Po co i tak nie zrozumiesz. Albo przekręcisz informacje jak to TVN robi.uzytkownik pisze: ↑2025-10-03, 12:57 To może doprecyzuję, co masz na myśli pisząc, że WSZYSTKO kontestuje? Co to jest to wszystko?
Komentarz aktualny
- Jockey
- Biegły forumowicz

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 254 times
Re: Komentarz aktualny
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 5030 times
Ta grupa nazywa się Trump i w tej grupie jest interes Polski. Jesteśmy w wielu dziedzinach uzależnieni od USA.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
-
uzytkownik
- Gawędziarz

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 43 times
Masz rację, mogę przecież czegoś nie zrozumieć, ale odbieranie mi tej sposobności jest nieuczciwym sposobem prowadzenia przez ciebie rozmowy. A to z kolei prowadzi nas do drugiej części twojej wypowiedzi, a mianowicie w kwestii nieuczciwości tvn mógłby się od ciebie wiele nauczyć.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Has thanked: 4062 times
- Been thanked: 6238 times
- Kontakt:
Dlaczego?Morkej pisze: ↑2025-10-03, 17:54Opierając się o słowa Nawrockiego jeszcze z kampanii wyborczej, to powinniśmy oczekiwać, że tego wydarzenia nie będzie. A jeśli jednak będzie, to byłby to co najmniej wymowny znak dotyczący tego, jak wielkie wpływy ma pewna grupa.Andej pisze: ↑2025-10-03, 16:52 W tym roku Chanuka przypada w tygodniu przedświątecznym. Lech Kaczyński rozpoczął tradycje spotkań ze środowiskami żydowskimi w tym okresie. Co zrobi Nawrocki? Zaprosi, czym się narazi Konfie i Braunowi. Nie zaprosi, czym narazi się Trumpowi. Zaprosi i zdecydowanie odniesie się do Gazy, czym narazi się Żydom (z wielu krajów).
Po prostu kurtuazyjny gest.
Nie odpowiadam na niektóre wpisy: nie widzę wpisów @użytkownik, @CiekawaXO i @Krystyna. Nie "obraziłem się" - ale tak jest z paru względów prościej.
- Morkej
- Zasłużony komentator

- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 645 times
Pierwsza kobieta arcybiskupem Canterbury
https://www.vaticannews.va/pl/swiat/new ... rbury.html
Tomasz Terlikowski na FB pisze:
"To, że arcybiskupem Canterbury została pierwsza w historii kobieta jest symboliczne. Wśród duchowych liderów świata chrześcijańskiego pojawiła się pierwsza kobieta i to - nawet w obrazie - zmienia świat religijny. Oczywiście można powiedzieć, że przed nią były zwierzchniczki Kościołów i wspólnot, były biskupki, i to oczywiście jest prawdą, ale arcybiskupka Sarah Mullally jako pierwsza kobieta stanie w trójcy przywódców kościelnych, którą - może nieoficjalnie (i zachowując pełną świadomość różnych pozycji, teologicznych umocowań i prawnego miejsca) - tworzą biskup Rzymu, patriarcha Konstantynopola i arcybiskup Canterbury. I to jest przełom."
https://www.vaticannews.va/pl/swiat/new ... rbury.html
Tomasz Terlikowski na FB pisze:
"To, że arcybiskupem Canterbury została pierwsza w historii kobieta jest symboliczne. Wśród duchowych liderów świata chrześcijańskiego pojawiła się pierwsza kobieta i to - nawet w obrazie - zmienia świat religijny. Oczywiście można powiedzieć, że przed nią były zwierzchniczki Kościołów i wspólnot, były biskupki, i to oczywiście jest prawdą, ale arcybiskupka Sarah Mullally jako pierwsza kobieta stanie w trójcy przywódców kościelnych, którą - może nieoficjalnie (i zachowując pełną świadomość różnych pozycji, teologicznych umocowań i prawnego miejsca) - tworzą biskup Rzymu, patriarcha Konstantynopola i arcybiskup Canterbury. I to jest przełom."
Oczekuj Pana, bądź mężny w działaniu i umacniaj się w sobie; nie trać ufności, nie poddawaj się,
lecz ciałem i duszą walcz o chwałę Bożą. - Tomasz à Kempis
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Ktoś pytał o przegięcia Terlikowskiego? 
Nie odpowiadam na niektóre wpisy: nie widzę wpisów @użytkownik, @CiekawaXO i @Krystyna. Nie "obraziłem się" - ale tak jest z paru względów prościej.
- Jockey
- Biegły forumowicz

- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 254 times
Długo nie trzeba było czekać na kwiatki Terlikowskiego. Teraz nic nie dziwi że będzie pracował dla TVN. Idealnie tam pasuje.
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
- Morkej
- Zasłużony komentator

- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 645 times
Źródło - uwierz mi
A skąd szanowny Tomasz Piekielnik wie o takim procederze? Z tego shorta ciężko to wywnioskować.
A skąd szanowny Tomasz Piekielnik wie o takim procederze? Z tego shorta ciężko to wywnioskować.
Oczekuj Pana, bądź mężny w działaniu i umacniaj się w sobie; nie trać ufności, nie poddawaj się,
- Andy72
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 686 times
Na twitterze jest pełno kont chwalących Izrael, nie wiem czy to boty, trolle, czy z przekonania.
a tu film Tomasza Piekielnika:
właściwie rozwinięcie shorta jest tu:
a tu film Tomasza Piekielnika:
właściwie rozwinięcie shorta jest tu:
Ostatnio zmieniony 2025-10-04, 17:50 przez Andy72, łącznie zmieniany 1 raz.
„Stół dla mnie zastawiasz, na oczach mych wrogów to czynisz” (Ps 23,5)
-
Gzresznik Upadający
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 575 times
Biskup Rzymu. Ale sposób na zdezawuowanie funkcji głowy KK . Napisanie przez papież zle by pozycjonowalo te " arcybiskupę." Jako coś śmiesznego
Z.drugiejndrony dlaczego napisał o niej arcybiskup. Jak o jakimś samczym szowinistycznym mizoginistycznym macho.. Feminatywow nie zna?
Z.drugiejndrony dlaczego napisał o niej arcybiskup. Jak o jakimś samczym szowinistycznym mizoginistycznym macho.. Feminatywow nie zna?
-
Pompieri
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 1188 times
- Been thanked: 623 times
O co chodzi? Bo nie nadazam?
Czy samodzielna pozakatolicka instytucja koscielna nie ma prawa robic u siebie biskupow na swoja modle?
Co mnie obchodzi ze ktos nazwie sie nawet papiezem?
My katolicy po prostu trzymajmy sie zdrowej nauki, a z uzurpatorami rozmawiajmy zyczliwie mowiac do nich jak do ludzi, ktorzy nie znalezli jeszcze jasnej drogi do Boga: i nazywajac kobiete kobieta, a nie biskupem.
Czy samodzielna pozakatolicka instytucja koscielna nie ma prawa robic u siebie biskupow na swoja modle?
Co mnie obchodzi ze ktos nazwie sie nawet papiezem?
My katolicy po prostu trzymajmy sie zdrowej nauki, a z uzurpatorami rozmawiajmy zyczliwie mowiac do nich jak do ludzi, ktorzy nie znalezli jeszcze jasnej drogi do Boga: i nazywajac kobiete kobieta, a nie biskupem.
- Andy72
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 686 times
Wojna Rosyjsko-Ukraińska musi się jak najszybciej skończyć (najlepiej jak obie strony uznają swe zwycięstwo)
Zanim uda się wciągnąć do tartaku Polskę: teraz może nie być nalot 20 lekkich nieuzbrojonych dronów ale poważny atak terrorystyczny, gidze Rosja będzie mówiła że to Ukraina, a Ukraina i nasz rząd że Rosja.
A pilnowanie by przypadkiem Putin nie miał satysfakcji tylko gorycz porażki, to zwykła małpia złośliwość euro-elit, którą może spowodować że jeszcze zatęsknimy za Putinem, gdy GRU zastąpi go jakimś twardogłowym typu Girkin albo też w przypadku przegranej przez Rosji wojnie i niezadowoleniu żołnierzy będziemy mieli powtórkę z Lenina 1917 wraz z arsenałem jądrowym.
Dodano po 13 minutach 8 sekundach:
Z dobrych rzeczy:
Polska się budzi: widać to po drastycznie niskiej frekwencji Edukacji Zdrowotnej
Zanim uda się wciągnąć do tartaku Polskę: teraz może nie być nalot 20 lekkich nieuzbrojonych dronów ale poważny atak terrorystyczny, gidze Rosja będzie mówiła że to Ukraina, a Ukraina i nasz rząd że Rosja.
A pilnowanie by przypadkiem Putin nie miał satysfakcji tylko gorycz porażki, to zwykła małpia złośliwość euro-elit, którą może spowodować że jeszcze zatęsknimy za Putinem, gdy GRU zastąpi go jakimś twardogłowym typu Girkin albo też w przypadku przegranej przez Rosji wojnie i niezadowoleniu żołnierzy będziemy mieli powtórkę z Lenina 1917 wraz z arsenałem jądrowym.
Dodano po 13 minutach 8 sekundach:
Z dobrych rzeczy:
Polska się budzi: widać to po drastycznie niskiej frekwencji Edukacji Zdrowotnej
„Stół dla mnie zastawiasz, na oczach mych wrogów to czynisz” (Ps 23,5)
-
Pompieri
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 1188 times
- Been thanked: 623 times
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Obawiam się, że to fałszywa perspektywa, @Andy72 : to nie jest wojna z Ukrainą, w którą Polska czy inne kraje dawnego "obozu socjalistycznego" dadzą się wciągnąć lub nie - to jest po prostu pierwszy (a właściwie wczesny, bo inne rzeczy już były, np. Gruzja) etap wojny, której jesteśmy stroną.