje Marcin Zieliński.
Ale trenerzy sukcesu właśnie tak działają. Wmawiają ludziom, że sukces czy porażka jest tylko w ich głowach. Zapominają o obdarowaniach. Tak samo jak ludzie typu Marcin Zieliński zapominają o tym, że czasami wola Boga jest inna niż uzdrowienie. Czasami trzeba przyjąć chorobę swoją czy osoby bliskiej.Zuben Ninja pisze: ↑2025-05-28, 20:21 To tak jakby jakiś trener sukcesu wmawiał mało inteligentnemu człowiekowi, który ledwo co ogarnia tabliczkę mnożenia, że jeśli tylko całym sobą włoży mnóstwo czasu w naukę, pracę i wysiłek w to aby zostać lekarzem chirurgiem to zawsze osiągnie swój rezultat i zostanie tym chirurgiem niezależnie od jego inteligencji - to jest perfidne oszukiwanie takich ludzi.
Tak zwana joga sukcesu na której opiera się cała filozofia sukcesu czy jak to nazywają niektórzy pozytywne myślenie właśnie pochodzi od hindusówZuben Ninja pisze: ↑2025-05-28, 20:21 Równie dobrze można wmawiać Hindusowi o IQ na poziomie 50, że zostanie pilotem Boeinga ale po co wmawiać takiemu człowiekowi bajki?
Kazdy z nas pokazuje owoce swojej działalności. Jak ciebie czytam to się zastanawiam czy ty aby sam wierzysz w to co piszesz. I pamiętaj, że jaką miarą mierzysz taką ci odmierzą
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
- CiekawaXO
- Legendarny komentator

- Has thanked: 1583 times
- Been thanked: 1320 times
- Jockey
- Biegły forumowicz

- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 253 times
Powiedziała wróżka wróżąc z fusów
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
-
Pompieri
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 618 times
- Arek
- Złoty mówca

- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 675 times
Czyżbym znowu coś źle powiedział?
Jezus Chrystus jest moim Królem.

-
mareta
- Aktywny komentator

- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 111 times
Są na forum liczne wątki o tym samym tytule np "Spowiedź" ma 5 wątków o spowiedzi. Nie chce być niegrzeczna, więc nie napiszę, że to może być ciut nudne.
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 4968 times
Protestuję, to nie jest nudne. To jest wykurzające.
Wielokrotnie prosu=iłem, postulowałem aby komasować, łączyć do kupy wątki dotyczące tego samego tematu. Grochem o ścianę.
Jak sądzę jest w tym pewna polityka. A mianowicie możliwość chwalenie się, że na moim Forum jest tyle a tyle wątków, a na waszym tylko tyle.
Jak wiadomo, albo ilość, albo jakość. A jakości tu sporo, ale często trudno ją znaleźć. Mi ten stan bardzo utrudnia korzystanie z Forum.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- abi
- Złoty mówca

- Has thanked: 1240 times
- Been thanked: 2083 times
- Morkej
- Zasłużony komentator

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 633 times
W takim razie spieszę z wyjaśnieniem, że nie istnieje tego typu polityka i nikt "na górze" tak nie myśli.
@Dezerter chyba rok temu wyczyścił forum z bodajże dwóch tysięcy kont (niech mnie poprawi jeśli się mylę), które były nieaktywne przez długie lata. Chyba nie w celu żeby zmniejszyć ten magiczny licznik? No bo jaki miałoby to sens, skoro już nie można się chwalić dużą liczbą zarejestrowanych.
Wątki o wspomnianych tematach były wielokrotnie łączone w jedne pojedyncze, dla indywidualnych użytkowników, albo zmieniane były tytuły, aby się nie powtarzały. Robiłem to ja, robiła to @miłośniczka Faustyny, robił to @krz30. Ponownie, też w celu tej rzekomej polityki? A to, że znowu się zalało takimi wątkami to druga sprawa. Po prostu jeszcze się nie zabrano za to. Wybaczcie, jeśli to was aż tak irytuje.
Oczekuj Pana, bądź mężny w działaniu i umacniaj się w sobie; nie trać ufności, nie poddawaj się,
lecz ciałem i duszą walcz o chwałę Bożą. - Tomasz à Kempis
lecz ciałem i duszą walcz o chwałę Bożą. - Tomasz à Kempis
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 6335 times
- Been thanked: 3913 times
- Kontakt:
Te wątki są jak głowy smoka, jedną odetniesz a na jej miejsce 3 różne - to jest praca syzyfowa
Ale jeśli ktoś czuje w sobie moc by uporządkować te wątki to zapraszam, dam odpowiednie uprawnienia
Ale jeśli ktoś czuje w sobie moc by uporządkować te wątki to zapraszam, dam odpowiednie uprawnienia
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 4968 times
Wiem. Zdaję sobie z tego sprawę. Ale specjalnie chciałem wywołać reakcję. Wiem, że to żmudna i trudna praca.
Sadzę, że zamiast akcji warto od razu kanalizować. Gdy pojawia się nowy wątek na temat już znany, to od razu do kupki.
Wiem, że to niekończąca się robota.
Gdybym potrafił to robić, to bym się podjął. Ale nie ogarniam.
Sadzę, że zamiast akcji warto od razu kanalizować. Gdy pojawia się nowy wątek na temat już znany, to od razu do kupki.
Wiem, że to niekończąca się robota.
Gdybym potrafił to robić, to bym się podjął. Ale nie ogarniam.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- CiekawaXO
- Legendarny komentator

- Has thanked: 1583 times
- Been thanked: 1320 times
Daj mi.
Ja je uporządkuję. Zrobię dział dl skrupulantów z dziwnymi zdałoby się pytaniami.
Można zrobić dział o masturbacji skoro jest hajp na to.
Napiszcie jakie treści by trzeba było włożyć do jednego wora.
Dodano po 3 minutach 20 sekundach:
Chociaż w sumie modów wystarczająco i oni powinni to ogarnąć.
Ostatnio zmieniony 2025-12-28, 09:28 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.