Shalom
Shalom
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Nazywam się Jakub mam 32 lata mieszkam niedaleko Nowego Targu (Waksmund).Jestem Katolikiem od urodzenia jednak był czas kiedy błądziłem i dużo grzeszyłem w tym czytałem księgę Lucyfera ,,Księgę Urantii'' aktualnie się nawróciłem Pan Jezus mnie uzdrawia. Przestrzegam wszystkich przed tą Księgą ona prowadzi prosto do piekła... A tak więcej o mnie to jestem kawalerem i zamierzam iść do zakonu franciszkanów. Pokój i Dobro
Ostatnio zmieniony 2026-02-11, 21:37 przez Dezerter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 6160 times
- Kontakt:
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 6340 times
- Been thanked: 3914 times
- Kontakt:
Re: Shalom
Miło cię gościć Jakubie
franciszkanie to dobry wybór
szalom
franciszkanie to dobry wybór
szalom
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
-
mareta
- Aktywny komentator

- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 111 times
Witaj. Jak już tam trafisz, daj znać.JakubK444 pisze: ↑2026-02-11, 21:16 Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Nazywam się Jakub mam 32 lata mieszkam niedaleko Nowego Targu (Waksmund).Jestem Katolikiem od urodzenia jednak był czas kiedy błądziłem i dużo grzeszyłem w tym czytałem księgę Lucyfera ,,Księgę Urantii'' aktualnie się nawróciłem Pan Jezus mnie uzdrawia. Przestrzegam wszystkich przed tą Księgą ona prowadzi prosto do piekła... A tak więcej o mnie to jestem kawalerem i zamierzam iść do zakonu franciszkanów. Pokój i Dobro
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”
- AdamS.
- Elitarny komentator

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1395 times
- Been thanked: 1699 times
Waksmund - piękna miejscowość nad Dunajcem! Czujesz się góralem?JakubK444 pisze: ↑2026-02-11, 21:16 Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Nazywam się Jakub mam 32 lata mieszkam niedaleko Nowego Targu (Waksmund).Jestem Katolikiem od urodzenia jednak był czas kiedy błądziłem i dużo grzeszyłem w tym czytałem księgę Lucyfera ,,Księgę Urantii'' aktualnie się nawróciłem Pan Jezus mnie uzdrawia.
- EnEs
- Dyskutant

- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 89 times
Witaj Jakubie, tu Sławek, 61 lat. Wiele lat błądzący, ale kiedy było trzeba, to Pan Jezus uderzył pięścią w stół. Celnie.
Mam w rodzinie kuzyna, w przeszłości bywał po ciemnej stronie. Obecnie od 11 lat bardzo dobry i zaangażowany ksiądz.
Mam w rodzinie kuzyna, w przeszłości bywał po ciemnej stronie. Obecnie od 11 lat bardzo dobry i zaangażowany ksiądz.
Jeżeli Bóg z nami, któż przeciwko nam?
Hej, jestem Jagoda, mam 30 lat i nadal dążę do nawrócenia.
12 lat temu pochłonęły mnie wygody tego świata, mam za sobą dużo grzechów, dużo błędów i żalu. Chciałabym wrócić na dobre tory i już na nich pozostać. Zostałam wychowana w tradycyjnej rodzinie katolickiej, ale od rozpoczęcia życia na własny rachunek przestałam być mocno wierząca i weszłam w świat pozornie 'lekkiego, łatwego, przyjemnego' życia. Nie miałam do czynienia z okultyzmem, nie wywoływałam duchów, ale sama zrezygnowałam z zasad, w jakich wychowali mnie rodzice. Ważniejsze były dla mnie imprezy, picie, uznanie innych i związki.
Od prawie 3 lat praktycznie nie widuję się z nikim, kontakty ze znajomymi praktycznie wszystkie się urwały. Modlę się więcej od czerwca tamtego roku i co kilka miesięcy tej modlitwy jest więcej. Czuję, że jestem bliżej Boga, ale niewiele. Chcę się zbliżyć bardziej.
Pozdrawiam Was wszystkich
12 lat temu pochłonęły mnie wygody tego świata, mam za sobą dużo grzechów, dużo błędów i żalu. Chciałabym wrócić na dobre tory i już na nich pozostać. Zostałam wychowana w tradycyjnej rodzinie katolickiej, ale od rozpoczęcia życia na własny rachunek przestałam być mocno wierząca i weszłam w świat pozornie 'lekkiego, łatwego, przyjemnego' życia. Nie miałam do czynienia z okultyzmem, nie wywoływałam duchów, ale sama zrezygnowałam z zasad, w jakich wychowali mnie rodzice. Ważniejsze były dla mnie imprezy, picie, uznanie innych i związki.
Od prawie 3 lat praktycznie nie widuję się z nikim, kontakty ze znajomymi praktycznie wszystkie się urwały. Modlę się więcej od czerwca tamtego roku i co kilka miesięcy tej modlitwy jest więcej. Czuję, że jestem bliżej Boga, ale niewiele. Chcę się zbliżyć bardziej.
Pozdrawiam Was wszystkich
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 6160 times
- Kontakt:
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 6340 times
- Been thanked: 3914 times
- Kontakt:
Miło cię widzieć Jagodo
, imię piękne na tyle, że nadałem je mojej córce
, jest nieco tylko starsza od ciebie
Twój życiorys jest dość typowy w tych czasach, dobrze, że szybko się zorientowałaś, że taka droga bez Boga, nie jest tak naprawdę ani łatwa, ani lekka, ani łatwa, ani przyjemna bo nie daje prawdziwego szczęścia i nie do takiego życia zostaliśmy stworzeni.
Zostań z nami i wzrastaj w wierze i wiedzy o Bogu
Twój życiorys jest dość typowy w tych czasach, dobrze, że szybko się zorientowałaś, że taka droga bez Boga, nie jest tak naprawdę ani łatwa, ani lekka, ani łatwa, ani przyjemna bo nie daje prawdziwego szczęścia i nie do takiego życia zostaliśmy stworzeni.
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
Dziękuję za miłe słowa. Życie "typowe" dla tych czasów od 12 lat tak bardzo mnie męczy, tak samo jak życie bez rozgrzeszenia i Komunii ponad 6 lat to dla mnie za dużo. Niestety nie ze wszystkim mogłam zerwać tak nagle więc jeszcze droga przede mną do pełnego nawrócenia.Dezerter pisze: ↑2026-03-04, 23:20 Miło cię widzieć Jagodo, imię piękne na tyle, że nadałem je mojej córce
, jest nieco tylko starsza od ciebie
Zostaję z Wami i mam nadzieję na lepsze.
- sądzony
- Legendarny komentator

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 2914 times
- Been thanked: 3212 times
Witaj @Jagoda.
Myślę, że nikomu ze wszystkim nie udało się zerwać. To robota na całe życie. Czasem takie przerzucanie kamieni z kupki na kupę.
Trzymaj się. Pozdrawiam.
Myślę, że nikomu ze wszystkim nie udało się zerwać. To robota na całe życie. Czasem takie przerzucanie kamieni z kupki na kupę.
Trzymaj się. Pozdrawiam.
"W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was." J 14.20