Sen tatuaż, szatan

Rozmowa na temat upadłego anioła, czyli szatana, jego cel w świecie, początek jego istnienia, itp.
Annawu
Przybysz
Przybysz

Re: Sen tatuaż, szatan

Post autor: Annawu » 2026-05-05, 11:43

Wywiązała się dyskusja na temat wybaczenia, nie o to pytałam, pytałam o to czy to że jestem teraz tak blisko Boga i walczę o to małżeństwo, modli się A mojego męża bardzo wiele osób, czy to może mieć wpływ na to co pojawia się w moich snach i czy szatan przez taki tatuaż powoduje jakieś zniewolenie duchowe?

Awatar użytkownika
Praktyk
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Has thanked: 448 times
Been thanked: 487 times

Post autor: Praktyk » 2026-05-05, 12:20

@Annawu nie ma czegoś takiego jak „fizyczna” furtka dla szatana. Wszystkie dziwne znaki, symbole, numery nie mają same w sobie żadnej mocy. Kolejność u męża była inna. Miał w sercu podatność na grzech, szatan podszepnął mu w momencie gdy była okazja grzeszne działanie. A mąż za nim poszedł. Tym sposobem szatan jest w tym tatuażu, ale to efekt uboczny tego że dostał się jako grzech do serca.

To czy teraz człowiek w grzechu dostrzeże że jest w grzechu i będzie żałował to inna historia. Modlę się o jego nawrócenie.

Też byłem w grzechach, których nie dostrzegałem. To nie jest takie proste je zobaczyć, czasem sam Bóg musi doprowadzić życie do sytuacji granicznych żeby się opamiętać.

Jeszcze dodam jedną myśl. Jedna osoba z mojej dalszej rodziny też miała ostatnio sen, w którym ktoś ją uspokajał słowami „w twoim bliskim jest szatan, ale nie bój się, nie zrobi ci krzywdy jeśli mu nie pozwolisz”.

Bądź silna.
Ostatnio zmieniony 2026-05-05, 12:56 przez Praktyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie patrz na moje serce razem ze mną, patrz na prawdę o mnie razem ze mną.

Awatar użytkownika
Ambrossia
Dyskutant
Dyskutant
Has thanked: 64 times
Been thanked: 81 times

Post autor: Ambrossia » 2026-05-05, 17:05

Obstawiam, że taki sen wynika z nerwowej sytuacji, w której jesteś. Dużo myślisz na te tematy i je przeżywasz to wykradły się do snu. Nie szukałabym elementów nadprzyrodzonych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szatan, grzech”