Cześć wszystkim:)
Cześć wszystkim:)
Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 5110 times
Re: Cześć wszystkim:)
W takim razie witamy i pozdrawiamy. Zapraszamy do dyskusji. Rozgość się.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- Marek_Piotrowski
- Legendarny komentator

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 4111 times
- Been thanked: 6261 times
- Kontakt:
Cześć, Mirku!
Nie odpowiadam na niektóre wpisy: nie widzę wpisów @użytkownik, @CiekawaXO i @Krystyna. Nie "obraziłem się" - ale tak jest z paru względów prościej.
-
Krystyna
- Zasłużony komentator

- Ostrzeżenia: 2
- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 429 times
- Been thanked: 108 times
Czołem Mirku. Nie korci cię polatać na tłokowym Mustangu? Albo Super Constellation? ;-)
Ostatnio zmieniony 2026-04-13, 19:37 przez Krystyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 6538 times
- Been thanked: 3980 times
- Kontakt:
Takich nam tu potrzeba, rozgość się i wzrastaj w wierzeMirek872 pisze: ↑2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.
- AdamS.
- Elitarny komentator

- Wyznanie: Chrześcijanin
- Has thanked: 1442 times
- Been thanked: 1731 times
Cześć Mirek! Miło spotkać kolegę po fachu - też jestem nauczycielem (biologii), ale nie pracuję w zawodzie - tzn. już nie w szkole, ale ze światem przyrody mam na co dzień do czynienia. Nieco starszy metryką (58 lat), ale rówieśnik duchem!Mirek872 pisze: ↑2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
Witaj Krystyna. Mustang wojenny myśliwiec na silniku tłokowym. Surowy samolot, bezpośredni w obsłudze bez elektroniki. Podobnie Lockheed Super Constellation. Jak bym miał taką możliwość to pewnie, że chciałbym polatać. W starszych konstrukcjach więcej było latania w lataniu. Nowsze są naszpikowane elektroniką jak np. a320 czy b737 i w nich jest więcej nadzorowania systemów pokładowych niż faktycznego latania. Choć amerykanie z b737 starali się jak najdłużej pozostać przy filozofii, że to pilot jest ważniejszy w kokpicie niż komputer pokładowy.
Dodano po 18 minutach 15 sekundach:
Witaj AdamS. Szukałem pracy w zawodzie nauczyciela ale tak wyszło, że zajmuję się rolnictwem. Miałem też zastrzeżenia do programu nauczania historii, nie byłoby mi z nim po drodze. A jak wiadomo musiałbym się dostosować, przynajmniej oficjalnie. I tak postanowiłem, że jednak odpuszczam sobie pracę jako nauczyciel. Lubię też przyrodę, a rolnictwo jest nią bardzo związana. Przyjemnie pospacerować po polach, gdzie na wiosnę posiałem zboża i patrzeć jak wschodzą i rosną. No i prowadzę uprawę w systemie bez płużnym, aby dbać o życie biologiczne gleby. Jak wiadomo w rolnictwie wszystko zaczyna się od gleby, to jak się z nią obchodzimy potem determinuje plon jaki zbieramy.AdamS. pisze: ↑2026-04-13, 20:02Cześć Mirek! Miło spotkać kolegę po fachu - też jestem nauczycielem (biologii), ale nie pracuję w zawodzie - tzn. już nie w szkole, ale ze światem przyrody mam na co dzień do czynienia. Nieco starszy metryką (58 lat), ale rówieśnik duchem!Mirek872 pisze: ↑2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.Fajnie, że jesteś!
- chicku
- Gaduła

- Wyznanie: Katolicyzm
- Has thanked: 227 times
- Been thanked: 180 times
o, to ja też nauczyciel historii z wykształcenia, ale nawet nie szukałem pracy w zawodzie 
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ יְהוָה ׀ אֶחָד
Pozdrawiam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz. Cieszę się, że ļędę mógł Was poczytać. Prunus
- Andej
- Legendarny komentator

- Been thanked: 5110 times
Witaj, cieszymy się, że się tu zarejestrowałeś. Ale oczekujemy, że nie tylko będziesz czytać, ale też pisać. Zachęcamy do tego.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.
- Dezerter
- Legendarny komentator

- Has thanked: 6538 times
- Been thanked: 3980 times
- Kontakt:
Miło mam, że zaglądasz do nas, rozgość się i czuj jak we wspólnocie u Chrystusa
napisz coś więcej o sobie i jak do nas trafiłeś
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.