Dziura w pamięci po spowiedzi
Dziura w pamięci po spowiedzi
Byłem u spowiedzi ale ze stresu nie pamiętam co się działo po pouczeniu i zadaniu pokuty wiem tylko że wtedy kiedy odchodziłem z konfesjonału powiedziałem szczęść Boże i nie pamiętam czy byłem na etapie kiedy ksiądz udzielał rozgrzeszenia jak myślicie jeśli jednak nie byłem i wyszłem za wcześnie to czy ksiądz tego rozgrzeszenia mi napewno udzielił i spowiedź jest ważna? Nie jestem pewny czy tak było czy nie bo nic z tego etapu spowiedzi nie pamiętam ale mogło tak być
- Dezerter
- Legendarny komentator
- Has thanked: 5444 times
- Been thanked: 3622 times
- Kontakt:
Re: Dziura w pamięci po spowiedzi
Jeśli było pouczenie i pokuta to i było rozgrzeszenie - na odległość też działa, więc bądź szczęśliwy, jako pojednany z Bogiem 

Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
To jeśli tak to dobrze więc będę szczęśliwy, bo się zastanawiałem bo bardzo dawno słyszałem tylko nie od księdza a kogoś innego że ksiądz musi mnie w trakcie tego rozgrzeszenia widzieć a tam wątpię że mnie widział bo konfesjonał jest zabudowany od tej strony w którą odeszłem
- AdamS.
- Elitarny komentator
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1184 times
- Been thanked: 1494 times
Jakaś dziwaczna teoria - nie wierz w takie farmazony. To nie magia działa, lecz ŁASKA. Dezerter dobrze mówi, abyś był spokojny i cieszył się wejściem w przestrzeń tej Łaski.