Naprawde wierzycie w kosmitów i latające spodki?
- DowodyKosmiciSąTutaj
- Gawędziarz

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 27 times
- Kontakt:
Re: Naprawde wierzycie w kosmitów i latające spodki?
Wiesława nie jest katoliczką.
Ja jestem katolikiem. Podążajcie za moją analizą tematu Kosmitów, w duchu katolickim.
Jeszcze w tym roku (chyba), w jednej z części o Religii Paranormalnej, będzie moje Credo oraz delikatne przesłanie do katolików.
Ja jestem katolikiem. Podążajcie za moją analizą tematu Kosmitów, w duchu katolickim.
Jeszcze w tym roku (chyba), w jednej z części o Religii Paranormalnej, będzie moje Credo oraz delikatne przesłanie do katolików.
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Has thanked: 4283 times
- Been thanked: 6335 times
- Kontakt:
Rozumiem pewną licentia poetica w dyskusji, ale chyba twierdzenie, jakoby to Watykan podawał do wierzenia jest, delikatnie mówiąc, przesadne
pozdrawiam
Marek
Marek
-
Albertus
- Złoty mówca

- Has thanked: 713 times
- Been thanked: 1336 times
Twierdzisz ze kosmici działają obecnie i działali w ludzkiej historii. Czy tak?DowodyKosmiciSąTutaj pisze: ↑2025-10-01, 12:44 Wiesława nie jest katoliczką.
Jeśli tak, to czy mieli oni wpływ na wydarzenia opisane w Biblii a tym samym na wiarę chrześcijańską?
- DowodyKosmiciSąTutaj
- Gawędziarz

- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 27 times
- Kontakt:
1. Nie twierdzę, że Kosmici działali w ludzkiej historii. Badam tę sprawę. Są pewne sprawy dziwne, jak :Albertus pisze: ↑2025-10-01, 16:07Twierdzisz ze kosmici działają obecnie i działali w ludzkiej historii. Czy tak?DowodyKosmiciSąTutaj pisze: ↑2025-10-01, 12:44 Wiesława nie jest katoliczką.
Jeśli tak, to czy mieli oni wpływ na wydarzenia opisane w Biblii a tym samym na wiarę chrześcijańską?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sacsayhuam%C3%A1n
2. Na 100 % Kosmici nas obserwują. Można to nazwać brakiem działania.
2. Jako katolik uważam, że Kosmici nie mieli wpływu na "na wydarzenia opisane w Biblii a tym samym na wiarę chrześcijańską".
Aczkolwiek "Gwiazda Betlejemska" wygląda na pojazd Kosmitów. Na to mam pewną osobliwą hipotezę, którą chyba kiedyś przedstawię w nagraniu.
Cykl nagrań o Religii Paranormalnej będzie dotyczył również mojej obrony Chrześcijaństwa oraz Religii Katolickiej przed ufo-kultem.
Baza wiedzy o Kosmitach oraz playlisty muzyczne: https://www.youtube.com/@piotrh.3567
-
Albertus
- Złoty mówca

- Has thanked: 713 times
- Been thanked: 1336 times
1. Nie twierdzę, że Kosmici działali w ludzkiej historii.
[/quote]
To od kiedy się twoim zdaniem tutaj pojawili?
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 5212 times
Zastanawiam się, czy czapeczka z folii aluminiowej wystarczy, aby uniemożliwić obserwację? Dom wprawdzie pokryty blachodachówką, ale ostrożności nigdy za mało.
Jeszcze kombinuję z wyklejeniem okiem folia termiczną, taka do transportu rannych. Ona jest, w dużej mierze przezroczysta. Ale nie wiem, którą stroną skierować na zewnątrz? Złotą czy srebrną.
Jeszcze kombinuję z wyklejeniem okiem folia termiczną, taka do transportu rannych. Ona jest, w dużej mierze przezroczysta. Ale nie wiem, którą stroną skierować na zewnątrz? Złotą czy srebrną.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Poziom absurdu przekracza skalę.
pozdrawiam
Marek
Marek
- Jockey
- Biegły forumowicz

- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 255 times
podkręcamy?
Poważnie? I jakie wnioski?DowodyKosmiciSąTutaj pisze: ↑2025-10-01, 16:21 Na 100 % Kosmici nas obserwują. Można to nazwać brakiem działania.
Zapewne przylecieli i wysiadł z tego statku kosmicznego mały Jezus i położył się do żłóbka. Tak było nie zmyślamDowodyKosmiciSąTutaj pisze: ↑2025-10-01, 16:212. Jako katolik uważam, że Kosmici nie mieli wpływu na "na wydarzenia opisane w Biblii a tym samym na wiarę chrześcijańską".
Aczkolwiek "Gwiazda Betlejemska" wygląda na pojazd Kosmitów.
No to może być hit.DowodyKosmiciSąTutaj pisze: ↑2025-10-01, 16:21Na to mam pewną osobliwą hipotezę, którą chyba kiedyś przedstawię w nagraniu.
Cykl nagrań o Religii Paranormalnej będzie dotyczył również mojej obrony Chrześcijaństwa oraz Religii Katolickiej przed ufo-kultem.
Ostatnio zmieniony 2025-10-01, 22:37 przez Jockey, łącznie zmieniany 1 raz.
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Zdecydowanie nie. To był wyraz załamki, jak się czyta te...
pozdrawiam
Marek
Marek
- Arek
- Złoty mówca

- Has thanked: 619 times
- Been thanked: 692 times
Mnie tylko zastanawia czy takie zainteresowania przynoszą korzystać duchową.
Jezus Chrystus jest moim Królem.
https://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=286
---------------------------------------------------

https://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=286
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Pewnie nie, ale nie każde hobby musi bezpośrednio przynosić korzyść duchową.
Jeśli jednak zaczynają się koncepcje jak to Gwiazda Betlejemska ma związek z kosmitami i podobne..., to już IMHO jest dzwonek alarmowy - coś jest nie tak, jakaś fiksacja.
Jeśli jednak zaczynają się koncepcje jak to Gwiazda Betlejemska ma związek z kosmitami i podobne..., to już IMHO jest dzwonek alarmowy - coś jest nie tak, jakaś fiksacja.
pozdrawiam
Marek
Marek
- Jockey
- Biegły forumowicz

- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 255 times
@Marek_Piotrowski ale to przecież kosmos. Jak słyszę że kosmici prowadzili naród wybrany przez pustynię bo musieli na nim wypróbować sztuczny pokarm jakim była manna. Albo jak słyszę o gwieździe betlejemskiej jako statku kosmicznym to nie mogę tego traktować poważnie.
Dodano po 1 minucie 46 sekundach:
Odrazu włącza mi się tryb beki
Dodano po 1 minucie 46 sekundach:
Odrazu włącza mi się tryb beki
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
-
Wiesława
- Dyskutant

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 30 times
No przecież nie. Ja też nie we wszystko wierzę i nie każdemu. Po prostu dziele się tym, co sama zasłyszałam, obejrzałam...Mogę się nie wypowiadać, bo jak tak będziemy podchodzić do wpisów, to nie widzę celu prowadzenia dyskusji na jakiekolwiek (a już na kontrowersyjne w szczególności) tematy.
Jednak każdy rozsądny człowiek zastanowi się, czy artysta malujący w jaskini sylwetki ludzi, zwierząt, sceny z życia plemienia i nagle bardzo dokładnie maluje wizerunek wypisz-wymaluj statków kosmicznych typu UFO, osobnika w stroju kosmity lub samoloty...
Cóż. Ja się przy takich malowidłach zatrzymuję i myślę. Malowanie scen obyczajowych, które malarz - jaskiniowiec zna z oglądu codzienności to nic takiego.
Ale skąd ten malarz nigdy w swoim życiu nie widząc,samolotu, balonów, kosmity...potrafi tak dokładnie odwzorować tematy.
Jednak mając wiedzę przekazaną (na przykład przez dziadka, szamana, starszyznę i opowiadane przy ognisku wieczorami, jako mądrość i wiedzę po przodkach) artysta ma pole do popisu.
Obecnie, gdy z każdej strony ludzie są bombardowani informacjami, gdzie mają dostęp - po tysiącach lat doświadczeń z pisaniem, rysunkiem, wyobraźnią mogą powstać dziwne obrazy. Jednakże wtedy ogląd świata tamtych ludzi był bardzo zawężony. Znali to, co sami zobaczyli albo przyjmowali wiedzę od ojców, a ci od swoich.
Przecież wiemy, że liczne plemiona na całej ziemi w taki sposób (z ust do ust) potrafili przekazać z zadziwiającą dokładnością swoje dzieje, historię ludu i wydarzenia na przestrzeni wielu pokoleń.
W taki sposób również opowieści biblijne w wielu przypadkach tworzono.
Dodano po 6 minutach 58 sekundach:
Chyba nie zrozumiałeśMarek_Piotrowski pisze: ↑2025-10-01, 14:14Rozumiem pewną licentia poetica w dyskusji, ale chyba twierdzenie, jakoby to Watykan podawał do wierzenia jest, delikatnie mówiąc, przesadne![]()
Watykan podaje bezdyskusyjnie laikatowi do wierzenia znacznie większe "cuda-wianki" (mniej wiarygodne), niż badacze zjawisk paranormalnych na tematy o których tu rozmawiamy.
Niektóre dogmaty, czy inne "prawdy wiary" są z sufitu zdjęte, a jeśli powiem, że w to czy tam to nie wierzę to ...wypad.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
No cóż, nie zgadzam się z tą opinią. Ale możemy z tym żyć, prawda? 
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdrawiam
Marek
Marek
-
Wiesława
- Dyskutant

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 30 times
Prawda.Marek_Piotrowski pisze: ↑2025-10-07, 12:10 No cóż, nie zgadzam się z tą opinią. Ale możemy z tym żyć, prawda?
pozdrawiam
Wiesz, że ja jestem niechętna pewnym naukom, ale twoje uzasadnienia przyjmuję i to nie tylko ot tak, do wiadomości i sio, ale myślę o tym i rozważam, bo zawsze możże być tak, że się mylę.
A co jeśli się mylę? To, że mam nadzieję, że póki żyję, Bóg da mi poznać prawdę i nakieruje na właściwą drogę. Mam nadzieję, że mnie nie porzuci, bo Mu ufam. I powiedziała, że nie porzuci, że nawet wiara jak iskierka jest podtrzymywana i może do zbawienia zaprowadzić. Więc zawsze proszę o modlitwę każdego, kto odczuje taką potrzebę.
Ostatnio zmieniony 2025-10-07, 12:28 przez Wiesława, łącznie zmieniany 2 razy.