Mem.
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 4970 times
Re: Mem.
Jak łatwo wytłumaczyć komuś coś, czego nigdy nie doświadczył. Ślepemu kolory, głuchemu muzykę ...
Nie denerwujmy się. Zamiast tego spróbujmy zrozumieć, że to, co dla nas jest proste i oczywiste, dla kogoś innego może być całkowicie niepojęte.

Nie denerwujmy się. Zamiast tego spróbujmy zrozumieć, że to, co dla nas jest proste i oczywiste, dla kogoś innego może być całkowicie niepojęte.

Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- Andej
- Legendarny komentator

Skojarzenie ze sprzątaniem.

Jak mówię żonie, że posprzątam, to ona zamiast poczekać chwilę przypomina codziennie. Albo nawet perę razy dziennie. Przez wiele miesięcy.

Jak mówię żonie, że posprzątam, to ona zamiast poczekać chwilę przypomina codziennie. Albo nawet perę razy dziennie. Przez wiele miesięcy.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- Andej
- Legendarny komentator

Za takie sformułowanie byłby ban albo ostrzeżenie. Ale tylko na niniejszym forum. Bo na forum publicznym wszystko można. Można publicznie okazywać pogardę, stygmatyzować uważanych za gorszy (a może najgorszy) sort.

-
Krystyna
- Super gaduła

- Ostrzeżenia: 1
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 247 times
- Been thanked: 47 times
Amerykańskie do reszty zagubienie? Zmęczeni zwycięzaniem.
CNN=sierp i młot. Jak daleko od Ziemi można zawędrować.
No i ten nowoamerykanski infantylny kicz. W binoklach , ciemnowłosy = wróg, albo szpion. Pewnie jakiś myślący wykształciuch. Żywcem z sowieckiego Krokodyla.Albo Poradnik świetlicowy 1953. Mam tu właśnie na stole dla rozweselenia i przypomnienia.
Kopiują bolszewickie pomysły. tylko kiepsko, po amatorsku rysują. Mają jeszcze trochę do nauczenia.
Zrobiłeś mi humor na wieczór. Dzięki.
Dodano po 1 minucie 8 sekundach:

CNN=sierp i młot. Jak daleko od Ziemi można zawędrować.
No i ten nowoamerykanski infantylny kicz. W binoklach , ciemnowłosy = wróg, albo szpion. Pewnie jakiś myślący wykształciuch. Żywcem z sowieckiego Krokodyla.Albo Poradnik świetlicowy 1953. Mam tu właśnie na stole dla rozweselenia i przypomnienia.
Kopiują bolszewickie pomysły. tylko kiepsko, po amatorsku rysują. Mają jeszcze trochę do nauczenia.
Zrobiłeś mi humor na wieczór. Dzięki.
Dodano po 1 minucie 8 sekundach:

Ostatnio zmieniony 2026-02-25, 21:18 przez Krystyna, łącznie zmieniany 3 razy.
- Andej
- Legendarny komentator

Tak, to bardzo przykre. CNN w swoich założeniech miało być medium neutralnym, informacyjnym. Jednak jest opanowane przez liberolewicę i jest skrajnie poprawne politycznie. Oczywiście lewicowo. Rozum już dawno został wyłączony, jest liberolewicowa poprawność polityczna. Jest stacja opiniotwórczą. Zgodnie z zamówieniem politycznym właścicieli.
Prawda ma wymiar polityczny. Prawda jest to, co służy lewicy liberalnej. Wszystko inne jest kłamstwem, nawet jeśli jest prawdą. Wtedy najgorzej.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 6160 times
- Kontakt:
- Andej
- Legendarny komentator

Wojna wojną, ludzie wprawdzie giną, ale jak tu podróżować?
Żadna wojna nie powinna ograniczać influencerów i celebrytów. To skandal.

Żadna wojna nie powinna ograniczać influencerów i celebrytów. To skandal.