Dobre motto na dziś
-
mareta
- Gaduła

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 136 times
Re: Dobre motto na dziś
Jeśli razem z Chrystusem powstaliście z martwych, szukajcie tego, co w górze (Kol 3,1)
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”
-
mareta
- Gaduła

Kłamca jest zły moneciarz; pozwól mu fałsz mnożyć,
To on sam jeden zdoła cały kraj zubożyć.
Adam Mickiewicz
To on sam jeden zdoła cały kraj zubożyć.
Adam Mickiewicz
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”
-
mareta
- Gaduła

Gdy walą się fundamenty, cóż może zdziałać sprawiedliwy?
Ps 11,3
Ps 11,3
Ostatnio zmieniony 2026-04-08, 10:39 przez mareta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Krystyna
- Biegły forumowicz

- Ostrzeżenia: 2
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 304 times
- Been thanked: 68 times
„Jak klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się królem. Pałac staje się cyrkiem.” – tureckie przysłowie
„Nie obwiniaj klauna za to, że zachowuje się jak klaun. Zadaj sobie pytanie, dlaczego wciąż chodzisz do cyrku.”
„Mądry człowiek może odgrywać rolę klauna, ale klaun nie może odgrywać roli mądrego człowieka.” – Malcolm X
„Klaun musi pochodzić z wnętrza. Trzeba nim być, a nie naśladować.” – Lou Jacobs
„Makijaż i charakter klauna. To wszystko, co ma do sprzedania. Kocha i wierzy w tę postać.” – Emmet Kelly
„Ostatecznie chodzi o żart.” – Charlie Chaplin
Facebook
Facebook
+6
Cytaty te często odnoszą się do iluzji, odgrywanych ról oraz tego, że uśmiech może być maską.
Facebook
Facebook
+1
Dziś obchodzimy Dzień Klauna!
To nie tylko postacie z cyrku i ...

To nie tylko postacie z cyrku i kolorowe peruki – klauni mają wyjątkowy talent do wywoływania uśmiechu, czasem łez wzrus...
Facebook
Cytaty klaunów : charakter, charakteryzacja i gagi - Facebook
Tłumaczenie — Ulubione cytaty klauna: „Klaun musi pochodzić z wnętrza. Trzeba nim być, a nie naśladować”. – Lou Jacobs. „Makijaż i charakter klauna. To wszystko, co ma do spr...
Facebook
13:34 84% Nie obwiniaj klauna, że zachowuje się jak klaun. Zadaj ...
* 5. * 36.
Facebook·Alicja Szary
Kiedy klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się królem. Pałac ...
„Jak klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się królem. Pałac staje się cyrkiem.” - tureckie przysłowie.
Reddit
„Jak klaun wchodzi do pałacu, klaun nie zostaje królem. Pałac staje się ...
„Jak klaun wchodzi do pałacu, klaun nie zostaje królem. Pałac staje się cyrkiem.” — tureckie przysłowie : r/quotes.
Reddit
Sentencje, aforyzmy - złote myśli - Strona 245 - Nasze-sanatorium.pl
Re: Sentencje, aforyzmy - złote myśli ... "Nie obwiniaj klauna za to, że zachowuje się jak klaun. Zadaj sobie pytanie, dlaczego wciąż chodzisz do cyrku."
gdy klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się sułtanem. Pałac staje się cyrkiem. ...
Przysłowie tureckie.
Dodano po 9 minutach 19 sekundach:
Sorki, jakiś błąd kopiowania.
„Nie obwiniaj klauna za to, że zachowuje się jak klaun. Zadaj sobie pytanie, dlaczego wciąż chodzisz do cyrku.”
„Mądry człowiek może odgrywać rolę klauna, ale klaun nie może odgrywać roli mądrego człowieka.” – Malcolm X
„Klaun musi pochodzić z wnętrza. Trzeba nim być, a nie naśladować.” – Lou Jacobs
„Makijaż i charakter klauna. To wszystko, co ma do sprzedania. Kocha i wierzy w tę postać.” – Emmet Kelly
„Ostatecznie chodzi o żart.” – Charlie Chaplin
+6
Cytaty te często odnoszą się do iluzji, odgrywanych ról oraz tego, że uśmiech może być maską.
+1
Cytaty klaunów : charakter, charakteryzacja i gagi - Facebook
Tłumaczenie — Ulubione cytaty klauna: „Klaun musi pochodzić z wnętrza. Trzeba nim być, a nie naśladować”. – Lou Jacobs. „Makijaż i charakter klauna. To wszystko, co ma do spr...
13:34 84% Nie obwiniaj klauna, że zachowuje się jak klaun. Zadaj ...
* 5. * 36.
Facebook·Alicja Szary
Kiedy klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się królem. Pałac ...
„Jak klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się królem. Pałac staje się cyrkiem.” - tureckie przysłowie.
„Jak klaun wchodzi do pałacu, klaun nie zostaje królem. Pałac staje się ...
„Jak klaun wchodzi do pałacu, klaun nie zostaje królem. Pałac staje się cyrkiem.” — tureckie przysłowie : r/quotes.
Sentencje, aforyzmy - złote myśli - Strona 245 - Nasze-sanatorium.pl
Re: Sentencje, aforyzmy - złote myśli ... "Nie obwiniaj klauna za to, że zachowuje się jak klaun. Zadaj sobie pytanie, dlaczego wciąż chodzisz do cyrku."
gdy klaun wprowadza się do pałacu, nie staje się sułtanem. Pałac staje się cyrkiem. ...
Przysłowie tureckie.
Dodano po 9 minutach 19 sekundach:
Sorki, jakiś błąd kopiowania.
-
mareta
- Gaduła

"Pycha to pierwszy stopień do piekła"
https://deon.pl/komentarze
https://deon.pl/komentarze
-
Stanko
- Super gaduła

- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 150 times
Dodać koniecznie: "O ile to nie jest psychiczne, nieuleczalne zaburzenie osobowości"
Ostatnio zmieniony 2026-04-09, 18:50 przez Stanko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mareta
- Gaduła

Nie ma w żadnym innym (prócz Chrystusa) zbawienia, gdyż nie dano ludziom pod niebem żadnego innego imienia, przez które moglibyśmy być zbawieni (Dz 4,12)