Co ci tam siedzi, to trzeba by się przyjrzeć.
Komu przeszkadza Maryja?
Poczytaj Rdz 3,15
Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
Komu przeszkadza Maryja?
Poczytaj Rdz 3,15

Nie wiem, czy zrozumiałam twój post, bo w pierwszej chwili pomyślałam, że co ma piernik do wiatraka?Gzresznik Upadający pisze: ↑2026-08-03, 15:44 Ja bym tak głęboko nie sięgał .
Czasem ziemskie matki potrafią dokopać.
Ziemscy ojcowie.
A to później rzutuje na postrzeganie na odbiór

Boję się tych, którzy zawsze widzą jakieś roje złych duchów w pobliżu siebie lub bliźnich. Jest to obce chrześcijaństwu, które czci Ukrzyżowanego i Zmartwychwstałego, "Zwycięzcę śmierci, piekła i szatana".repley pisze:Kto nie ma Maryi za Matkę, ten nie ma Boga za Ojca z 1 IV 2016 r. Częstochowa. KS. Piotr zaczyna od modlitwy Uciekajcie złe duchy z tego miejsca..., która, pamiętam odmawiałam zawsze codziennie w czasie mojej ciemnej nocy i dręczenia szatańskiego. Bóg, Maryja wepchnęli mnie (najlepsza nauka pływania, to wrzucenie delikwenta do wody, pierwszy egzorcyzm KS. Piotra miał właśnie taką genezę) w siły ciemności i chcąc nie chcąc musiałam z nimi walczyć. Powiem z doświadczenia, że ta modlitwa to skuteczny egzorcyzm.

To nie żarty dobry egzorcysta jest dzisiaj w cenie. I jeszcze pewnie bardziej potrzeby niż kiedykolwiek, bo psycholodzy i psychiatrzy są bezsilni. Zły nie chce odpuścić człowieka i go trzyma, bo ten dał się zniewolić. Pismo Święte obrazuje wypędzanie złych duchów z człowieka, więc to rzeczywistość, a nie żart - katoliku. A może ty masz swoje teorie?Stanko pisze: ↑2026-08-04, 15:11Boję się tych, którzy zawsze widzą jakieś roje złych duchów w pobliżu siebie lub bliźnich. Jest to obce chrześcijaństwu, które czci Ukrzyżowanego i Zmartwychwstałego, "Zwycięzcę śmierci, piekła i szatana".repley pisze:Kto nie ma Maryi za Matkę, ten nie ma Boga za Ojca z 1 IV 2016 r. Częstochowa. KS. Piotr zaczyna od modlitwy Uciekajcie złe duchy z tego miejsca..., która, pamiętam odmawiałam zawsze codziennie w czasie mojej ciemnej nocy i dręczenia szatańskiego. Bóg, Maryja wepchnęli mnie (najlepsza nauka pływania, to wrzucenie delikwenta do wody, pierwszy egzorcyzm KS. Piotra miał właśnie taką genezę) w siły ciemności i chcąc nie chcąc musiałam z nimi walczyć. Powiem z doświadczenia, że ta modlitwa to skuteczny egzorcyzm.
Nadto jesteśmy ochrzczeni, zanurzeni w śmierć i zmartwychwstanie Chrystusa. Na chrzcie dokonał się nad nami najbardziej skuteczny, bo sakramentalny egzorcyzm. Czyżby na marne?
Nie róbcie sobie żartów, katolicy!

na ten moment poniewaz jest brak wyroku skazujacego a sad apelacyjny uznał argumenty ze skoro na postawie tych samych dowodów uznano w pierwszej intancji ze czesc zarzutów jest prawdziwych a czesc fałszywych a sedzia bawił sie w naciski na ławe przysiegłych to proces musi byc powtorzony.Marek32 pisze: ↑2026-09-01, 19:11 Najgorszym rodzajem potwora jest ten, który na ambonie bawi się w sędziego ludzkich sumień, a w zaciszu plebanii realizuje swoje najbardziej obrzydliwe, chore obsesje. Ks. Glas latami kreował się na pogromcę zła, podczas gdy sam krzywdził bezbronne dziecko, co prokuratura bezlitośnie obnażyła w procesie. Przelana trauma ofiary, kradzione ze szkoły chłopięce skarpetki i bezczelne wmawianie sądowi, że to był 'leczniczy masaż kręgosłupa' – oto pełny obraz jego 'świętości'. Żadne unieważnienie wyroku z powodów proceduralnych nie zmaże tej potwornej prawdy.”

Obawiam się, że ty sobie robisz żarty - z Chrystusa!Stanko pisze: ↑2026-08-04, 15:11Boję się tych, którzy zawsze widzą jakieś roje złych duchów w pobliżu siebie lub bliźnich. Jest to obce chrześcijaństwu, które czci Ukrzyżowanego i Zmartwychwstałego, "Zwycięzcę śmierci, piekła i szatana".repley pisze:Kto nie ma Maryi za Matkę, ten nie ma Boga za Ojca z 1 IV 2016 r. Częstochowa. KS. Piotr zaczyna od modlitwy Uciekajcie złe duchy z tego miejsca..., która, pamiętam odmawiałam zawsze codziennie w czasie mojej ciemnej nocy i dręczenia szatańskiego. Bóg, Maryja wepchnęli mnie (najlepsza nauka pływania, to wrzucenie delikwenta do wody, pierwszy egzorcyzm KS. Piotra miał właśnie taką genezę) w siły ciemności i chcąc nie chcąc musiałam z nimi walczyć. Powiem z doświadczenia, że ta modlitwa to skuteczny egzorcyzm.
Nadto jesteśmy ochrzczeni, zanurzeni w śmierć i zmartwychwstanie Chrystusa. Na chrzcie dokonał się nad nami najbardziej skuteczny, bo sakramentalny egzorcyzm. Czyżby na marne?

Pułapką szatana jest zacieranie różnicy między stanem przed Ofiarą Paschalną Chrystusa i po niej, czyli po ofierze krzyżowej Chrystusa i Jago zmartwychwstaniu.repley pisze: ↑2026-09-01, 23:27Obawiam się, że ty sobie robisz żarty - z Chrystusa!Stanko pisze: ↑2026-08-04, 15:11Boję się tych, którzy zawsze widzą jakieś roje złych duchów w pobliżu siebie lub bliźnich. Jest to obce chrześcijaństwu, które czci Ukrzyżowanego i Zmartwychwstałego, "Zwycięzcę śmierci, piekła i szatana".repley pisze:Kto nie ma Maryi za Matkę, ten nie ma Boga za Ojca z 1 IV 2016 r. Częstochowa. KS. Piotr zaczyna od modlitwy Uciekajcie złe duchy z tego miejsca..., która, pamiętam odmawiałam zawsze codziennie w czasie mojej ciemnej nocy i dręczenia szatańskiego. Bóg, Maryja wepchnęli mnie (najlepsza nauka pływania, to wrzucenie delikwenta do wody, pierwszy egzorcyzm KS. Piotra miał właśnie taką genezę) w siły ciemności i chcąc nie chcąc musiałam z nimi walczyć. Powiem z doświadczenia, że ta modlitwa to skuteczny egzorcyzm.
Zarzucasz mi coś co jest twoim własnym ukrytym przed tobą błędem. Czysta projekcja. To, co zawarłeś w tych kilku zdaniach jest współczesna, nowożytna pułapka szatana, /...../

A w której to sekcie tak nauczają? Bo nie w kościele rzymskokatolickim! Twoje wnioski prywatne? To błędne!Stanko pisze: ↑2026-09-02, 07:42Pułapką szatana jest zacieranie różnicy między stanem przed Ofiarą Paschalną Chrystusa i po niej, czyli po ofierze krzyżowej Chrystusa i Jago zmartwychwstaniu.repley pisze: ↑2026-09-01, 23:27Obawiam się, że ty sobie robisz żarty - z Chrystusa!Stanko pisze: ↑2026-08-04, 15:11Boję się tych, którzy zawsze widzą jakieś roje złych duchów w pobliżu siebie lub bliźnich. Jest to obce chrześcijaństwu, które czci Ukrzyżowanego i Zmartwychwstałego, "Zwycięzcę śmierci, piekła i szatana".repley pisze:Kto nie ma Maryi za Matkę, ten nie ma Boga za Ojca z 1 IV 2016 r. Częstochowa. KS. Piotr zaczyna od modlitwy Uciekajcie złe duchy z tego miejsca..., która, pamiętam odmawiałam zawsze codziennie w czasie mojej ciemnej nocy i dręczenia szatańskiego. Bóg, Maryja wepchnęli mnie (najlepsza nauka pływania, to wrzucenie delikwenta do wody, pierwszy egzorcyzm KS. Piotra miał właśnie taką genezę) w siły ciemności i chcąc nie chcąc musiałam z nimi walczyć. Powiem z doświadczenia, że ta modlitwa to skuteczny egzorcyzm.
Zarzucasz mi coś co jest twoim własnym ukrytym przed tobą błędem. Czysta projekcja. To, co zawarłeś w tych kilku zdaniach jest współczesna, nowożytna pułapka szatana, /...../
Szatan już nie jest wszechmocny ani wszechobecny. W naszym osobistym wymiarze skutecznym i jedynym w życiu egzorcyzmem jest Chrzest. Koniec. Kropka!

Naprawdę zrównujesz Jezusowe zwycięstwo nad piekłem i szatanem przez Jego ofiarę krzyżową i zmartwychwstanie z wartością egzorcyzmu? Czy czytałeś pisma św. Pawła o wartości Misterium Paschalnego Chrystusa? Naprawdę to takie byle co, jak jakiś egzorcyzm?repley pisze: ↑2026-09-02, 17:45Obawiam się, że ty sobie robisz żarty - z Chrystusa!Stanko pisze: ↑2026-09-02, 07:42 Boję się tych, którzy zawsze widzą jakieś roje złych duchów w pobliżu siebie lub bliźnich. Jest to obce chrześcijaństwu, które czci Ukrzyżowanego i Zmartwychwstałego, "Zwycięzcę śmierci, piekła i szatana".
Nadto jesteśmy ochrzczeni, zanurzeni w śmierć i zmartwychwstanie Chrystusa. Na chrzcie dokonał się nad nami najbardziej skuteczny, bo sakramentalny egzorcyzm. Czyżby na marne? Nie róbcie sobie żartów, katolicy!