BeataK88 pisze: ↑2026-06-24, 20:10
Witajcie,
kilka lat temu poznałam praktykującą koleżankę. Niestety na skutek różnych wydarzeń odeszła od praktykowania wiary, a mi bardzo brakuje rozmów na tematy związane z wiarą katolicką, takich jak np. o czym było niedzielne kazanie, jak interpretować przykazania, kiedy coś jest grzechem, a kiedy nie itp. Oczywiście poza tym jestem też otwarta na inne wątki, trenuję fitness w domu, czytam książki (głównie religijne... ale nie tylko), spaceruję.
W tym roku kończę 38 lat, jestem bezdzietną mężatką która nie może się zebrać, żeby regularnie chodzić na spotkania jakiejś wspólnoty, a jednocześnie chciałaby mieć więcej praktykujących znajomych. To tak w skrócie o mnie

Pozdrawiam. Beata
Jak się cieszę, że do nas dołączyłaś!

Zwłaszcza, że to, o czym piszesz, jest mi szczególnie bliskie - możliwość wspólnych rozważań pisma, zatrzymanie się nad pewnymi fragmentami kazania, refleksja nad życiem w kontekście różnych problemów czy paradoksów... Mam nadzieję, że tutaj znajdziesz okazję do takich rozmów, choć musisz też się przygotować na to, że bywa różnie i może nie zawsze trafisz na zrozumienie. Czas, abym i ja się przedstawił. Mam na imię Adam i jestem od Ciebie 21 lat starszy, choć czuję się wciąż 40-latkiem.

Z wykształcenia i pracy zawodowej jestem biologiem, a moją pasją jest wędrówka w głąb człowieka i w głąb czasu - po różnych okresach kultury mentalnej i materialnej. Wiarę traktuję jak fascynującą drogę, w której nieustannie odsłania się jakiś nowy horyzont.