Kolejne nawrócenie

Dzielimy się dowodami Bożego działania w naszym życiu i życiu znanych osób, jak i naszych bliskich i innych ludzi; piszcie to, co zbuduje wszystkich w wierze w Boga.
Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 4777 times

Re: Kolejne nawrócenie

Post autor: Andej » 2026-01-03, 11:40

Podziwiam umiejętność takiego wykorzystywania SI. Dziękuję za przytoczenie.
Mogę tylko powtórzyć: Jestem zwykłym prostym chłopem stąpającym po ziemi. Nie mam doświadczeń mistycznych, nie wzlatuję tak wysoko. Dlatego w moim języku tak, znaczy tak, a białe znaczy białe.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 1540 times
Been thanked: 1269 times

Post autor: CiekawaXO » 2026-01-03, 11:50

Ale podziwiam już oznacza gardzę. Tylko innymi słowy.

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2026-01-03, 12:34

CiekawaXO pisze: 2026-01-03, 11:50 Ale podziwiam już oznacza gardzę. Tylko innymi słowy.
To dość wredna uwaga. Albowiem rzeczywiście podziwiam. Zresztą jestem też pełen podziwu dla tego, jak Ty potrafisz wykorzystywać SI. Do tego jak robisz te klipy, czy jak to nazwać. Ja nie ogarniam.
Ale nie jestem kobitą. I dlatego szczerze podziwiam u innych umiejętności, których sam ogarnąć nie potrafię.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Awatar użytkownika
CiekawaXO
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 1540 times
Been thanked: 1269 times

Post autor: CiekawaXO » 2026-01-03, 13:44

Jesteś kobitą bo marudzisz całe dnie jak baba a nawet 100 bab:P
Nikt tak nie potrafi jak ty, noooon stop. Ale niektórzy meni mają więcej kobiecych pierwiastków, i ty do nich należysz.
Widzisz, też masz umiejętność którą inni mają w mniejszej skali.
I nawet robisz coś lepiej niż kobiety, więc fajnie chyba nie?
Ostatnio zmieniony 2026-01-03, 13:48 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sądzony
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 2804 times
Been thanked: 3108 times

Post autor: sądzony » 2026-01-03, 15:46

Andej pisze: 2026-01-03, 11:40 Podziwiam umiejętność takiego wykorzystywania SI. Dziękuję za przytoczenie.
Mogę tylko powtórzyć: Jestem zwykłym prostym chłopem stąpającym po ziemi. Nie mam doświadczeń mistycznych, nie wzlatuję tak wysoko. Dlatego w moim języku tak, znaczy tak, a białe znaczy białe.
Tu nie chodzi o to kto jaki jest.
Osobiście, dzięki temu co napisała SI, dostrzegłem więcej prawdy w tym co piszesz, a sam doświadczyłem jakby moje ego "dostało po łapach".
I nie chodzi o to, że SI ma być rozstrzygające, ale może być w jakiś sposób nieco pomocne.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2026-01-03, 15:56

No cóż, często jest tak, jak ze ślepcami macającymi słonia. Każdy z nas ma dostęp do czegoś. Jakiejś wiedzy, umiejętności. I doskonale. Bo każda wymiana zdań otwiera na coś oczy. Może nie zawsze. ale zawsze daje na to szansę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Świadectwa działania Boga”