Chodzi o to, że większość polityków polskiej lewicy należy do najbogatszych. I chyba wszyscy polscy milionerzy mają poglądy liberolewicowe.
Manipulacja
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 5113 times
Re: Manipulacja
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
-
Albertus
- Złoty mówca

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 680 times
- Been thanked: 1302 times
Ale to ciekawy temat.
Może Krystyno spróbujesz wykazać na podstawie całości nauczania Chrystusa rzekomą lewicowość Jego nauk?
Dodano po 4 minutach 3 sekundach:
No ale w takim razie to Kościół w starożytności i w średniowieczu to forpoczta lewicy
Taką lewicę to my byśmy lubili ale taka to ona nie jest.
"ostatni będą pierwszymi"
Oczywiście wypaczając duchowy sens tych słów w celu usprawiedliwienia totalitaryzmu i krwawych przewrotów może sobie lewica wykorzystywać do swoich celów. Dla chrześcijan jednak jest jasne ze nie mają te słowa kompletnie żadnego związku z lewicowością
A zachęcanie do dobrowolnego dzielenia się swoim bogactwem z biednymi? Gdzie tu lewicowość?
Ostatnio zmieniony 2026-05-04, 21:36 przez Albertus, łącznie zmieniany 5 razy.
- chicku
- Gaduła

- Has thanked: 227 times
- Been thanked: 181 times
Zbieżność przypadkowa
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ יְהוָה ׀ אֶחָד
-
Krystyna
- Zasłużony komentator

- Ostrzeżenia: 2
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 112 times
Komunizm @chicku komunizmem, lewica lewicą. Dwie odrębne ideologie.
Przekonaj AI @Albertus do swoich racji. Warto wniknąć, czym się różnią od siebie lewica, lewactwo, socjalizm, komunizm, stalinizm, maoizm. Ja to znam z życia.
Wrzucanie wszystkiego do jednego worka to robota propagandzistów spod ciemnej gwiazdy. Nie dajcie się wpuszczać w maliny. Bo im tylko o to chodzi.
Objaśniam dla jasności, nie popieram i nigdy nie popieralam lewicy. To z definicji dla mnie wykluczone, bo w przeciwieństwie do was młodych dosyć nażylam się w peerelu.
Przekonaj AI @Albertus do swoich racji. Warto wniknąć, czym się różnią od siebie lewica, lewactwo, socjalizm, komunizm, stalinizm, maoizm. Ja to znam z życia.
Wrzucanie wszystkiego do jednego worka to robota propagandzistów spod ciemnej gwiazdy. Nie dajcie się wpuszczać w maliny. Bo im tylko o to chodzi.
Objaśniam dla jasności, nie popieram i nigdy nie popieralam lewicy. To z definicji dla mnie wykluczone, bo w przeciwieństwie do was młodych dosyć nażylam się w peerelu.
Ostatnio zmieniony 2026-05-04, 22:05 przez Krystyna, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Albertus
- Złoty mówca

A co i kto to jest ta "twoja "lewica?Jakie ma zasady, dążenia i kto ją reprezentuje?
- chicku
- Gaduła

Czyli komunizm nie, ale lewica stawia na dobroduszność i miłość bliźniego? No niee.. też wprowadza prawo, od którego nie ma wyboru, tworząc np. podatki czasem przekraczające przychody
- Andej
- Legendarny komentator

Toż komunizm, nazizm, jak i socjalizm czy tzw. socjaldemokracja to jedna i ta sama lewica. Ino jedna bardziej skrajna, druga mniej. Idea ta sama, jeno w różne słowa ubierana. W zależności od potrzeb. A praktyka podobna. A każdej z nich naczelnym wrogiem jest Kościół Katolicki.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
-
Krystyna
- Zasłużony komentator

- Ostrzeżenia: 2
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 112 times
Ciągle mam za was młodych klikać? Wiedza jest dostępna dla każdego.
Czy to nie jest abecadelko? O faktach gentleman nie dyskutuje. Ja też.

Czy to nie jest abecadelko? O faktach gentleman nie dyskutuje. Ja też.

Ostatnio zmieniony 2026-05-04, 22:29 przez Krystyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andej
- Legendarny komentator

Fantasmagoria.
Wciąż podziwiam lewicową propagandę. Jest na prawdę doskonała. Doskonale robi wodę z mózgów. Czego przykład powyżej. A nawet dwa przykłady. Ten drugi cytowany.
Wciąż podziwiam lewicową propagandę. Jest na prawdę doskonała. Doskonale robi wodę z mózgów. Czego przykład powyżej. A nawet dwa przykłady. Ten drugi cytowany.
-
Albertus
- Złoty mówca

Ty na razie w ogóle nie dyskutujesz. Nie odnosisz się do argumentów i nie odpowiadasz na pytania. Coś tam sobie wklejasz bez wartości.
- chicku
- Gaduła

Istnieje chrześcijaństwo lewicowe, prawicowe, znajdziesz wszystko. Co nie znaczy, że ideologia lewicowa jest tożsama z przesłaniem chrześcijańskim, bo nie jest.