Dziura w pamięci po spowiedzi

ODPOWIEDZ
Dzik
Gawędziarz
Gawędziarz
Has thanked: 84 times
Been thanked: 20 times

Dziura w pamięci po spowiedzi

Post autor: Dzik » 2025-06-09, 18:24

Byłem u spowiedzi ale ze stresu nie pamiętam co się działo po pouczeniu i zadaniu pokuty wiem tylko że wtedy kiedy odchodziłem z konfesjonału powiedziałem szczęść Boże i nie pamiętam czy byłem na etapie kiedy ksiądz udzielał rozgrzeszenia jak myślicie jeśli jednak nie byłem i wyszłem za wcześnie to czy ksiądz tego rozgrzeszenia mi napewno udzielił i spowiedź jest ważna? Nie jestem pewny czy tak było czy nie bo nic z tego etapu spowiedzi nie pamiętam ale mogło tak być

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 5444 times
Been thanked: 3622 times
Kontakt:

Re: Dziura w pamięci po spowiedzi

Post autor: Dezerter » 2025-06-09, 18:47

Jeśli było pouczenie i pokuta to i było rozgrzeszenie - na odległość też działa, więc bądź szczęśliwy, jako pojednany z Bogiem B-)
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

Dzik
Gawędziarz
Gawędziarz

Post autor: Dzik » 2025-06-09, 18:55

Dezerter pisze: 2025-06-09, 18:47 Jeśli było pouczenie i pokuta to i było rozgrzeszenie - na odległość też działa, więc bądź szczęśliwy, jako pojednany z Bogiem B-)
To jeśli tak to dobrze więc będę szczęśliwy, bo się zastanawiałem bo bardzo dawno słyszałem tylko nie od księdza a kogoś innego że ksiądz musi mnie w trakcie tego rozgrzeszenia widzieć a tam wątpię że mnie widział bo konfesjonał jest zabudowany od tej strony w którą odeszłem

Awatar użytkownika
AdamS.
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 1184 times
Been thanked: 1494 times

Post autor: AdamS. » 2025-06-09, 22:13

Dzik pisze: 2025-06-09, 18:55 dawno słyszałem tylko nie od księdza a kogoś innego że ksiądz musi mnie w trakcie tego rozgrzeszenia widzieć a tam wątpię że mnie widział bo konfesjonał jest zabudowany od tej strony w którą odeszłem
Jakaś dziwaczna teoria - nie wierz w takie farmazony. To nie magia działa, lecz ŁASKA. Dezerter dobrze mówi, abyś był spokojny i cieszył się wejściem w przestrzeń tej Łaski.

Dzik
Gawędziarz
Gawędziarz

Post autor: Dzik » 2025-06-10, 21:04

Teraz jestem spokojny dlatego tu napisałem by się upewnić bo trochę dziwna ta teoria mi się wydawała i słusznie bo okazało się że nie prawdziwa

ODPOWIEDZ