Czy ateistą może być lepszym człowiekiem niż katolik?

Rozmowy, które dotyczą osób niewierzących, osób które wątpią w istnienie Boga, którzy również mówią, że nie należy Bogu oddawać czci.
ODPOWIEDZ
Stanko
Super gaduła
Super gaduła
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 30 times
Been thanked: 123 times

Re: Czy ateistą może być lepszym człowiekiem niż katolik?

Post autor: Stanko » 2026-03-02, 16:55

Krystyna pisze: 2026-03-02, 14:14 " Niech Ci to wejdzie do głowy na zawsze." napominasz mnie po chrześcijańsku @Stanko , ale nic nie poradzę, mam łeb nabity gupstwami i herezjami, w dodatku znów czytam Cichy Don, bo jakieś inne czynne szatany mi podrzuciły. Ale jak pewnie czytasz ze zrozumieniem, Boga uznaję, kto wie, czy nie głębiej niż ty. L-)
Od kiedy się "znamy", wiem, że zawsze ważne dla Ciebie były różne zboczenia antyteologiczne.
Więc nie dziw się, że "masz łeb nabity gupstwami i herezjami". Na swoje życzenie.
I na tym forum także robisz wrażenie, jakbyś chciała też inne "łby nabić gupstwami i herezjami". Nie?

Krystyna
Super gaduła
Super gaduła
Ostrzeżenia: 1
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 247 times
Been thanked: 47 times

Re: Czy ateistą może być lepszym człowiekiem niż katolik?

Post autor: Krystyna » 2026-03-02, 17:08

Z pewnością nie antyteologiczne. Theo to właśnie Bóg.A akurat ja w Boga wierzę. Przyjmij to do głowy. Nie istnieje nic takiego jak zboczenie antyteologiczne, co najwyżej myślenie, rozumienie, podejście, pogląd. Zboczenie to inna sfera . Nie mieszajmy odrębnych systemów walutowych.
Ostatnio zmieniony 2026-03-02, 17:08 przez Krystyna, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ateizm, agnostycyzm, deizm”