abi lubi toAdamS. pisze: ↑2026-01-26, 13:55Skoro już tak bardzo chcesz znać prawdę, to tak. Twoje reakcje walnie się do tego przyczyniły. Często czułem totalną bezradność, bo przecież odpowiadać na każdy atak to uczestniczyć w eskalacji (a moderator nie powinien tego robić). Zaś nie odpowiadać, to godzić się z zarzutami... Ostatecznym powodem rezygnacji z moderowania był brak czasu, ale brakowało mi go dlatego, że czułem się zmuszony do nieustannego reagowania na zarzuty, że decyzje podejmuję autokratywnie (co zmuszało do coraz wnikliwszego analizowania każdego wątku).
Z tego, co obserwuję, podobnie reagujesz na wszystko, co proponuje @Dezerter lub moderatorzy, eskalując każdy cień nieporozumienia. Tak jakby nieustanny konflikt był dla Ciebie siłą napędową, jakąś dziwną pożywką do istnienia. Przepraszam za takie szczere wylanie tego, co od lat czuję. Nie zamierzam już ciągnąć tematu. To po prostu nie mój klimat, dlatego staram się już omijać wszelkie wątki konfliktotwórcze. Tutaj czynię wyjątek - tylko dlatego, że zostałem wywołany do tablicy (początkowo chciałem to przemilczeć, ale wtedy znowu wyszłoby na Twoje. Tu zaś nie chodzi o to, by wyszło na moje czy Twoje, ale byśmy się potrafili zreflektować nad tym, czy permanentne negowanie zdania innych służy temu forum - a nie pamiętam ani jednej wypowiedzi, w której byś się ze mną lub z Dezerterem zgodziła).
Pożegnania, bany, informacje
- abi
- Złoty mówca

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 1256 times
- Been thanked: 2115 times
Re: Pożegnania, bany, informacje
ой чи пан, чи пропав, двічі не вмирати
- CiekawaXO
- Legendarny komentator

- Has thanked: 1607 times
- Been thanked: 1354 times
@AdamS. nie przepraszaj za szczerość.
Tak,jestem z kompletnie innej bajki niż wy.
Dlatego się z wami nie zgadzam.
Wiem że jest trudnosc zaakceptować jak ktoś się z nami ustawicznie nie zgadza i reagujecie wstrętem i lubicie tę inność w podejściu do spraw nazywać atakiem.
Może kiedyś dojrzejesz do tego,że tacy ludzie jak ja,niekoniecznie są złymi ludźmi,ale też wartościowymi i dobrymi.Po prostu się z tobą nie zgadzają i o tym mówią.
Z Dezem zgadza się 90%tego forum,i z moderatorami.Dlatego mentalna krzywda mu się nie stanie. Ale trzeba się liczyć z tym,że będą osoby,jak ja,którym się nie podoba wasze działanie.I tyle.Ludzie są różni,a ty byś chciał żeby forum się składało z samych Adamów i Dezów chyba. Musisz może sie poćwiczyć w szanowaniu odmiennego zdania,nawet jeśli jest permanentne?
Ale dobrze ze odszedłeś. Jak nie miałeś czasu,żeby czytać i wczuwać sie-żeby lepiej osądzić. Sam też pewnie chciałbyś być oceniany z pełnym kontekstem.
Tak,jestem z kompletnie innej bajki niż wy.
Dlatego się z wami nie zgadzam.
Wiem że jest trudnosc zaakceptować jak ktoś się z nami ustawicznie nie zgadza i reagujecie wstrętem i lubicie tę inność w podejściu do spraw nazywać atakiem.
Może kiedyś dojrzejesz do tego,że tacy ludzie jak ja,niekoniecznie są złymi ludźmi,ale też wartościowymi i dobrymi.Po prostu się z tobą nie zgadzają i o tym mówią.
Z Dezem zgadza się 90%tego forum,i z moderatorami.Dlatego mentalna krzywda mu się nie stanie. Ale trzeba się liczyć z tym,że będą osoby,jak ja,którym się nie podoba wasze działanie.I tyle.Ludzie są różni,a ty byś chciał żeby forum się składało z samych Adamów i Dezów chyba. Musisz może sie poćwiczyć w szanowaniu odmiennego zdania,nawet jeśli jest permanentne?
Ale dobrze ze odszedłeś. Jak nie miałeś czasu,żeby czytać i wczuwać sie-żeby lepiej osądzić. Sam też pewnie chciałbyś być oceniany z pełnym kontekstem.
Ostatnio zmieniony 2026-01-26, 15:27 przez CiekawaXO, łącznie zmieniany 4 razy.
- Andy72
- Mistrz komentowania

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 687 times
Aby ostudzić emocje, proponuję by
1. @CiekawaXO opisała plan/projekt, jak jej zdaniem mogłoby to wyglądać:
1. @CiekawaXO opisała plan/projekt, jak jej zdaniem mogłoby to wyglądać:
2. merytorycznie odnieść się do całości lub części tego opisu.CiekawaXO pisze:Opiszę ale już czysto teoretycznie i jutro,bo to za duża rewolucja i totalna zmiana podejścia. Na dodatek z innym modem tylko dla tego działu. Albo z dwoma modami,katolikiem i ateistą i im to zostawić.
„Stół dla mnie zastawiasz, na oczach mych wrogów to czynisz” (Ps 23,5)
-
Albertus
- Złoty mówca

- Has thanked: 680 times
- Been thanked: 1302 times
Będzie (nomen omen) ciekawie?Andy72 pisze: ↑2026-01-26, 16:23 Aby ostudzić emocje, proponuję by
1. @CiekawaXO opisała plan/projekt, jak jej zdaniem mogłoby to wyglądać:2. merytorycznie odnieść się do całości lub części tego opisu.CiekawaXO pisze:Opiszę ale już czysto teoretycznie i jutro,bo to za duża rewolucja i totalna zmiana podejścia. Na dodatek z innym modem tylko dla tego działu. Albo z dwoma modami,katolikiem i ateistą i im to zostawić.
Ostatnio zmieniony 2026-01-26, 16:25 przez Albertus, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdamS.
- Elitarny komentator

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1442 times
- Been thanked: 1732 times
Zapomniałem jeszcze dodać, że jesteś mistrzem w perfidnym odwracaniu sytuacji. Po każdym ataku, jeśli Ci się tylko udało wywołać jakąś reakcję, przedstawiasz się w roli pokrzywdzonej. Nie pamiętam, żeby ktokolwiek okazywał Ci "wstręt" lub nazywał Cię "złym człowiekiem". Musiałbym natomiast sięgnąć do historii, aby pokazać, jakimi słowami potrafiłaś podsumować mnie lub innych uczestników tego forum, by później płynnie wejść w rolę ofiary "kneblowanych ust". A tego już nie chcę robić, bo wolę zamknąć za sobą przeszłość, na której nic wyrosnąć nie może.CiekawaXO pisze: ↑2026-01-26, 15:16 Wiem że jest trudnosc zaakceptować jak ktoś się z nami ustawicznie nie zgadza i reagujecie wstrętem i lubicie tę inność w podejściu do spraw nazywać atakiem. Może kiedyś dojrzejesz do tego,że tacy ludzie jak ja,niekoniecznie są złymi ludźmi,ale też wartościowymi i dobrymi.Po prostu się z tobą nie zgadzają i o tym mówią. Z Dezem zgadza się 90%tego forum,i z moderatorami.Dlatego mentalna krzywda mu się nie stanie. Ale trzeba się liczyć z tym,że będą osoby,jak ja,którym się nie podoba wasze działanie.I tyle.Ludzie są różni,a ty byś chciał żeby forum się składało z samych Adamów i Dezów chyba. Musisz może sie poćwiczyć w szanowaniu odmiennego zdania,nawet jeśli jest permanentne?
Ale dobrze ze odszedłeś.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 6540 times
- Been thanked: 3980 times
- Kontakt:
Proponuję zakończyć tą dyskusje o wszystkim i o niczym, bo jest to dział
Informacje administracyjne
Informacje i Ogłoszenia
a nie kawiarenka, czy offtopik - proszę przenieść się z dyskusją do odpowiednich działów i wątków - tutaj koniec offtopu
- muszę posprzątać
Informacje administracyjne
Informacje i Ogłoszenia
a nie kawiarenka, czy offtopik - proszę przenieść się z dyskusją do odpowiednich działów i wątków - tutaj koniec offtopu
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Ponieważ niektórzy forumowicze, na godziny przed Wielkim Postem nie potrafili się zachować gorsząc swoim zachowaniem i wprowadzając kłótnie i ferment na forum zmusili mnie do reakcji
Ciekawa i Jockej dostali po 3 dni blokady na przemyślenie swojego zachowania, kolejna blokada to będzie 7 dni, później do Wielkanocy.
Nie ma zgody na taką atmosferę na forum - większość forumowiczów ma dość zachowania kilku rozrabiaków rozbijających forum.
Albo piszemy w miłej i przyjaznej atmosferze albo wcale - wybór należy do Was.
Ciekawa i Jockej dostali po 3 dni blokady na przemyślenie swojego zachowania, kolejna blokada to będzie 7 dni, później do Wielkanocy.
Nie ma zgody na taką atmosferę na forum - większość forumowiczów ma dość zachowania kilku rozrabiaków rozbijających forum.
Albo piszemy w miłej i przyjaznej atmosferze albo wcale - wybór należy do Was.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Zostałem poproszony o przekazanie, więc to czynię:
Chcialbym przeprosic wszystkich forumowiczow ktorych obrazilem swoim zachowaniem. Prosze przekazac moje przeprosiny na forum.
PanJan
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Kontakt:
Pożegnaliśmy się po 3 ostrzeżeniu oficjalnym i wielu nieoficjalnych, szkoda, że bycie z nami nie pozwoliło mu się zmienić, lub chociaż nabrać właściwego kierunku do dobrej zmiany. Każdy taki przypadek to dla mnie porażka osobista 
Niech ci bobasku Bóg błogosławi i rozpromieni swe oblicze nad tobą
ps
jeśli zajdzie w tobie jakaś zmiana na lepsze, to powtórnie zapraszam
Niech ci bobasku Bóg błogosławi i rozpromieni swe oblicze nad tobą
ps
jeśli zajdzie w tobie jakaś zmiana na lepsze, to powtórnie zapraszam