Shalom

Jesteś nowy/a na forum? Tutaj możesz się z nami przywitać i siebie nam przedstawić.
ODPOWIEDZ
JakubK444
Przybysz
Przybysz
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Shalom

Post autor: JakubK444 » 2026-02-11, 21:16

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Nazywam się Jakub mam 32 lata mieszkam niedaleko Nowego Targu (Waksmund).Jestem Katolikiem od urodzenia jednak był czas kiedy błądziłem i dużo grzeszyłem w tym czytałem księgę Lucyfera ,,Księgę Urantii'' aktualnie się nawróciłem Pan Jezus mnie uzdrawia. Przestrzegam wszystkich przed tą Księgą ona prowadzi prosto do piekła... A tak więcej o mnie to jestem kawalerem i zamierzam iść do zakonu franciszkanów. Pokój i Dobro
Ostatnio zmieniony 2026-02-11, 21:37 przez Dezerter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marek_Piotrowski
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 6160 times
Kontakt:

Re: Shalom

Post autor: Marek_Piotrowski » 2026-02-11, 21:25

Witaj Jakubie.

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 6340 times
Been thanked: 3914 times
Kontakt:

Post autor: Dezerter » 2026-02-11, 21:43

Miło cię gościć Jakubie
franciszkanie to dobry wybór
szalom
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

mareta
Aktywny komentator
Aktywny komentator
Has thanked: 130 times
Been thanked: 111 times

Post autor: mareta » 2026-02-11, 21:48

JakubK444 pisze: 2026-02-11, 21:16 Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Nazywam się Jakub mam 32 lata mieszkam niedaleko Nowego Targu (Waksmund).Jestem Katolikiem od urodzenia jednak był czas kiedy błądziłem i dużo grzeszyłem w tym czytałem księgę Lucyfera ,,Księgę Urantii'' aktualnie się nawróciłem Pan Jezus mnie uzdrawia. Przestrzegam wszystkich przed tą Księgą ona prowadzi prosto do piekła... A tak więcej o mnie to jestem kawalerem i zamierzam iść do zakonu franciszkanów. Pokój i Dobro
Witaj. Jak już tam trafisz, daj znać.
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”

Awatar użytkownika
AdamS.
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 1395 times
Been thanked: 1699 times

Post autor: AdamS. » 2026-02-12, 10:33

JakubK444 pisze: 2026-02-11, 21:16 Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Nazywam się Jakub mam 32 lata mieszkam niedaleko Nowego Targu (Waksmund).Jestem Katolikiem od urodzenia jednak był czas kiedy błądziłem i dużo grzeszyłem w tym czytałem księgę Lucyfera ,,Księgę Urantii'' aktualnie się nawróciłem Pan Jezus mnie uzdrawia.
Waksmund - piękna miejscowość nad Dunajcem! Czujesz się góralem? :) Błądzenie jest rzeczą ludzką i czasem mam wrażenie, że staje się nawet warunkiem dojrzewania w wierze. Chwała więc Panu, że w Jezusie znalazłeś swoje uwolnienie i uzdrowienie! Witaj wśród swoich! :)

Awatar użytkownika
EnEs
Dyskutant
Dyskutant
Has thanked: 55 times
Been thanked: 89 times

Post autor: EnEs » 2026-02-12, 14:31

Witaj Jakubie, tu Sławek, 61 lat. Wiele lat błądzący, ale kiedy było trzeba, to Pan Jezus uderzył pięścią w stół. Celnie.
Mam w rodzinie kuzyna, w przeszłości bywał po ciemnej stronie. Obecnie od 11 lat bardzo dobry i zaangażowany ksiądz.
Jeżeli Bóg z nami, któż przeciwko nam?

Jagoda
Przybysz
Przybysz
Been thanked: 1 time

Post autor: Jagoda » 2026-03-03, 16:02

Hej, jestem Jagoda, mam 30 lat i nadal dążę do nawrócenia.
12 lat temu pochłonęły mnie wygody tego świata, mam za sobą dużo grzechów, dużo błędów i żalu. Chciałabym wrócić na dobre tory i już na nich pozostać. Zostałam wychowana w tradycyjnej rodzinie katolickiej, ale od rozpoczęcia życia na własny rachunek przestałam być mocno wierząca i weszłam w świat pozornie 'lekkiego, łatwego, przyjemnego' życia. Nie miałam do czynienia z okultyzmem, nie wywoływałam duchów, ale sama zrezygnowałam z zasad, w jakich wychowali mnie rodzice. Ważniejsze były dla mnie imprezy, picie, uznanie innych i związki.
Od prawie 3 lat praktycznie nie widuję się z nikim, kontakty ze znajomymi praktycznie wszystkie się urwały. Modlę się więcej od czerwca tamtego roku i co kilka miesięcy tej modlitwy jest więcej. Czuję, że jestem bliżej Boga, ale niewiele. Chcę się zbliżyć bardziej.
Pozdrawiam Was wszystkich

Awatar użytkownika
Marek_Piotrowski
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 6160 times
Kontakt:

Post autor: Marek_Piotrowski » 2026-03-03, 16:20

Witaj Jagodo!
Ładne imię

Jagoda
Przybysz
Przybysz

Post autor: Jagoda » 2026-03-03, 16:52

Marek_Piotrowski pisze: 2026-03-03, 16:20 Witaj Jagodo!
Ładne imię
Dziękuję! Porozglądam się tu trochę :)

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 6340 times
Been thanked: 3914 times
Kontakt:

Post autor: Dezerter » 2026-03-04, 23:20

Miło cię widzieć Jagodo :ymhug: , imię piękne na tyle, że nadałem je mojej córce B-) , jest nieco tylko starsza od ciebie
Twój życiorys jest dość typowy w tych czasach, dobrze, że szybko się zorientowałaś, że taka droga bez Boga, nie jest tak naprawdę ani łatwa, ani lekka, ani łatwa, ani przyjemna bo nie daje prawdziwego szczęścia i nie do takiego życia zostaliśmy stworzeni.
Zostań z nami i wzrastaj w wierze i wiedzy o Bogu
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

Jagoda
Przybysz
Przybysz

Post autor: Jagoda » 2026-03-05, 11:47

Dezerter pisze: 2026-03-04, 23:20 Miło cię widzieć Jagodo :ymhug: , imię piękne na tyle, że nadałem je mojej córce B-) , jest nieco tylko starsza od ciebie
Twój życiorys jest dość typowy w tych czasach, dobrze, że szybko się zorientowałaś, że taka droga bez Boga, nie jest tak naprawdę ani łatwa, ani lekka, ani łatwa, ani przyjemna bo nie daje prawdziwego szczęścia i nie do takiego życia zostaliśmy stworzeni.
Zostań z nami i wzrastaj w wierze i wiedzy o Bogu
Dziękuję za miłe słowa. Życie "typowe" dla tych czasów od 12 lat tak bardzo mnie męczy, tak samo jak życie bez rozgrzeszenia i Komunii ponad 6 lat to dla mnie za dużo. Niestety nie ze wszystkim mogłam zerwać tak nagle więc jeszcze droga przede mną do pełnego nawrócenia.

Zostaję z Wami i mam nadzieję na lepsze.

Awatar użytkownika
sądzony
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 2914 times
Been thanked: 3212 times

Post autor: sądzony » 2026-03-05, 21:05

Witaj @Jagoda.
Myślę, że nikomu ze wszystkim nie udało się zerwać. To robota na całe życie. Czasem takie przerzucanie kamieni z kupki na kupę.
Trzymaj się. Pozdrawiam.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się”