Cześć wszystkim:)

Jesteś nowy/a na forum? Tutaj możesz się z nami przywitać i siebie nam przedstawić.
ODPOWIEDZ
Mirek872
Przybysz
Przybysz
Wyznanie: Katolicyzm
Been thanked: 2 times

Cześć wszystkim:)

Post autor: Mirek872 » 2026-04-13, 16:44

Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 5110 times

Re: Cześć wszystkim:)

Post autor: Andej » 2026-04-13, 18:07

W takim razie witamy i pozdrawiamy. Zapraszamy do dyskusji. Rozgość się.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Awatar użytkownika
Marek_Piotrowski
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 4111 times
Been thanked: 6261 times
Kontakt:

Post autor: Marek_Piotrowski » 2026-04-13, 18:30

Cześć, Mirku!
Nie odpowiadam na niektóre wpisy: nie widzę wpisów @użytkownik, @CiekawaXO i @Krystyna. Nie "obraziłem się" - ale tak jest z paru względów prościej.

Krystyna
Zasłużony komentator
Zasłużony komentator
Ostrzeżenia: 2
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 429 times
Been thanked: 108 times

Post autor: Krystyna » 2026-04-13, 19:36

Czołem Mirku. Nie korci cię polatać na tłokowym Mustangu? Albo Super Constellation? ;-)
Ostatnio zmieniony 2026-04-13, 19:37 przez Krystyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 6538 times
Been thanked: 3980 times
Kontakt:

Post autor: Dezerter » 2026-04-13, 19:57

Mirek872 pisze: 2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
Takich nam tu potrzeba, rozgość się i wzrastaj w wierze
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

Awatar użytkownika
AdamS.
Elitarny komentator
Elitarny komentator
Wyznanie: Chrześcijanin
Has thanked: 1442 times
Been thanked: 1731 times

Post autor: AdamS. » 2026-04-13, 20:02

Mirek872 pisze: 2026-04-13, 16:44 Witajcie. Jestem Mirek, mam 37 lat. Waga pomińmy. Z wykształcenia nauczyciel historii. Na co dzień zajmuję się rolnictwem. Zainteresowania poza tym czym się zajmuję to lotnictwo cywilne, a dokładnie to latanie na symulatorach lotu a320 i b737. Jeśli chodzi o to jak tutaj wylądowałem, to natknąłem się na to forum, bo szukałem miejsca, gdzie można sensownie porozmawiać (popisać) na tematy ważne, dotyczące naszego życia i wiary.
Cześć Mirek! Miło spotkać kolegę po fachu - też jestem nauczycielem (biologii), ale nie pracuję w zawodzie - tzn. już nie w szkole, ale ze światem przyrody mam na co dzień do czynienia. Nieco starszy metryką (58 lat), ale rówieśnik duchem! :) Fajnie, że jesteś!

Awatar użytkownika
chicku
Gaduła
Gaduła
Has thanked: 227 times
Been thanked: 180 times

Post autor: chicku » 2026-04-13, 20:31

Witaj, Mirku, miło Cię tutaj widzieć!
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ יְהוָה ׀ אֶחָד

Mirek872
Przybysz
Przybysz
Been thanked: 2 times

Post autor: Mirek872 » 2026-04-13, 20:54

Krystyna pisze: 2026-04-13, 19:36 Czołem Mirku. Nie korci cię polatać na tłokowym Mustangu? Albo Super Constellation? ;-)
Witaj Krystyna. Mustang wojenny myśliwiec na silniku tłokowym. Surowy samolot, bezpośredni w obsłudze bez elektroniki. Podobnie Lockheed Super Constellation. Jak bym miał taką możliwość to pewnie, że chciałbym polatać. W starszych konstrukcjach więcej było latania w lataniu. Nowsze są naszpikowane elektroniką jak np. a320 czy b737 i w nich jest więcej nadzorowania systemów pokładowych niż faktycznego latania. Choć amerykanie z b737 starali się jak najdłużej pozostać przy filozofii, że to pilot jest ważniejszy w kokpicie niż komputer pokładowy.

Dodano po 18 minutach 15 sekundach:
AdamS. pisze: 2026-04-13, 20:02
Cześć Mirek! Miło spotkać kolegę po fachu - też jestem nauczycielem (biologii), ale nie pracuję w zawodzie - tzn. już nie w szkole, ale ze światem przyrody mam na co dzień do czynienia. Nieco starszy metryką (58 lat), ale rówieśnik duchem! :) Fajnie, że jesteś!
Witaj AdamS. Szukałem pracy w zawodzie nauczyciela ale tak wyszło, że zajmuję się rolnictwem. Miałem też zastrzeżenia do programu nauczania historii, nie byłoby mi z nim po drodze. A jak wiadomo musiałbym się dostosować, przynajmniej oficjalnie. I tak postanowiłem, że jednak odpuszczam sobie pracę jako nauczyciel. Lubię też przyrodę, a rolnictwo jest nią bardzo związana. Przyjemnie pospacerować po polach, gdzie na wiosnę posiałem zboża i patrzeć jak wschodzą i rosną. No i prowadzę uprawę w systemie bez płużnym, aby dbać o życie biologiczne gleby. Jak wiadomo w rolnictwie wszystko zaczyna się od gleby, to jak się z nią obchodzimy potem determinuje plon jaki zbieramy.

Awatar użytkownika
chicku
Gaduła
Gaduła
Has thanked: 227 times
Been thanked: 180 times

Post autor: chicku » 2026-04-13, 22:46

o, to ja też nauczyciel historii z wykształcenia, ale nawet nie szukałem pracy w zawodzie :)
שְׁמַע יִשְׂרָאֵל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ יְהוָה ׀ אֶחָד

Prunus
Przybysz
Przybysz

Post autor: Prunus » 2026-05-14, 21:55

Pozdrawiam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz. Cieszę się, że ļędę mógł Was poczytać. Prunus

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 5110 times

Post autor: Andej » 2026-05-14, 22:18

Prunus pisze: 2026-05-14, 21:55 Pozdrawiam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz. Cieszę się, że ļędę mógł Was poczytać. Prunus
Witaj, cieszymy się, że się tu zarejestrowałeś. Ale oczekujemy, że nie tylko będziesz czytać, ale też pisać. Zachęcamy do tego.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

Awatar użytkownika
Dezerter
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 6538 times
Been thanked: 3980 times
Kontakt:

Post autor: Dezerter » 2026-05-15, 21:31

Prunus pisze: 2026-05-14, 21:55 Pozdrawiam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz. Cieszę się, że będę mógł Was poczytać. Prunus
Miło mam, że zaglądasz do nas, rozgość się i czuj jak we wspólnocie u Chrystusa
napisz coś więcej o sobie i jak do nas trafiłeś
Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się”