Mem.

Czyli umilanie swojego wolnego czasu.
Gzresznik Upadający
Mistrz komentowania
Mistrz komentowania
Has thanked: 228 times
Been thanked: 585 times

Re: Mem.

Post autor: Gzresznik Upadający » 2026-06-02, 12:10

To powróćmy do faktów.
Sąd. Ten nie pisowski sciagnak z Wosia zabezpieczenie na majątku Podsumowując uznał argumentację prokuratury za funta kułaków wartą.
Wszystkie podsłuchy były klepniete prz z sądy Także te " niezlomne". Nawet przybliżonych lokalizacji targów tych z wizsmi nikt nie jest w stanie podać.
Ludzie silni razem od roku ponad słyszą głosy mówiące im żeby policzyć głosy.

Teraz Ty na białym koniu zaczynasz cytować wiersz mówiący o poczuciu smaku i odwokujesz się do POCZUCIA PRZYNALEŻNOŚCI DO JEDNEGO Z PLEMION.
Krystyno ja wiem że to forum chrześcijańskie i że nie powinno się pisać pewnych rzeczy ale zdazasz do bycia postrzeganą jako źródło rozbawienia.

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Been thanked: 5151 times

Post autor: Andej » 2026-06-02, 12:49

Krystyna pisze: 2026-06-02, 10:54 Odczucie żenady i obciachu, to nie emocje, jakby ci się wygodnie wydawało.
To zwykła , trzeźwa analiza, ocena normalnym rozumem. Abecadło i tabliczka mnożenia.
Widać, słychać i czuć. Jak w piosence - jestem z miasta.
To przykre, że dla libków wykształciuchów polskość i patriotyzm to żenada i siermiężny obciach. Może jest to rzeczywiście bezemocjonalne odczucie. I uczucie pogardy dla wszystkiego, co nie jest wystarczająco światowe. Polski zaścianek hołdujący dziewiętnastowiecznemu pojęciu patriotyzmu. Światli kosmopolici są wszak w XXI albo nawet już w XXII wieku.
Trzewa tendencyjna pseudoanaliza. I rozum użyty wyłącznie przeciw wrogom klasowym. A nienawiść motorem napędowym. Rzeczywiście, wykształcić z miasta widzą obciach u wrogów politycznych, ale słomy wychodzącej z własnych butów nie zauważają. Duch czerezwyczajki wiecznie żywy i tych wspomnianych z miasta. Wszędzie widzą obciach, tylko nie u siebie.
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

mareta
Super gaduła
Super gaduła
Wyznanie: Katolicyzm
Has thanked: 195 times
Been thanked: 250 times

Post autor: mareta » 2026-06-02, 13:07

Obrazek
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”

Krystyna

Post autor: Krystyna » 2026-06-02, 13:43

Andej pisze: 2026-06-02, 12:49
Krystyna pisze: 2026-06-02, 10:54 Odczucie żenady i obciachu, to nie emocje, jakby ci się wygodnie wydawało.
To zwykła , trzeźwa analiza, ocena normalnym rozumem. Abecadło i tabliczka mnożenia.
Widać, słychać i czuć. Jak w piosence - jestem z miasta.
To przykre, że dla libków wykształciuchów polskość i patriotyzm to żenada i siermiężny obciach. Może jest to rzeczywiście bezemocjonalne odczucie. I uczucie pogardy dla wszystkiego, co nie jest wystarczająco światowe. Polski zaścianek hołdujący dziewiętnastowiecznemu pojęciu patriotyzmu. Światli kosmopolici są wszak w XXI albo nawet już w XXII wieku.
Trzewa tendencyjna pseudoanaliza. I rozum użyty wyłącznie przeciw wrogom klasowym. A nienawiść motorem napędowym. Rzeczywiście, wykształcić z miasta widzą obciach u wrogów politycznych, ale słomy wychodzącej z własnych butów nie zauważają. Duch czerezwyczajki wiecznie żywy i tych wspomnianych z miasta. Wszędzie widzą obciach, tylko nie u siebie.
Zapomniałeś tu dodać młodych i miastowych. Kiepsko, niedokładnie czytujesz przekazy dnia. Zapomniałeś, że mogą być też nosicielami pierwotniaków i nie są człowiekami, tylko ideologią. Jak już, cytuj dokładniej.

mareta
Super gaduła
Super gaduła

Post autor: mareta » 2026-06-02, 19:17

Obrazek
„Nie lękaj się, bo ja jestem z tobą. Nie trwóż się, bom ja twoim Bogiem. Umacniam cię, jeszcze i wspomagam, podtrzymuję cię moją prawicą sprawiedliwą.”

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2026-06-03, 09:48

Spodobała mi się mądrość chińska. Ze śmiechem uzmysłowiłem sobie, że zawiera rzeczywistą konstatację.
Sądzę, że w wielu sytuacjach można wykorzystać ten sposób.
Obrazek
Wszystko co piszę jest moim subiektywnym poglądem. Nigdy nie wypowiadam się w imieniu Kościoła. Moje wypowiedzi nie są autoryzowane przez Kościół.

mareta
Super gaduła
Super gaduła

Post autor: mareta » 2026-06-03, 23:11

Obrazek

mareta
Super gaduła
Super gaduła

Post autor: mareta » 2026-06-04, 19:59

Obrazek

mareta
Super gaduła
Super gaduła

Post autor: mareta » 2026-06-05, 10:00

Obrazek

Marek_Piotrowski
Legendarny komentator
Legendarny komentator
Has thanked: 4175 times
Been thanked: 6289 times
Kontakt:

Post autor: Marek_Piotrowski » 2026-06-05, 10:36

mareta pisze: 2026-06-05, 10:00 Obrazek
Pamiętam! Zawsze od tego (zaraz po "profesorze Filutku") rozpoczynałem lekture "Przekroju".

Profesor Filutek:
Obrazek
Nie uczestniczę teraz w forum, ale czasem nie wytrzymuję ;)

mareta
Super gaduła
Super gaduła

Post autor: mareta » 2026-06-05, 23:15

Obrazek

Awatar użytkownika
Ambrossia
Dyskutant
Dyskutant
Has thanked: 70 times
Been thanked: 93 times

Post autor: Ambrossia » 2026-06-07, 09:29

Obrazek

ktoś mi przesłał. Rozśmieszyło mnie

Awatar użytkownika
Andej
Legendarny komentator
Legendarny komentator

Post autor: Andej » 2026-06-07, 11:14

Ze względu na głuchotę dopytuję się, co ktoś powiedział. Ale zwykle, jak za drugim razem nie zrozumiałem, co ktoś mówi, to i za trzecim nie rozumiem. Wtedy kiwał głową, głupio się uśmiecham lub kiwam głową udając, że wiem o co chodzi. Czasem się udaje, czasem cos tracę, a czasem pretensje. Ale jeszcze trochę i nie będę tak udawać, tylko pokaże karteczkę z prośbą, aby napisał to, co mówi.

Obrazek

Awatar użytkownika
pacyfik
Gaduła
Gaduła
Ostrzeżenia: 1
Has thanked: 136 times
Been thanked: 125 times

Post autor: pacyfik » 2026-06-07, 11:16

Andej pisze: 2026-06-07, 11:14 Ze względu na głuchotę ...
A czy u Ciebie sprawdza się to, że osłabienie jednego zmysłu wyostrza inne?
Poszukiwacz perły Berejczyk
"bo u Ciebie jest źródło życia"Ps 36,10🕯
Prawda zwycięża • Pravda vítězí — Jan Hus
Analiza treści, wolność pytań, swoboda poszukiwań.

mareta
Super gaduła
Super gaduła

Post autor: mareta » 2026-06-07, 11:35

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia i rozrywka ”