Ja też nie, dlatego napisałam wyżej post o ostrożności i rozważeniu czy gdzieś tam pycha się nie będzie budować.chicku pisze: ↑2025-05-30, 14:19 no ale znak, że w dniu urodzin chłopaków Bóg zesłał pierwszą szczepionkę na Covida? hm... może z tego być niezłe pośmiewisko pod adresem Kościoła, oby nie. Tego typu znaków nie odbieram jako Bożych, choć wiele innych na pewno tak. I takie znaki mają wszyscy, jeśli jakoś za Bogiem podążają, starczy poczytać książki Marcina Jakimowicza. A jeśli ci dwaj się uważają za tych jedynych proroków apokaliptycznych, no to spora lampka alarmowa
Każdy ma swoje doświadczenia z Bogiem, On dociera do nas w sposób indywidualny, ale to nie oznacza, że mamy szukać na siłę potwierdzeń. No i uważanie siebie za wyjątkowego może być niebezpieczne dla wierzącego człowieka, wyżej też to argumentuję jak ja akurat to widzę, bo to jest cienka linia.
@Dezerter no ja też nie widzę właśnie nic strasznego, jedynie wydaje mi się, że na przyszłość lepiej w skrócie opisać/wkleić tekst tutaj niż dawać zewnętrzne linki.
Bo inaczej faktycznie od razu jest skojarzenie że ktoś chce coś sprzedać/promować itd.