Naprawde wierzycie w kosmitów i latające spodki?

UFO, obce cywilizacje, niewyjaśnione zjawiska na Ziemi. Ciężkie dyskusje na ciężkie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AkceptujeJezusa
Dyskutant
Dyskutant
Been thanked: 9 times

Re: Naprawde wierzycie w kosmitów i latające spodki?

Post autor: AkceptujeJezusa » 2025-02-02, 19:33

https://ciekawe.org/2016/06/22/ufo-w-sz ... niowiecza/
Podobno monitorują nas od średniowecza,ciekawe zdjęcia

Zenon Sztacheta

Post autor: Zenon Sztacheta » 2025-02-13, 15:29

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ja mam pytanie jak się bronić przed kosmitami z gatunku Predator? Czy jest jakaś skuteczna broń na ten gatunek ? Czy są bardzo niebezpieczne dla otoczenia i jak bardzo poważnym zagrożeniem są dla naszej populacji?

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Ostrzeżenia: 1
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 1507 times
Been thanked: 1244 times

Post autor: CiekawaXO » 2025-02-13, 16:16

,,Łowca musi być pewien, że jego ofiara nadaje się na nią, na przykład poprzez: możliwość samoobrony i/lub samodzielnego zabicia Łowcy; wiek (zakaz zabijania osobników młodocianych i starszych); niebycie w ciąży lub bycie postronnym (tak zwane "usunięcie ofiary nieskazanej"); ewentualnie chorobę. Czasem Łowca wyrównuje szanse ofiary, rezygnując z używania działka naramiennego lub innej podobnie śmiercionośnej broni,,.

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2025-05-24, 06:54

Pamiętajcie !
To nie wiara w Kosmitów, ale wiedza.
We Wszechświecie widzialnym jest do 2 bilionów galaktyk.
Takie są oszacowania.
Każda galaktyka zawiera kilkaset miliardów gwiazd.
To daje niewyobrażalną ilość 200 tryliardów gwiazd we wszechświecie.
Krótko mówiąc: 200 000 000 000 000 000 000 000.
W całym, obserwowalnym Wszechświecie szacuje się, że istnieje około 10^24 planet, czyli 1 septylion planet.
Można oszacować, że jest kilka milionów inteligentnych cywilizacji w widzialnym Wszechświecie.
Ja oceniam, że do nas docierają tysiące z nich.
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567

Albertus
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 595 times
Been thanked: 1178 times

Post autor: Albertus » 2025-05-24, 08:23

AkceptujeJezusa pisze: 2025-02-02, 19:33 https://ciekawe.org/2016/06/22/ufo-w-sz ... niowiecza/
Podobno monitorują nas od średniowecza,ciekawe zdjęcia
Cytat z tekstu który zamieszczasz:

Tak, z pewnością nietypowe obiekty widoczne na obrazach pochodzą „nie z tego świata”. Wyrwane z kontekstu obrazy mogą stanowić całkiem atrakcyjny materiał na podparcie teorii o długowiecznej już obecności kosmitów na ziemi.

Jednak dla osób znających się chociaż trochę na sztuce średniowiecza i bizantyjskiej symbolice, „dziwne” postaci i obiekty nie wydają się aż tak zagadkowe.
To są wyobrażenia aniołów.

Zresztą to że zagadkowe obiekty widywane na niebie mogą być ukazywaniem się aniołów to jedna z możliwych opcji. Nie wiadomo tylko jakich aniołów...

Natomiast przypisywanie rzekomym przedstawicielom pozaziemskich cywilizacji wydarzeń opisanych w Biblii jako dzieła Boga to element antychrześcijańskiej i bardzo niebezpiecznej ideologii mieszającej, w ostatnich czasach, ludziom w głowach.

Dodano po 19 minutach 37 sekundach:
DowodyKosmiciSąTutaj pisze: 2025-05-24, 06:54 Pamiętajcie !
To nie wiara w Kosmitów, ale wiedza.
We Wszechświecie widzialnym jest do 2 bilionów galaktyk.
Takie są oszacowania.
Każda galaktyka zawiera kilkaset miliardów gwiazd.
To daje niewyobrażalną ilość 200 tryliardów gwiazd we wszechświecie.
Krótko mówiąc: 200 000 000 000 000 000 000 000.
W całym, obserwowalnym Wszechświecie szacuje się, że istnieje około 10^24 planet, czyli 1 septylion planet.
Można oszacować, że jest kilka milionów inteligentnych cywilizacji w widzialnym Wszechświecie.
Ja oceniam, że do nas docierają tysiące z nich.
Nie można obliczyć występowania życia we wszechświecie znając tylko jednostkowy przypadek.

Takie szacowania mają w sobie tyle naukowości co wróżenie z fusów.

A u podstaw tego szacowania stoi założenie że życie "wylęga " się samoistnie z materii nieożywionej przy zaistnieniu odpowiednich warunków.

Ta popularna do XIX wieku koncepcja samorództwa ( ludzie wierzyli że robaki wylęgają się samoistnie z brudu) - https://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_samor%C3%B3dztwa obalona przez Pasteura powraca teraz w kontekście rzekomych pozaziemskich cywilizacji w glorii naukowości... Trochę zabawne... :D
Ostatnio zmieniony 2025-05-24, 08:53 przez Albertus, łącznie zmieniany 3 razy.

Pompieri
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Has thanked: 989 times
Been thanked: 513 times

Post autor: Pompieri » 2025-05-24, 19:07

Pytan co do zasadnosci lub bezzasadnosci roznych twierdzen i opinii tyczacych kosmitow ( o ile kosmici istnieja ) jest tyle co galaktyk we wszechswiecie.
Ale z jakich zalozen nalezy wyjsc? Czy posiadamy jakakolwiek wiedze w temacie?
Ze znanych stworzen zywych w kosmosie ( nam znanym ) znamy nastepujacych kosmitow: ludzie i anioly.
Nie mamy zadnej wiedzy /wskazowki/informacji w jaki sposob objawiaja /przejawiaja sie inni kosmici od podanych wyzej:
- na ksztalt formy materialnej czy energetycznej?
- poprzez oddzialywanie: jakiego typu oddzialywanie? Czy mozemy odczuc kazde oddzialywanie ( np: wiele istot zywych na ziemi odbiera oddzialywania w zakresie takim, jakim ludzie nie potrafia odebrac. O istnieniu wielu zywych organizmow do tej pory nie mamy pojecia, ze sa.
- poprzez wymiary?
- poprzez obecnosc?
- bezwymiarowo?
- .............?

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2025-05-26, 12:09

Polecam zapoznać się z ciekawym dokumentem wielojęzykowym.
Z amerykańskiego kanału.
Ma 1.6 mln obejrzeń.
To przegląd wybranych przypadków, spośród najbardziej znanych, z całego świata.
Wiele z nich zaliczam do dowodów.
Jest tam też Emilcin, niestety, trochę zmodyfikowany.
Więc i inne przypadki mogą być trochę zmienione.
Ale dla początkujących jest to doskonały przegląd.
Tytuł :SPOTKANIA Z OBCYMI | Niewyjaśnione incydenty z UFO i kontakt z obcymi
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567

Pompieri
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Has thanked: 989 times
Been thanked: 513 times

Post autor: Pompieri » 2025-05-26, 22:26

No prosze - ufoludki tez maja swojego szopa ( foto ).

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2025-07-06, 00:01

Jak można wątpić w obecność Kosmitów na naszej planecie?
Mi osobiście nie mieści się to w głowie, gdy widzę wszystkie zebrane przeze mnie dowody.
Planuję zrobić ważne nagranie, gdzie przedstawię jak ja to wszystko widzę, całą sprawę Kosmitów. AD 2025.
Tymczasem szykuję duże nagranie, które powinno zainteresować wszystkich z naszego forum. To będzie chyba #17. Do połowy lipca może się uda. Bo jeszcze mam przy nim trochę roboty.
Dlatego jeszcze wcześniej będzie ciekawy przypadek w nagraniu. Więc to będzie chyba #16. A to z tej przyczyny, że ostatnio zrobiłem dwa nagrania religijne, i sympatycy tematu UFO ponaglają mnie. A to nagranie będzie krótkie i mam już zebrany materiał. Więc je szybko wyemituję, mam nadzieję.
Natomiast niedawno, przed tymi religijnymi nagraniami, w jednym nagraniu zebrałem 3 przypadki ufologiczne, które zrobiły na mnie szczególne wrażenie AD 2023.

ODPOWIEDZ