Propozycje zmian
Re: Propozycje zmian
Zaczynamy powoli tworzyć sąd. Czym więcej ludzi zostanie zaangażowanych, tym większa polityka będzie uprawiana na forum. Zaczną się tworzyć grupki wzajemnej adoracji, przeciąganie na swoją stronę, zdrady. A wszystko to wejdzie w miejsce dyskusji o Bogu, których będzie coraz mniej, bo każdy będzie skupiony na konfliktach między userami.
Nie zmieniajmy nic. Posty powinny być usuwane, jeżeli łamią regulamin. Moderacja powinna informować autora o usunięciu postu - co zapewne robi - ale nie musi każdemu tłumaczyć swoich decyzji. Bo po co? Takie to ważne dla innych?
Czepić się mogę konsekwencji w działaniu admina i moderacji. Skoro każdy user jest zobowiązany do przestrzegania regulaminu, to niech do każdego usera stosuje się takie same działania. Złamał regulamin - kara, wg regulaminu. Nieważne kto to i dlaczego. Każdy z nas jest równy. Przynajmniej powinien być.
Nie zmieniajmy nic. Posty powinny być usuwane, jeżeli łamią regulamin. Moderacja powinna informować autora o usunięciu postu - co zapewne robi - ale nie musi każdemu tłumaczyć swoich decyzji. Bo po co? Takie to ważne dla innych?
Czepić się mogę konsekwencji w działaniu admina i moderacji. Skoro każdy user jest zobowiązany do przestrzegania regulaminu, to niech do każdego usera stosuje się takie same działania. Złamał regulamin - kara, wg regulaminu. Nieważne kto to i dlaczego. Każdy z nas jest równy. Przynajmniej powinien być.
- CiekawaXO
- Legendarny komentator

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 1516 times
- Been thanked: 1255 times
- Jockey
- Super gaduła

- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 147 times
to nie zadziała.
Działa tylko, żeby odsączyć różne protestanckie i z pogranicza sekt teksty od np. tego co jest zgodne z nauką katolicką. I tylko tyle. Oczywiście krzyku jest co nie miara. Jak np. to co wypisuje tutaj @Quinque. Nie znając oczywiście meritum sprawy.
Pan jest Pasterzem moim. Niczego mi nie braknie.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 5875 times
- Been thanked: 3776 times
- Kontakt:
Między " buractwem i chamstwem" a "zamordyzmem" jest przestrzeń , która jest dobrze widziana na tym forum.Marek_Piotrowski pisze: ↑2025-05-01, 14:29Chyba sobie żartujesz. Tam nie było żadnego zamordyzmu.Zuben Ninja pisze: ↑2025-05-01, 14:10Chyba sobie żartujesz. Zobacz do czego doprowadził zamordyzm na konkurencyjnym forum katolickim, na którym moderatorem jest nasz antybohater @Jockey. Tam już prawie nic się nie dzieje pomimo kilkukrotnie większej liczby zarejestrowanych użytkowników. Chcesz tego samego tutaj?Marek_Piotrowski pisze: ↑2025-04-29, 14:45 Mimo wszystko lepsza czasem zła moderacja, niż pozorna, pieniacka "pseudodemokracja" na forum.
A argument, żeby dopuszczać buractwo i chamstwo dla większej frekwencji mam za wyjątkowo niechrześcijański.
Kochani, spokojnie, to forum w sierpniu będzie miało 10 lat
i ciągłych narzekań niektórych forumowiczów
Będzie dobrze i jest dobrze. Dawno pogodziłem się z tym, że forumowiczów nie da się "w anioły przerobić".
Nie jest moim celem stworzyć tu skansen dobrych katolików, bo było byto nieprawdziwe i niechrześcijańskie i nie Chrystusowe.
On spotykał się i rozmawiał równiez z celnikami i grzesznikami i dla nich tez jest tu miejsce na forum.
Jest również dla błądzących i poszukujących, bo ja też kiedyś taki byłem i wielu z nas, teraz dojrzałych katolików - warto o tym pamiętać
oj poniosło mnie - przepraszam.
Dodano po 2 minutach 29 sekundach:
Rzadnej segregacji na forum nie będzie
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 4657 times
W moim przypadku, to tylko kwestia ilości, a nie jakości.
Jestem ignorantem i dopiero się uczę. Poznaję. Nie wygłaszam dogmatów, ani kategorycznych stwierdzeń.
Pisze to, co myślę, co mi się wydaje. Ale wiedzę mam wciąż za małą.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Has thanked: 3798 times
- Been thanked: 6026 times
- Kontakt:
- sądzony
- Legendarny komentator

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 3039 times
Rozumiem, że proponujesz, iż można by rozważyć zmianę 
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20
- Morkej
- Zasłużony komentator

- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 598 times
Jeżeli masz zacytowanego posta, gdzie ktoś albo Ty sam użyłeś emotek spoza forum np. z telefonu, to stąd się bierze błąd.
W takim przypadku edytować posta może ktoś wyłącznie z moderacji
W takim przypadku edytować posta może ktoś wyłącznie z moderacji
Oczekuj Pana, bądź mężny w działaniu i umacniaj się w sobie; nie trać ufności, nie poddawaj się,
lecz ciałem i duszą walcz o chwałę Bożą. - Tomasz à Kempis
lecz ciałem i duszą walcz o chwałę Bożą. - Tomasz à Kempis
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Czy ktoś jeszcze ma problem z edycją postów?
Bo ja poza tymi, które podał Morkej, nie mam, a jako dysortografa edytuje prawie każdy
Yockey weź sprecyzuj nieco
Bo ja poza tymi, które podał Morkej, nie mam, a jako dysortografa edytuje prawie każdy
Yockey weź sprecyzuj nieco
Ostatnio zmieniony 2025-11-04, 21:09 przez Dezerter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Jesli chodzi o wczoraj ok 22 to były prace na serwerze i forum nie było dostępne jakiś czas - zapomniałem podać info
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Przypadek diagnostyczny:
Zmieniam z

Zmieniam z
naMoże robię błąd, że się odzywam, ale trzeba odróżniać cechę (np. funkcję na przestrzeni) od elementów przestrzeni.
Odległość jest własnością przestrzeni, a nie elementem tej przestrzeni.
Zupełnie analogicznie jak relacja pokrewieństwa nie jest członkiem (elementem) rodziny, tylko opisuje, kto jest czyim krewnym.
Przestrzeń metryczna (jak już chcesz o niej mówić to para: (𝑋,𝑑), gdzie X jest zawartością zbioru/przestrzeni. Samo to mówi, że funkcja nie jest elementem zbioru.
Innymi słowy zależność: d(x,y)∈X jest fałszywa.
Odległość nie może być elementem przestrzeni, ponieważ jej wartości należą do innego zbioru niż elementy przestrzeni.
Prościej już nie umiem
i otrzymujęMoże robię błąd, że się odzywam, ale trzeba odróżniać funkcję nad przestrzenią (a właściwie jej elementami) od elementów przestrzeni.
Odległość jest własnością przestrzeni, a nie elementem tej przestrzeni.
Zupełnie analogicznie jak relacja pokrewieństwa nie jest członkiem (elementem) rodziny, tylko opisuje, kto jest czyim krewnym.
Przestrzeń metryczna (jak już chcesz o niej mówić to para: (𝑋,𝑑), gdzie X jest zawartością zbioru/przestrzeni. Samo to mówi, że funkcja nie jest elementem zbioru.
Innymi słowy zależność: d(x,y)∈X jest fałszywa.
Odległość nie może być elementem przestrzeni, ponieważ jej wartości należą do innego zbioru niż elementy przestrzeni.
Prościej już nie umiem