Kosmici w Emilcinie - 100 % dowód na obecność Kosmitów na Ziemi
-
Pompieri
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 1188 times
- Been thanked: 624 times
- lambda
- Elitarny komentator

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 243 times
- Been thanked: 513 times
Re: Kosmici w Emilcinie - 100 % dowód na obecność Kosmitów na Ziemi
Wiara w istnienie kosmitów jest o tyle niebezpieczna ze sa tacy co uważają ich za stwórców świata jako inteligencję wyższa i doskonalsza wykluczając Boga.
A uważają ze istniejey bo kosmici nas wymyślili i czasem przylatują doglądać
-
Pompieri
- Mistrz komentowania

A kto wobec tego wymyslil kosmitow?
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 5111 times
Warto się zastanowić nad powyższym zdaniem. Czy ono ma sens? Czy można wezwać kosmitów do zademonstrowania swojej bytności? Czy można ich do czegoś przymusić, zwłaszcza wtedy, gdy nie wiemy czy ich istnienie jest faktem. Poniże zdanie z wyiksownym słowem kosmici.
Skoro xxxxxx istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
A teraz zastąpię te iksy innymi słowami. Uczynię to przewrotnie. Nie po to, aby wykazać istnienie lub nieistnienie kosmitów. Ani w celu odniesienia sie do wiary w istnienie kosmitów. Ale tylko w odniesieniu do zaprezentowanego rozumowania. Otóż w miejsce iksów wstawiłem słowo anioły, a potem diabły. I jak się to Wam teraz podoba? Czy ma sens?
Skoro anioły istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
Skoro diabły istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
A co do wiary w istnienie kosmitów, jest ona dla mnie tak samo istotna jak wiara w istnienie potasu w jądrze Ziemi. Podobnie do wiary w istnienie galaktyki JADES-GS-z14-0 (odkryta przez Kosmiczny Teleskop Jamesa Webba, jej światło podróżowało do nas przez 13,53 miliarda - zatem dziś może już wcale nie istnieć). Wiara w jakiś pierwiastek w jądrze, istnienie jakiejś odległej planety, czy istnienie kosmitów nie przekłada się z żaden sposób na życia. Ani nie ma żadnego wpływu na wiarę Bogu. Nie koliduje z religią. Chyba, że ktoś tworzy kult kosmitów. Buduje im świątynie, oddaje im cześć. Głosi objawioną przez nich ideologię.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- abi
- Złoty mówca

- Has thanked: 1255 times
- Been thanked: 2114 times
ой чи пан, чи пропав, двічі не вмирати
-
Albertus
- Złoty mówca

- Has thanked: 676 times
- Been thanked: 1302 times
I ten obrazek z napisem prezentuje ideę która jak najbardziej stoi na kursie kolizyjnym z wiarą chrześcijańską i jest niestety , dzisiaj popularnym i bardzo szkodliwym zjawiskiem.
- Andej
- Legendarny komentator

Ten tytuł, chyba nie jest po polsku. Zrozumiałem tylko słowo LUB (spopularyzowane przez Szekspira). Lub z sensie wykluczającym jedną z alternatyw. A przecież lub z sensie logicznym nie wyklucza, ale łączy. Z tym, że tylko współistnienie, ale ani trochę znaczenia. Bo Boga Stwórcy nigdy nie zastąpi jakieś Jego dzieło. Jeśli kosmici istnieją, to są oni, analogicznie jak ludzie, przez Niego stworzeni. I zapewne tak jak i my wierzą Mu i są świadomi, ze to wszystko, co nas otacza jest Jego dziełem. Choć na pewno nie wszyscy, jak się to ma i wśród ludzi.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
-
Albertus
- Złoty mówca

- Has thanked: 676 times
- Been thanked: 1302 times
To podobnie jak wśród krasnoludków i centaurów.Andej pisze: ↑2025-07-31, 10:22 Ten tytuł, chyba nie jest po polsku. Zrozumiałem tylko słowo LUB (spopularyzowane przez Szekspira). Lub z sensie wykluczającym jedną z alternatyw. A przecież lub z sensie logicznym nie wyklucza, ale łączy. Z tym, że tylko współistnienie, ale ani trochę znaczenia. Bo Boga Stwórcy nigdy nie zastąpi jakieś Jego dzieło. Jeśli kosmici istnieją, to są oni, analogicznie jak ludzie, przez Niego stworzeni. I zapewne tak jak i my wierzą Mu i są świadomi, ze to wszystko, co nas otacza jest Jego dziełem. Choć na pewno nie wszyscy, jak się to ma i wśród ludzi.
- AkceptujeJezusa
- Dyskutant

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 12 times
Dobra to jak z Mulderem którzy wierzy w istnieniu kosmitów,i że uprowadzili ją siostrę,a Scully naukowiec wszystkiemu zaprzecza i chcę po swojemu wyrazić to racjonalnie,ruda małpa 
- Andej
- Legendarny komentator

Zastanawiam się dlaczego jednym tak zależy na istnieniu kosmitów, a innym tak bardzo zależy na ich nieistnieniu.
Biblia nie potwierdza istnienia kosmitów. Biblia nie zaprzecza istnieniu kosmitów.
To, czy Bóg stworzył na innych planetach inteligentne stworzenia wykracza poza zakres naszej wiary. I jest to neutralne dla naszej wiary. Chyba, że dla kogoś jest to Złotym Cielcem.
Biblia nie potwierdza istnienia kosmitów. Biblia nie zaprzecza istnieniu kosmitów.
To, czy Bóg stworzył na innych planetach inteligentne stworzenia wykracza poza zakres naszej wiary. I jest to neutralne dla naszej wiary. Chyba, że dla kogoś jest to Złotym Cielcem.
-
Pompieri
- Mistrz komentowania

Zlote Kosmiczne Cielce - ZaUFOjcie mi , a otworza sie kosmicznej obory drzwi.
- DowodyKosmiciSąTutaj
- Dyskutant

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 25 times
- Kontakt:
Ciekaw jestem jakie zagadnienia związane z Emilcinem najbardziej Was interesują.
Przyjdzie czas na kolejne nagranie z tej serii. Więc mógłbym starać się trafić w oczekiwania.
Przyjdzie czas na kolejne nagranie z tej serii. Więc mógłbym starać się trafić w oczekiwania.
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567
- AkceptujeJezusa
- Dyskutant

A słyszałeś o rzekomym Ezekielu który został porwanym przez kosmitów? Chyba w bibli nawet piszę
- Andej
- Legendarny komentator

??????????????????????????????????? Pisownia! Ignorancja!?AkceptujeJezusa pisze: ↑2025-09-06, 18:33 A słyszałeś o rzekomym Ezekielu który został porwanym przez kosmitów? Chyba w bibli nawet piszę
- AkceptujeJezusa
- Dyskutant

Matko... zaraz mnie porwą przez Pisownie!!!