Cześć wszystkim:)

Jesteś nowy/a na forum? Tutaj możesz się z nami przywitać i siebie nam przedstawić.
ODPOWIEDZ
Mirek872
Przybysz
Przybysz
Wyznanie: Katolicyzm
Been thanked: 2 times

Cześć wszystkim:)

Post autor: Mirek872 » 2026-04-13, 16:44

Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 5106 times

Re: Cześć wszystkim:)

Post autor: Andej » 2026-04-13, 18:07

W takim razie witamy i pozdrawiamy. Zapraszamy do dyskusji. Rozgość się.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Awatar użytkownika
Marek_Piotrowski
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 4110 times
Been thanked: 6259 times
Kontakt:

Post autor: Marek_Piotrowski » 2026-04-13, 18:30

Cześć, Mirku!
Nie odpowiadam na niektóre wpisy: nie widzę wpisów @użytkownik, @CiekawaXO i @Krystyna. Nie "obraziłem się" - ale tak jest z paru względów prościej.

Krystyna
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Ostrzeżenia: 2
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 422 times
Been thanked: 106 times

Post autor: Krystyna » 2026-04-13, 19:36

Czołem Mirku. Nie korci cię polatać na tłokowym Mustangu? Albo Super Constellation? ;-)
Ostatnio zmieniony 2026-04-13, 19:37 przez Krystyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 6530 times
Been thanked: 3978 times
Kontakt:

Post autor: Dezerter » 2026-04-13, 19:57

Mirek872 pisze: 2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
Takich nam tu potrzeba, rozgość się i wzrastaj w wierze
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

Awatar użytkownika
AdamS.
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 1442 times
Been thanked: 1731 times

Post autor: AdamS. » 2026-04-13, 20:02

Mirek872 pisze: 2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
Cześć Mirek! Miło spotkać kolegę po fachu - też jestem nauczycielem (biologii), ale nie pracuję w zawodzie - tzn. już nie w szkole, ale ze światem przyrody mam na co dzień do czynienia. Nieco starszy metryką (58 lat), ale rówieśnik duchem! :) Fajnie, że jesteś!

Awatar użytkownika
chicku
Gaduła
Gaduła
Has thanked: 226 times
Been thanked: 180 times

Post autor: chicku » 2026-04-13, 20:31

Witaj, Mirku, miło Cię tutaj widzieć!
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ יְהוָה ׀ אֶחָד

Mirek872
Przybysz
Przybysz
Been thanked: 2 times

Post autor: Mirek872 » 2026-04-13, 20:54

Krystyna pisze: 2026-04-13, 19:36 Czołem Mirku. Nie korci cię polatać na tłokowym Mustangu? Albo Super Constellation? ;-)
Witaj Krystyna. Mustang wojenny myśliwiec na silniku tłokowym. Surowy samolot, bezpośredni w obsłudze bez elektroniki. Podobnie Lockheed Super Constellation. Jak bym miał taką możliwość to pewnie, że chciałbym polatać. W starszych konstrukcjach więcej było latania w lataniu. Nowsze są naszpikowane elektroniką jak np. a320 czy b737 i w nich jest więcej nadzorowania systemów pokładowych niż faktycznego latania. Choć amerykanie z b737 starali się jak najdłużej pozostać przy filozofii, że to pilot jest ważniejszy w kokpicie niż komputer pokładowy.

Dodano po 18 minutach 15 sekundach:
AdamS. pisze: 2026-04-13, 20:02
Cześć Mirek! Miło spotkać kolegę po fachu - też jestem nauczycielem (biologii), ale nie pracuję w zawodzie - tzn. już nie w szkole, ale ze światem przyrody mam na co dzień do czynienia. Nieco starszy metryką (58 lat), ale rówieśnik duchem! :) Fajnie, że jesteś!
Witaj AdamS. Szukałem pracy w zawodzie nauczyciela ale tak wyszło, że zajmuję się rolnictwem. Miałem też zastrzeżenia do programu nauczania historii, nie byłoby mi z nim po drodze. A jak wiadomo musiałbym się dostosować, przynajmniej oficjalnie. I tak postanowiłem, że jednak odpuszczam sobie pracę jako nauczyciel. Lubię też przyrodę, a rolnictwo jest nią bardzo związana. Przyjemnie pospacerować po polach, gdzie na wiosnę posiałem zboża i patrzeć jak wschodzą i rosną. No i prowadzę uprawę w systemie bez płużnym, aby dbać o życie biologiczne gleby. Jak wiadomo w rolnictwie wszystko zaczyna się od gleby, to jak się z nią obchodzimy potem determinuje plon jaki zbieramy.

Awatar użytkownika
chicku
Gaduła
Gaduła
Has thanked: 226 times
Been thanked: 180 times

Post autor: chicku » 2026-04-13, 22:46

o, to ja też nauczyciel historii z wykształcenia, ale nawet nie szukałem pracy w zawodzie :)
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ יְהוָה ׀ אֶחָד

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się”