Kosmici w Emilcinie - 100 % dowód na obecność Kosmitów na Ziemi

UFO, obce cywilizacje, niewyjaśnione zjawiska na Ziemi. Ciężkie dyskusje na ciężkie tematy.
ODPOWIEDZ
Pompieri
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania
Has thanked: 1188 times
Been thanked: 624 times

Re: Kosmici w Emilcinie - 100 % dowód na obecność Kosmitów na Ziemi

Post autor: Pompieri » 2025-07-14, 16:56

No prosze ... dobre, dobre :)

Awatar użytkownika
lambda
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 243 times
Been thanked: 513 times

Post autor: lambda » 2025-07-29, 14:21

Andy72 pisze: 2025-07-12, 16:35 Skoro kosmici istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
Wiara w istnienie kosmitów jest o tyle niebezpieczna ze sa tacy co uważają ich za stwórców świata jako inteligencję wyższa i doskonalsza wykluczając Boga.
A uważają ze istniejey bo kosmici nas wymyślili i czasem przylatują doglądać

Pompieri
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania

Post autor: Pompieri » 2025-07-30, 09:08

A kto wobec tego wymyslil kosmitow?

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 5111 times

Post autor: Andej » 2025-07-30, 09:32

Andy72 pisze: 2025-07-12, 16:35 Skoro kosmici istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
Warto się zastanowić nad powyższym zdaniem. Czy ono ma sens? Czy można wezwać kosmitów do zademonstrowania swojej bytności? Czy można ich do czegoś przymusić, zwłaszcza wtedy, gdy nie wiemy czy ich istnienie jest faktem. Poniże zdanie z wyiksownym słowem kosmici.
Skoro xxxxxx istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
A teraz zastąpię te iksy innymi słowami. Uczynię to przewrotnie. Nie po to, aby wykazać istnienie lub nieistnienie kosmitów. Ani w celu odniesienia sie do wiary w istnienie kosmitów. Ale tylko w odniesieniu do zaprezentowanego rozumowania. Otóż w miejsce iksów wstawiłem słowo anioły, a potem diabły. I jak się to Wam teraz podoba? Czy ma sens?
Skoro anioły istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.
Skoro diabły istnieją to niech się ujawnią, wtedy powiemy - aha, no dobra, istnieją. Ale póki co, to nie ma żadnej potrzeby zakładania ich istnienia i twierdzenia jakoby to istnienie było najważniejszą sprawa na świecie.

A co do wiary w istnienie kosmitów, jest ona dla mnie tak samo istotna jak wiara w istnienie potasu w jądrze Ziemi. Podobnie do wiary w istnienie galaktyki JADES-GS-z14-0 (odkryta przez Kosmiczny Teleskop Jamesa Webba, jej światło podróżowało do nas przez 13,53 miliarda - zatem dziś może już wcale nie istnieć). Wiara w jakiś pierwiastek w jądrze, istnienie jakiejś odległej planety, czy istnienie kosmitów nie przekłada się z żaden sposób na życia. Ani nie ma żadnego wpływu na wiarę Bogu. Nie koliduje z religią. Chyba, że ktoś tworzy kult kosmitów. Buduje im świątynie, oddaje im cześć. Głosi objawioną przez nich ideologię.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Awatar użytkownika
abi
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 1255 times
Been thanked: 2114 times

Post autor: abi » 2025-07-31, 06:07

Obrazek
ой чи пан, чи пропав, двічі не вмирати

Albertus
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 676 times
Been thanked: 1302 times

Post autor: Albertus » 2025-07-31, 08:47

abi pisze: 2025-07-31, 06:07 Obrazek
I ten obrazek z napisem prezentuje ideę która jak najbardziej stoi na kursie kolizyjnym z wiarą chrześcijańską i jest niestety , dzisiaj popularnym i bardzo szkodliwym zjawiskiem.

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2025-07-31, 10:22

Ten tytuł, chyba nie jest po polsku. Zrozumiałem tylko słowo LUB (spopularyzowane przez Szekspira). Lub z sensie wykluczającym jedną z alternatyw. A przecież lub z sensie logicznym nie wyklucza, ale łączy. Z tym, że tylko współistnienie, ale ani trochę znaczenia. Bo Boga Stwórcy nigdy nie zastąpi jakieś Jego dzieło. Jeśli kosmici istnieją, to są oni, analogicznie jak ludzie, przez Niego stworzeni. I zapewne tak jak i my wierzą Mu i są świadomi, ze to wszystko, co nas otacza jest Jego dziełem. Choć na pewno nie wszyscy, jak się to ma i wśród ludzi.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Albertus
Złoty mówca
Złoty mówca
Has thanked: 676 times
Been thanked: 1302 times

Post autor: Albertus » 2025-07-31, 21:28

Andej pisze: 2025-07-31, 10:22 Ten tytuł, chyba nie jest po polsku. Zrozumiałem tylko słowo LUB (spopularyzowane przez Szekspira). Lub z sensie wykluczającym jedną z alternatyw. A przecież lub z sensie logicznym nie wyklucza, ale łączy. Z tym, że tylko współistnienie, ale ani trochę znaczenia. Bo Boga Stwórcy nigdy nie zastąpi jakieś Jego dzieło. Jeśli kosmici istnieją, to są oni, analogicznie jak ludzie, przez Niego stworzeni. I zapewne tak jak i my wierzą Mu i są świadomi, ze to wszystko, co nas otacza jest Jego dziełem. Choć na pewno nie wszyscy, jak się to ma i wśród ludzi.
To podobnie jak wśród krasnoludków i centaurów.

Awatar użytkownika
AkceptujeJezusa
Dyskutant
Dyskutant
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times

Post autor: AkceptujeJezusa » 2025-08-02, 06:13

Dobra to jak z Mulderem którzy wierzy w istnieniu kosmitów,i że uprowadzili ją siostrę,a Scully naukowiec wszystkiemu zaprzecza i chcę po swojemu wyrazić to racjonalnie,ruda małpa :D

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2025-08-02, 09:09

Zastanawiam się dlaczego jednym tak zależy na istnieniu kosmitów, a innym tak bardzo zależy na ich nieistnieniu.
Biblia nie potwierdza istnienia kosmitów. Biblia nie zaprzecza istnieniu kosmitów.
To, czy Bóg stworzył na innych planetach inteligentne stworzenia wykracza poza zakres naszej wiary. I jest to neutralne dla naszej wiary. Chyba, że dla kogoś jest to Złotym Cielcem.

Pompieri
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania

Post autor: Pompieri » 2025-08-02, 17:45

Zlote Kosmiczne Cielce - ZaUFOjcie mi , a otworza sie kosmicznej obory drzwi.

Awatar użytkownika
DowodyKosmiciSąTutaj
Dyskutant
Dyskutant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 25 times
Kontakt:

Post autor: DowodyKosmiciSąTutaj » 2025-09-04, 17:51

Ciekaw jestem jakie zagadnienia związane z Emilcinem najbardziej Was interesują.
Przyjdzie czas na kolejne nagranie z tej serii. Więc mógłbym starać się trafić w oczekiwania.
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567

Awatar użytkownika
AkceptujeJezusa
Dyskutant
Dyskutant

Post autor: AkceptujeJezusa » 2025-09-06, 18:33

A słyszałeś o rzekomym Ezekielu który został porwanym przez kosmitów? Chyba w bibli nawet piszę

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2025-09-06, 18:38

AkceptujeJezusa pisze: 2025-09-06, 18:33 A słyszałeś o rzekomym Ezekielu który został porwanym przez kosmitów? Chyba w bibli nawet piszę
??????????????????????????????????? Pisownia! Ignorancja!?

Awatar użytkownika
AkceptujeJezusa
Dyskutant
Dyskutant

Post autor: AkceptujeJezusa » 2025-09-06, 18:46

Matko... zaraz mnie porwą przez Pisownie!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Paranormal”